Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2015 - Anul XX, nr. 133 (5945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Peste 60% dintre candidaţii de la bacalaureat sunt “utilizatori experimentaţi” ai limbii române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 8-10 iunie, 5.800 de elevi suceveni au susţinut prima probă a bacalaureatului 2015, respectiv proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română (proba A). 

Candidaţii au trecut fără emoţii de prima încercare a examenului maturităţii, dat fiind faptul că la probele orale elevii nu primesc note şi nu pot “pica” testarea.

Rezultatele probei A au fost mulţumitoare pentru elevii suceveni, ţinând cont că 66,6% dintre candidaţi au primit din partea comisiei evaluatoare calificativul maxim -  „utilizator experimentat”. Certificatul de “utilizator avansat” a fost obţinut de 25,4% dintre candidaţi, iar aproape 8% dintre elevi au primit calificativul de “utilizator mediu”.

În funcţie de cum s-au descurcat în faţa comisiei, candidaţii au primit calificativul de utilizator mediu, avansat sau experimentat.

Potrivit unei statistici întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, din cei 5.892 de elevi înscrişi, au fost prezenţi 5.800.

La această probă, comisiile au evaluat capacitatea candidaţilor de înţelegere a unui text la prima vedere, de a-şi exprima opinia în legătură cu textul primit, capacitatea de a argumenta un punct de vedere şi calitatea discursului lor.

 

Candidaţii se pregătesc de proba competenţelor digitale

Bacalaureatul 2015 continuă, de luni, cu proba de evaluare a competenţelor digitale. Susţinerea acestei testări este o condiţie necesară pentru participarea la probele scrise, indiferent de calificativul obţinut.

În cadrul probei de competenţe digitale, elevii trebuie să demonstreze că ştiu să folosească un calculator, testarea având două părţi, una teoretică şi alta practică.

Elevii primesc un subiect care va putea fi rezolvat în maximum 90 de minute, timp în care elevii vor primi Fişa A, ale cărei cerinţe pot fi rezolvate în 15 minute, şi Fişa B, ale cărei cerinţe pot fi soluţionate în 75 de minute. Candidaţii au acces la internet în primele 30 de minute de la primirea subiectelor, timp în care vor rezolva cerinţele care solicită această facilitate. Fiecare cerinţă rezolvată de candidat va fi punctată conform unei grile, iar în funcţie de punctajul obţinut, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului, după cum urmează: "utilizator începător" (0-25 puncte), "nivel mediu" (26- 50 p.), "avansat" (51- 74 p.) şi "experimentat" (75-100 p.). La această probă nu se acordă puncte din oficiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 60% dintre candidaţii de la bacalaureat sunt “utilizatori experimentaţi” ai limbii române.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 60% dintre candidaţii de la bacalaureat sunt “utilizatori experimentaţi” ai limbii române0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sârbușcă sau dresală cu chișleag Despre moldoveni se spune că ar pune lapte și-n varză acră. Lapte, nu, dar smântână sau chișleag, da. Mai ales dacă varza aia acră este perpelită nițel în ulei, cu niscaiva condimente deasupra și cu ceapă roșie tăiată mărunțel. Dar... Citeşte