Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2015 - Anul XX, nr. 179 (5991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Presiune pe constructori

Zona pietonală din faţa Palatului Administrativ, pavată cu granit, va fi deschisă circulaţiei în a doua jumătate a lunii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de două săptămâni, zona din faţa Palatului Administrativ Suceava ar trebui să fie redeschisă circulaţiei, cu o nouă înfăţişare, ca urmare a pavării întregii zone cu plăci de granit.

Până acum constructorul nu a montat încă nici o placă, fiind încă la stadiul de realizare a stratului suport pentru pavajul pietonal, care va trebui să suporte şi trecerea autovehiculelor, zona fiind prevăzută în proiect şi cu locuri de parcare. Cu toate acestea, reprezentanţii companiei care execută lucrarea spun că vor respecta termenul limită dat – 15 august.

„Să înţeleg că de la jumătatea lunii august se va putea circula pe granitul montat în zona pietonală”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, care şi-a exprimat îndoielile referitoare la respectarea acestui termen, la comandamentul de investiţii de marţi dimineaţă.

Cei de la Victor Construct au spus că vor finaliza la timp porţiunea din faţa Palatului Administrativ, după care vor începe lucrările pe lateralele clădirii, pe Aleea Nucului şi pe strada Libertăţii.

Lucrările sunt realizate de asocierea de firme Victor Construct - AVB Total Proiect, care au câştigat licitaţia, angajându-se să facă lucrarea pentru o sumă cu aproximativ 500.000 de lei mai mică decât valoarea estimativă a proiectului. Contractul a fost semnat pentru suma de 2.497.642 de lei plus TVA.

Odată finalizată această modernizare, zona placată cu granit va deveni pietonală, dar cu posibilitate de acces auto, fiind prevăzute şi 36 de locuri de parcare, care vor fi vizibile prin montarea de plăci cu nuanţe diferite. Zece locuri vor fi amenajate în dreapta-faţă și alte 26 de locuri în partea lateral-dreapta a Palatului Administrativ.

 

Constructorii rivali, în acelaşi perimetru

O situaţie delicată care trebuie gestionată de municipalitatea suceveană este cea de începere a lucrărilor de readucere a statuii domnitorului Petru Muşat în centrul Sucevei.

„Este o cutumă care spune că nu este bine să aduci doi constructori în acelaşi loc. În laterala CJ se va monta provizoriu statuia lui Petru Muşat, ca urmare a câştigării licitaţiei organizate în acest sens de firma General Construct. Important este să nu vă călcaţi pe picioare unii pe alţii acolo. Şi ei au de lucrat în aceeaşi zonă cu voi, au de amenajat o piaţetă în jurul soclului statuii, vor placa zona şi soclul cu granit fiamat”, a spus  Harşovschi, care a precizat că termenul de realizare a lucrării este de două luni, iar zona împrejmuită de Victor Construct cu panouri corespunde parţial cu cea pe care General Construct trebuie să lucreze şi să îşi facă organizarea de şantier.

Suprapunerea celor două firme concurente pe aceeaşi zonă poate duce la crearea unor situaţii delicate, mai ales că acestea concurează şi la atribuirea altor lucrări de mare valoare, precum extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, unde cei de la Victor Construct au blocat atribuirea contractului, contestând câştigarea acestuia de către General Construct.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona pietonală din faţa Palatului Administrativ, pavată cu granit, va fi deschisă circulaţiei în a doua jumătate a lunii.
 Vizualizări articol: 1577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zona pietonală din faţa Palatului Administrativ, pavată cu granit, va fi deschisă circulaţiei în a doua jumătate a lunii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei