Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2015 - Anul XX, nr. 159 (5971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Pe cine slujesc guvernanţii, pe noi sau pe ei?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu emoţie şi satisfacţie am primit vestea că salariile primilor stâlpi ai României au fost mărite. Vorbim aici de preşedintele ţării, prim-ministru, miniştri, şefi de servicii şi magistraţi. Săracii, chiar o duceau greu. Acum, celor care huzureau li s-a făcut dreptate. Au din plin. Doamne, în ce ţară trăim! Banii ţării se duc tot la cei care-i întorc cu furca. Cum nu le este ruşine celor din fruntea ţării să procedeze în acest mod?

Ar fi fost normal să aibă aceste retribuţii imense după ce salvau ţara de la sărăcie, după ce ar fi dus România pe drumul prosperităţii şi al adevăratei democraţii. Cum îi mai suportă pământul pe aceşti nesătui care se fac că ne conduc, iar noi tăcem ca proştii? Ne uităm la televizor şi cu atât ne alegem. Înjurăm în pumn şi tragem din mămăliga noastră rece!

Arătaţi-mi un ministru, un demnitar cu rang înalt amărât, ca vai de el. Puneţi degetul pe vreunul care nu are vreo două-trei vile, conturi babane, autoturisme de lux, afaceri. De ce era musai să le crească venitul taman acum? Pe cine slujesc, de fapt, guvernanţii, pe noi sau pe ei? Ruşinos! Abject!

Cu nedisimulată făţărnicie, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut pe această temă o declaraţie de presă, în care zicea că “a auzit de o asemenea intenţie a Guvernului”. Mai să fie? Cine oare să-l fi informat?

Taman în ultima zi în care prim-ministrul interimar, generalul izmenar, cu patru stele de plastic, Gabriel Oprea, a izbutit să se mânjească niţel cu miere, dacă tot rămăsese jupân peste produsele albinelor ţării. Şi a dat o ordonanţă de urgenţă prin care s-au triplat salariile preşedintelui României, al prim-ministrului şi al altor 46 de demnitari. Unul mai important pentru ţară decât altul. Doar nu putea să-l aştepte pe prim-ministrul Victor Ponta şi acesta să-l tragă de mânecă pe Găbiţa, spunându-i că-s cam mari salariile, iar el este preşedintele social-democraţilor?

Cam la fel s-au mărit şi salariile magistraţilor, crezându-se că astfel nu vor mai fi tentaţi la şpăgi grase şi nu vor mai pune botul la nimic din ce nu li se cuvine. Cum s-ar zice, ar dispărea corupţia. Dar ei au învăţat să înoate şi în noile condiţii. Ca dovadă, procurori şi judecători sunt clienţi ai DNA.

Păi, bine, fraţilor, ăştia sunt oamenii noştri cu funcţii înalte, care pun botul la bani? Unde sunt principiile, morala, devotamentul faţă de neam şi ţară? Au rămas doar lozinci?

Nu ştiu spre ce ne îndreptăm, dar constat, trist, că trăim într-un soi de dictatură, unde banii se împart, prin lege, numai celor cu funcţii înalte. Nu asta este lumea pe care mi-am dorit-o, atunci, în Decembrie ’89. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe cine slujesc guvernanţii, pe noi sau pe ei?.
 Vizualizări articol: 1966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pe cine slujesc guvernanţii, pe noi sau pe ei?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei