Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2015 - Anul XX, nr. 144 (5956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă definitivă

Un şofer care a omorât un biciclist şi a fugit a obţinut o pedeapsă redusă la instanţa de apel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Zvoriştea, judecat pentru patru infracţiuni concurente la regimul rutier, după ce a accidentat mortal cu o maşină un biciclist care se deplasa regulamentar, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la o pedeapsă de 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Inculpatul, Adrian Nicolae Achiţei, a beneficiat de clemenţă din partea magistraţilor Curţii de Apel Suceava, în condiţiile în care prima instanţă, Judecătoria Suceava, îl condamnase la 6 ani de închisoare cu executare.

 

Era beat, nu avea permis, a omorât un biciclist care se deplasa regulamentar şi a fugit

Accidentul care a dus la moartea unui bărbat în vârstă de 62 de ani s-a petrecut pe 23 decembrie 2014, pe DJ 291A, pe raza comunei Zvoriştea. Din ancheta derulată de poliţiştii rutieri rezultă că Ghiţă Bejan, bărbatul de 62 de ani, se deplasa pe marginea drumului judeţean cu o bicicletă prevăzută cu sistem de iluminare faţă-spate şi cu vestă reflectorizantă. În jurul orei 19.45, acesta a fost izbit violent din spate de un autoturism BMW, impactul fiindu-i fatal. După impact, şoferul a fugit de la faţa locului.

O echipă complexă de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a demarat imediat o anchetă, ajungând în scurt timp la autor. În curtea casei localnicului Adrian Nicolae Achiţei a fost identificat autoturismul BMW, cu mai multe avarii în partea din faţă. Pus să sufle în alcooltest, Adrian Achiței a fost găsit cu o alcoolemie de 0,54 la mie în aerul expirat. După efectuarea de verificări în baza de date, poliţiştii rutieri au aflat şi că şoferul nu este posesor de permis de conducere.

Aşadar, inculpatul din acest caz a reuşit să cumuleze cele mai grave infracţiuni posibile la regimul rutier: ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Inculpatul este după gratii din ziua în care a provocat tragedia 

Având în vedere gravitatea faptelor comise,  Adrian Nicolae Achiţei a fost arestat preventiv imediat după ce a fost prins şi a rămas după gratii până la condamnarea sa definitivă, emisă la începutul acestei săptămâni.

Conform sentinţei definitive a Curţii de Apel Suceava, inculpatul a primit 3 ani de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă (consum de alcool) şi 2 ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului. Conform prevederilor Codului Penal, pedepsele au fost contopite, inculpatului fiindu-i aplicată pedeapsa cea mai grea, de 3 ani de închisoare, la care a fost adăugat un spor de 1 an şi 4 luni de închisoare. De aici a rezultat pedeapsa finală de 4 ani şi 4 luni de închisoare.

Magistraţii au mai stabilit ca inculpatul să aibă interdicţie de a mai conduce autovehicule timp de patru ani de zile după ce îşi va ispăşi pedeapsa. Din condamnarea de 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare va fi scăzută perioada de arest preventiv de până acum, de ceva mai mult de şase luni de zile.  

Procesul în care urmaşii decedatului solicită despăgubiri civile a fost disjuns în cadrul unui alt dosar aflat încă pe rolul Judecătoriei Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer care a omorât un biciclist şi a fugit a obţinut o pedeapsă redusă la instanţa de apel.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un şofer care a omorât un biciclist şi a fugit a obţinut o pedeapsă redusă la instanţa de apel5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață din plante de leac (rețetă de Sânziene) Nu sunt mulți cei care știu că primul „tratat de sulcețuri” a fost scris de Nostradamus. Nostradamus - profetul, Nostradamus - alchimistul, Nostradamus - expertul în poțiuni otrăvitoare ca și în leacuri pentru toate bolile.... Citeşte