Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2015 - Anul XX, nr. 179 (5991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mandat european

Un cetăţean german acuzat de o fraudă de 500.000 de euro, încătuşat a doua oară la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cetăţeanul german încătuşat acum aproximativ o săptămână de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, pentru o fraudă de 500.000 de euro, şi eliberat a doua zi de judecătorii Curţii de Apel Suceava, a ajuns din nou în arestul poliţiei judeţene. Neamţul s-a mai bucurat doar câteva zile de libertate, sub control judiciar. În urmă cu două zile, judecătorii aceleiaşi instanţe care i-a scos cătuşele de la mâini au admis cererea procurorilor de predare a cetăţeanului german, Georg Schiele, autorităţilor din Cehia. Acestea din urmă au emis încă din 2013 un mandat pe numele neamţului, care este acuzat şi condamnat în Cehia pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, reţinerea şi însuşirea pe nedrept a beneficiilor angajaţilor.

Schiele a fost depistat luna trecută în punctul de trecere al frontierei de la Stânca - Costeşti, judeţul Botoşani, iar la verificările făcute de autorităţi s-a constatat că pe numele acestuia figurează un mandat european de arestare preventivă.

Odată cu încuviinţarea cererii de predare către autorităţile din Cehia, judecătorii Curţii de Apel Suceava au dispus şi arestarea cetăţeanului german, care a fost încătuşat din nou chiar în zona Palatului de Justiţie.

La solicitarea Monitorului, procurorii au explicat şi motivul pentru care cehii l-au dat în urmărire internaţională pe Georg Schiele.

„La data de 26.05.2008, în calitate de preşedinte al Companiei Zefa Tvrdonice, împreună cu un cetăţean ceh – preşedinte al Consiliului de supraveghere din aceeaşi companie, cu intenţie, au pregătit şi efectuat tranzacţii comerciale, încheind cu Compania Orpella un contract de cumpărare în baza căruia fondurile şi proprietăţile de la prima companie au fost transferate la cea de-a doua, pentru preţul de 11.219.445 CZK (aproximativ 448.777 euro), ştiind că ei înşişi au cumpărat Compania Orpella, care nu avea nici un angajat şi nu desfăşura nici o activitate, şi au provocat pagube Companiei Zefa Tvrdonice în valoare de 12.282.030 CZK (491.281 euro)”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un cetăţean german acuzat de o fraudă de 500.000 de euro, încătuşat a doua oară la Suceava.
 Vizualizări articol: 1687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un cetăţean german acuzat de o fraudă de 500.000 de euro, încătuşat a doua oară la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei