Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2015 - Anul XX, nr. 133 (5945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doliul la USV

S-a stins din viaţă universitarul sucevean Mircea Ciobanu, de la Facultatea de Mecanică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mircea Ciobanu, profesor al Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii din Suceava, s-a stins din viaţă marţi, 9 iunie. În vârstă de 64 ani, universitarul sucevean a suferit un atac de cord, acesta fiindu-i fatal.

 Ieşean la origine, prof. univ. dr. ing. Ciobanu activa în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Inginerie Mecanică, din anul 1979, pe atunci Institutul de Subingineri. A parcurs toate etapele ierarhiei profesionale şi a obţinut titlul de profesor universitar în 1999. În luna septembrie a acestui an urma să se pensioneze.

La Universitatea din Suceava, Ciobanu făcea parte din Departamentul de mecanică și tehnologii, predând disciplinele Bazele generării suprafeţelor pe maşini unelte, Scule aşchietoare, Ingineria şi managementul calităţii.

Născut în 1950, a absolvit în 1974 Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic din Iaşi. În perioada 1974-1979 a profesat la Grupul Şcolar pentru Construcţii Suceava, iar în 1993 a obţinut titlul de doctor, la Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi.

„Era un profesor respectat de colegi şi de profesori, deopotrivă. A susţinut numeroase lucrări publice, a publicat cărţi de specialitate. Prin trecerea sa în veşnicie, Universitatea pierde încă o personalitate, care va rămâne în istoria acestei instituţii”, spune prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu, decanul Facultăţii de Mecanică.

Mircea Ciobanu va fi înmormântat sâmbătă, la Fălticeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a stins din viaţă universitarul sucevean Mircea Ciobanu, de la Facultatea de Mecanică.
 Vizualizări articol: 5823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 12 voturi
S-a stins din viaţă universitarul sucevean Mircea Ciobanu, de la Facultatea de Mecanică4.5512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sincere condoleante familiei! trimis de
(12 iun 2015, 13:01:27
Dumneazeu sa aiba ingaduinta sa-l ierte si sa-l ocrotesca in pace!
2.   Regrete trimis de
(12 iun 2015, 13:45:49
Dunmnezu sa-l odihneasca in pace si sa-i lumineze calea spre cele vesnice. Cred ca emotia incheierii ultimului an universitar din cariera dumnealui, a contribuit la acest tragic sfarsit. Dupa mine, adevaratele valori, indiferent de domeniu de activitate, nu ar trebui "amenintate" cu pensionarea. O minte stralucita nu se poate obisnui cu aceasta situatie. Daca ma insel, sper sa fiu iertata.
3.   D-zeu sa-l ierte! trimis de
(12 iun 2015, 18:58:25
Tot respectul si stima mea pt.domnul profesor!Mi-a fost profesor la Lic.ind.nr.1,in anul 1979!Un om deosebit,fin si manierat,iubit de toti elevii si profesorii din acea generatie!Chiar daca au trecut multi ani de atunci,fiind un om f.inteligent avea o memorie vizuala desavarsita stand tot timpul de vorba cu mine atunci cand ne intalneam!Imi pare nespus de rau!D-zeu sa te ierte d-le profesor!Veti ramane vesnic in amintirea mea si a tuturor elevilor pe care i-ati educat si invatat,pt.blandetea si calmul d-voastra!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sârbușcă sau dresală cu chișleag Despre moldoveni se spune că ar pune lapte și-n varză acră. Lapte, nu, dar smântână sau chișleag, da. Mai ales dacă varza aia acră este perpelită nițel în ulei, cu niscaiva condimente deasupra și cu ceapă roșie tăiată mărunțel. Dar... Citeşte