Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2015 - Anul XX, nr. 133 (5945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Pericol de mineriadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trăim nişte vremuri defazate în fotbal, în timp ce jucătorii neselecţionabili ai Stelei, de exemplu, şi-au terminat vacanţa şi s-au prezentat din nou la arme sub comanda noului aghiotant al lui Gigi, ceilalţi jucători, selecţionabilii, nici măcar n-au pupat vacanţă, aflându-se la datorie sub comanda unui general pe bune, domnul nea Puiu Iordănescu. Asta pentru că armada naţională are meci-derby în grupa de calificare pentru Campionatul European: România, în calitate de lider, oferă replica Irlandei de Nord, echipă aflată pe locul secund. Cum această replică are loc în deplasare, ar trebui să crească puţin tensiunea şi implicit interesul. Într-adevăr, o înfrângere a tricolorilor ar produce schimbarea de lider, ceea ce, coroborată cu o victorie a Ungariei în Finlanda, ar duce la o neaşteptată presiune asupra noastră, mai ales în perspectiva meciului de la Budapesta, programat la începutul lunii septembrie. Iar ştirile pe care le avem din tabăra noastră ne fac să ne punem speranţe mai mult în finlandezi. Singurul fotbalist care putea împărţi lumină, Lucian Sânmărtean, plăteşte tributul vârstei şi nu va putea coborî în iarbă. Mai sunt şi alţii în dubiu, dar fără Sânmărtean ne vom lua practic la trântă cu nord-irlandezii, avantaj ei. Chiar steagul ăla afişat de gazde şi mediatizat intens de presa noastră este foarte sugestiv: Irlanda de Nord nu-i Brazilia, deci trebuie să ne aşteptăm la lovituri de berbec în poarta noastră. E adevărat, nici nu ne aşteptam să fim surprinşi cu floricele şi arabescuri, dar nici nu ştim ce vom putea opune la stilul de joc tipic insularilor. Că doar nu poate să ne ofere vreo garanţie Chiricheş, cel care a fost repudiat cu vehemenţă de suporterii lui Tottenham! Sau, mai ştii, poate asta să fie revanşa sa intelectuală. Dar obiectivul principal al lui Iordănescu şi al secunzilor săi pare să fie păstrarea lotului într-o doză de concentrare la nivelul competiţiei şi al conjuncturii. Altfel riscăm să pierdem mare parte din ce am acumulat, numai şi numai din cauza unei programări neinspirate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pericol de mineriadă.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pericol de mineriadă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sârbușcă sau dresală cu chișleag Despre moldoveni se spune că ar pune lapte și-n varză acră. Lapte, nu, dar smântână sau chișleag, da. Mai ales dacă varza aia acră este perpelită nițel în ulei, cu niscaiva condimente deasupra și cu ceapă roșie tăiată mărunțel. Dar... Citeşte