Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2015 - Anul XX, nr. 133 (5945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Estival

Trenul sezonier Suceava - Mangalia intră în circulaţie din această seară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trenul InterRegio (IR) care leagă Suceava de staţiunile de pe Litoralul românesc intră în circulaţie începând de astăzi, urmând a asigura zilnic legătura până la Mangalia timp de aproximativ trei luni de zile.

Trenul IR 1952/1953 Suceava Nord - Mangalia şi retur va circula din acest an cu orar modificat, care probabil nu va fi pe placul multor suceveni. Asta deoarece trenul va ajunge mult mai devreme pe Litoral, la ore la care oamenii nu se vor putea caza la majoritatea hotelurilor. 

Astfel, trenul va pleca din Suceava la ora 18.55 şi va ajunge în staţia terminus – Mangalia, foarte devreme, la 5.50. În Constanţa trenul va ajunge la ora 4.02, în timp ce în Eforie Nord, de exemplu, va opri în jurul orei 4.40. La retur, graficul de circulaţie este mult mai bun. Trenul IR 1953 va pleca din Mangalia la 21.14 şi va ajunge la Suceava în jurul orei 8.50.

Faţă de anul trecut există şi o parte bună, trenul de Suceava urmând a circula separat faţă de cel care pleacă de la Iaşi. Decizia a fost luată de CFR Călători din cauză că cele două garnituri nu puteau cumula mai mult de 16 vagoane, insuficiente pentru numărul de călători. Aşa s-a ajuns anul trecut ca trenul IR Suceava - Mangalia să circule şi cu vagoane etajate, de capacitate mare, dar care sunt foarte incomode pentru un drum de lung parcurs. Această problemă a fost prezentată de Monitorul de Suceava în vara anului trecut într-un amplu reportaj, care a scos în evidenţă nemulţumirile justificate ale călătorilor. Încă de atunci, şeful Regionalei CFR Iaşi dădea asigurări că în vara acestui an cele două trenuri din Moldova vor circula separat. 

În acest nu vor mai fi aşadar probleme de acest gen, însă pentru că trenurile din toată ţara nu pot ajunge la aceeaşi oră la Mangalia orarul de mers a fost modificat.

Preţurile vor fi aceleaşi ca anul trecut. O călătorie de la Suceava la Mangalia este 105 lei la clasa a II-a şi 161 de lei la clasa I. Trenul va avea şi vagon cuşetă, la o cabină cu 6 paturi, de exemplu, preţul unui tichet fiind de 136 de lei.

CFR Călători precizează că la aceste tarife standard se pot obţine reduceri de 10-30%, dacă biletele sunt cumpărate dus-întors sau cu anticipaţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenul sezonier Suceava - Mangalia intră în circulaţie din această seară.
 Vizualizări articol: 4963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Trenul sezonier Suceava - Mangalia intră în circulaţie din această seară1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sârbușcă sau dresală cu chișleag Despre moldoveni se spune că ar pune lapte și-n varză acră. Lapte, nu, dar smântână sau chișleag, da. Mai ales dacă varza aia acră este perpelită nițel în ulei, cu niscaiva condimente deasupra și cu ceapă roșie tăiată mărunțel. Dar... Citeşte