Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2015 - Anul XX, nr. 179 (5991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Măsură necesară

Drumul Vatra Dornei-Broşteni, unde au fost mai multe accidente mortale, va fi protejat cu aproape 2.000 de metri de parapet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul naţional 17B, care leagă Vatra Dornei de Broşteni, şosea care este paralelă pe mai multe porţiuni cu râul Bistriţa, la diferenţe de nivel mari, va fi protejat cu aproape 2.000 de metri liniari de parapet de protecţie. Montarea parapetului va începe chiar din această lună şi ar urma să fie finalizată în septembrie.

Investiţia a fost aprobată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în urma unei solicitări a Biroului Poliţiei Rutiere Vatra Dornei. Necesitatea montării de parapete noi a venit în urma unei analize în teren, care a scos în evidenţă degradarea avansată a vechilor parapete, dar şi faptul că pe acest drum s-au petrecut mai multe accidente grave, cu maşini scăpate de sub control care au plonjat în râul Bistriţa. 

 

Curbe periculoase, cu diferenţe de nivel de până la 10 metri între şosea şi apă

În urma unei solicitări transmise de Monitorul de Suceava, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, reprezentanta pe Moldova a CNADNR, ne-a comunicat că pentru DN 17B, pe sectorul Vatra Dornei-Broşteni, s-a aprobat o investiţie privind montarea a 1.896 de metri liniari de parapet de protecţie, în vederea înlocuirii sectoarelor degradate, dar şi a amenajării de noi zone de protecţie.

„La această dată contractul de montaj este semnat cu o firmă prestatoare, materialele sunt aprovizionate, astfel că în cursul lunilor august şi septembrie urmează a fi montate parapetele”, se arată în răspunsul inginerului Ovidiu Laicu, directorul regional executiv al Direcţiei de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Zonele de risc sunt în general în curbe periculoase, unde diferenţa de nivel între cursul apei şi şosea este mare. Pe multe porţiuni diferenţa de nivel dintre drum şi râu trece de zece metri.

Numai în acest an, pe DN 17B s-au petrecut două accidente mortale, cu maşini care au părăsit drumul şi au ajuns în râul Bistriţa.

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, profesor de sport la liceul din Broşteni, şi un bărbat de 41 de ani, din Vatra Dornei, au decedat după ce au scăpat maşinile de sub control, iar acestea s-au răsturnat în apă. În ambele cazuri, maşinile au lovit parapete de protecţie, însă acestea nu le-au oprit din drumul lor necontrolat. Este adevărat, în ambele cazuri, cauza principală a accidentelor a fost viteza excesivă, însă montarea de parapete noi de protecţie este o măsură suplimentară, care în anumite situaţii poate salva vieţi.

Accidente grave s-au mai petrecut pe acest drum, în condiţii asemănătoare, şi în anii trecuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul Vatra Dornei-Broşteni, unde au fost mai multe accidente mortale, va fi protejat cu aproape 2.000 de metri de parapet.
 Vizualizări articol: 2332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Drumul Vatra Dornei-Broşteni, unde au fost mai multe accidente mortale, va fi protejat cu aproape 2.000 de metri de parapet1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei