Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2015 - Anul XX, nr. 179 (5991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Problemă nerezolvată

Solicitarea de igienizare a ruinei Complexului Comercial Rozita, respinsă de anchetatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ruina Centrului Comercial Rozita, pusă sub sigiliu imediat după incendiul izbucnit în luna decembrie a anului trecutşi în care au rămas mari cantităţi de produse alimentare ce pot reprezenta un focar de infecţie, nu poate fi igienizată, solicitările transmise de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (DSVSA) Suceava fiind respinse de cei care efectuează ancheta, ofiţeri de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Monitorul de Suceava a semnalat încă din luna iunie a acestui an faptul că agenţi economici vecini cu fostul complex au sesizat că după încălzirea vremii a început să se simtă un miros de putrefacţie din interiorul fostului complex comercial, iar rozătoarele se dezvoltă perfect în spaţiul închis şi în care sunt încă multe produse din fostele spaţii comerciale.

Situaţia a fost sesizată de agenţii economici Primăriei comunei Şcheia, care la rândul ei a înştiinţat Direcţia Sanitar Veterinară Suceava.

 

Tipic românesc: Opt luni de zile, prea puţin pentru o recercetare la faţa locului privind cauza incendiului

Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, abilitată să se ocupe de cazurile de acest gen, a solicitat în scris organelor de anchetă comunicarea unei soluţii care să permită o intervenţie în zonă.

„Acolo este un mediu propice pentru ca rozătoarele să se dezvolte, sunt foarte multe deşeuri, iar spaţiul este închis. În condiţiile în care în imediata apropiere sunt mai mulţi agenţi economici cu activitate de alimentaţie publică trebuie găsită o soluţie pentru a se face măcar o deratizare”, a explicat, pentru Monitorul de Suceava, doctorul Leon Postolache, directorul executiv al DSVSA Suceava.

Nici până în ziua de astăzi nu s-a putut face nimic, DSVSA Suceava fiind înştiinţată oficial că până la efectuarea unei expertize solicitate în dosar nu se poate pătrunde în interior. Este adevărat, motivaţia anchetatorilor are o justificare, expertiza care trebuie realizată fiind necesară pentru răspunsuri la mai multe întrebări esenţiale privind cauza incendiului. Asta în condiţiile în care există foarte multe voci care contestă varianta oficială a pompierilor, care au stabilit că incendiul ar fi fost provocat de efectul termic al curentului electric, din cauza instalaţiei electrice suprasolicitate şi îmbătrânite, voci care susţin că totul a plecat de la o acţiune intenţionată.

Întrebarea de bun-simţ care se pune este de ce din decembrie şi până acum nu s-a făcut acea expertiză, care înseamnă practic o recercetare a zonei de unde a izbucnit incendiul.

Anchetatorii de la Suceava spun că problema nu este la ei, ci la firma de specialitate care va efectua expertiza şi care ar avea un program foarte încărcat.

 

Expertiza ar urma să se facă săptămâna viitoare

Conform unor surse, săptămâna viitoare ar urma totuşi să se facă acea expertiză. După acest moment, având în vedere structura de rezistenţă foarte slăbită a fostului centru comercial, urmează ca specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava să stabilească dacă se poate face o intervenţie de igienizare ori dacă ce a mai rămas în picioare trebuie întâi demolat.

În dimineaţa zilei de 15 decembrie 2014, un puternic incendiu a izbucnit în interiorul Centrului Comercial Rozita din Şcheia, o parte dintre comercianţi fiind în interior în momentul respectiv. Flăcările s-au extins cu repeziciune, iar în jumătate de oră complexul comercial a fost distrus aproape în totalitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solicitarea de igienizare a ruinei Complexului Comercial Rozita, respinsă de anchetatori.
 Vizualizări articol: 1667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solicitarea de igienizare a ruinei Complexului Comercial Rozita, respinsă de anchetatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei