Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2015 - Anul XX, nr. 144 (5956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Procurorii fac cercetări pentru trei infracţiuni, în cazul exploziei care a ucis trei femei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava efectuează cercetări pentru comiterea a trei infracţiuni, în cazul cumplitei explozii de la finele lunii noiembrie a anului trecut, dintr-un restaurant din municipiul Câmpulung Moldovenesc, deflagraţie în urma căreia au murit trei femei, care erau angajate ale localului. Într-un răspuns trimis cotidianului Monitorul de Suceava zilele trecute, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis că s-a început urmărirea penală „in rem” pentru infracţiunile de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă” şi „neluarea vreuneia dintre măsurile legale privind securitatea şi sănătatea în muncă”. Urmărirea penală „in rem” înseamnă că se fac cercetări faţă de faptele amintite mai sus, fără a fi pusă efectiv încă sub acuzare vreo persoană. Cu alte cuvinte, ancheta este încă departe de a fi finalizată.

 

Cheia anchetei va fi expertiza criminalistică

Procurorii au mai precizat că dosarul se află în lucru la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, iar în cauză au fost audiate părţile vătămate şi părţile civile. Totodată, a fost finalizată ancheta Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Cheia anchetei din acest caz va fi însă expertiza criminalistică ce trebuie să stabilească în detaliu cum s-a produs explozia şi să lămurească problema improvizaţiilor care au dus la cumplita deflagraţie.

„Nu s-au formulat concluzii preliminare, motivat de expertiza criminalistică ce urmează a fi efectuată în cauză şi care va stabili cauza deflagraţiei”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Dimensiunile tragediei: Din patru angajate, doar una a scăpat cu viaţă

În noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2014, spre dimineaţă, în bucătăriarestaurantului Trafic al SC Euroconcept SRL din municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a produs explozia în urma căreia aveau să moară Lucia Dominte, în vârstă de 42 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, Irina Nisioi, tot în vârstă de 42 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, şi, câteva zile mai târziu, la spital, Crina Moroşan, o tânără în vârstă de 21 de ani, din Frasin. Primele două s-au aflat în zona bucătăriei şi nu au avut practic nici o şansă de supravieţuire. Tânăra de 21 de ani a avut arsuri pe 60% din suprafaţa corpului şi, deşi după explozie era conştientă şi se deplasa pe propriile picioare, cumplitele arsuri s-au dovedit fatale la cinci zile după explozie. Dintre cele patru angajate ale restaurantului care erau de serviciu în acea noapte a scăpat cu viaţă doar Dana Tipa, în vârstă de 23 de ani.

 

Concluziile preliminare

Una dintre concluziile preliminare ale pompierilor care au efectuat ancheta din acest caz este că explozia s-ar fi produs din cauza unei butelii vechi, care a fost încărcată improvizat, cu gaz auto lichefiat, de la staţiile de alimentare a autovehiculelor.

Informaţia a fost confirmată de generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, şi a rezultat din ancheta efectuată şi din declaraţiile luate. El a explicat că încărcarea buteliilor de aragaz cu gaz auto lichefiat a devenit, din păcate, o practică des întâlnită, pentru a se face economii.

El a arătat că gazul auto cu propan de 50% a declanşat nenorocirea când butelia a fost adusă de afară, de la temperaturi negative, în interior, la cald, unde recipientul s-a dilatat şi a crăpat.

A doua mare problemă în cazul deflagraţiei de la Câmpulung Moldovenesc este legată de butelia care a explodat. După cum s-a constatat la faţa locului butelia era una veche, de provenienţă rusească, care nu mai este omologată pe piaţă. Veche, neverificată şi încărcată cu gaz lichefiat, butelia s-a transformat într-o bombă.

Acestea sunt concluziile preliminare care urmează a fi confirmate sau nu de expertiza criminalistică ce va fi efectuată în acest dosar. Abia după ce această expertiză va fi finalizată, procurorii vor putea să pună sub acuzare persoanele vinovate şi să trimită dosarul în instanţă.

Ancheta din acest caz este coordonată de procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Sorin Iaşinovschi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii fac cercetări pentru trei infracţiuni, în cazul exploziei care a ucis trei femei.
 Vizualizări articol: 2649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Procurorii fac cercetări pentru trei infracţiuni, în cazul exploziei care a ucis trei femei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață din plante de leac (rețetă de Sânziene) Nu sunt mulți cei care știu că primul „tratat de sulcețuri” a fost scris de Nostradamus. Nostradamus - profetul, Nostradamus - alchimistul, Nostradamus - expertul în poțiuni otrăvitoare ca și în leacuri pentru toate bolile.... Citeşte