Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2015 - Anul XX, nr. 159 (5971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tupeu dus la extrem

Un şofer a refuzat să-i fie testată alcoolemia, la câteva zile după ce a rămas fără permis din acelaşi motiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Bălcăuţi, s-a ales cu două dosare penale după ce, în interval de câteva zile, a fost tras de două ori pe dreapta şi de fiecare dată a refuzat să-i fie testată alcoolemia. Mai mult, când a fost oprit a doua oară, bărbatul avea şi permisul de conducere suspendat. Pentru toate acestea, suspectul a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, unde a petrecut doar 24 de ore.

 

Şoferul prezenta halenă alcoolică şi a rămas perseverent în refuzul de a fi testat

Vinerea trecută, în jurul orei 19.20, poliţiştii de la Secţia 13 Rurală Bălcăuţi au oprit pentru control, pe DJ 209J, pe raza localităţii Bălcăuţi, un autoturism la volanul căruia a fost identificat Dumitru Chirniciuc, un localnic în vârstă de 56 de ani.

„Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, a fost solicitat pentru a fi testat cu aparatul etilotest, acesta refuzând testarea, după care a fost condus la Spitalul oraşului Siret, pentru recoltarea probelor de sânge, unde acesta a refuzat de asemenea prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Partea total ieşită din comun a acestui caz urmează de acum încolo. După efectuarea de verificări în baza de date s-a constatat că bărbatul figurează cu permisul de conducere reţinut din 29 iunie 2015, tot pentru refuz de prelevare de mostre biologice.

 

Astăzi, procurorul de caz va decide ce măsuri restrictive vor fi luate faţă de suspect

Având în vedere această recidivă, pe numele bărbatului a fost emisă ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, acesta ajungând de vineri seară în arestul IPJ Suceava. La expirarea ordonanţei, acesta a fost lăsat să plece acasă. Astăzi, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi urmează să stabilească ce măsuri vor fi luate în continuare faţă de suspect. Varianta cea mai probabilă în cazul său este cea de punere sub control judiciar, cu mai multe restricţii, şi în special cu interdicţia de a se mai urca la volan. Dacă va mai fi prins la volan, sub măsura controlului judiciar, bărbatul va fi automat arestat preventiv.

Pe numele lui Dumitru Chirniciuc se fac cercetări pentru infracţiunile de „refuz de recoltare a probelor biologice” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”. Infracţiunea de „refuz de recoltare a probelor biologice” se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani, fără posibilitatea de a se aplica doar o amendă penală, cum este în cazul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Şoferiţă băută, trasă pe dreapta la Ostra 

În cadrul acţiunilor de control în trafic ale poliţiei de la finele săptămânii trecute au mai fost depistaţi şi alţi şoferi care s-au ales cu dosare penale. Într-un caz, pe DJ 175, în comuna Moldova Suliţa, a fost prins un bărbat în vârstă de 71 de ani, localnic, aflat la volanul unui autoturism, care avea o concentraţie de 0,78 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Printre conducătorii auto depistaţi băuţi se numără şi o femeie. Sâmbătă seara, în jurul orei 18.00, un echipaj de la Poliţia oraşului Frasin şi Postul de Poliţie Stulpicani, aflat în serviciu de control pe raza comunei Ostra, a oprit, pe un drum comunal, un autoturism condus de o femeie în vârstă de 31 de ani, localnică. Femeia, precizează poliţia, emana halenă alcoolică, în urma verificării cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer a refuzat să-i fie testată alcoolemia, la câteva zile după ce a rămas fără permis din acelaşi motiv.
 Vizualizări articol: 2022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un şofer a refuzat să-i fie testată alcoolemia, la câteva zile după ce a rămas fără permis din acelaşi motiv5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei