Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2015 - Anul XX, nr. 133 (5945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe ultima sută de metri

Circa 8.000 de elevi de clasa a VIII-a se pregătesc de evaluarea naţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 8.000 de elevi suceveni se pregătesc să susţină, în mai puţin de două săptămâni, cele două probe ale evaluării naţionale, examenul de final de ciclu gimnazial.

Conform calendarului de desfăşurare al evaluării, în anul şcolar 2014-2015, încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a este programată pe 12 iunie, urmând ca în intervalul 15-17 iunie să aibă loc înscrierea pentru examen.

Elevii care încheie astăzi socotelile cu ciclul gimnazial au la dispoziţie o săptămână pentru a se pregăti în vederea susţinerii primului examen important din viaţa lor. Aceştia termină cursurile cu o săptămână mai devreme decât colegii lor, însă nu se vor bucura pe deplin de vacanţă, dat fiind faptul că multe şcoli organizează, în săptămâna care precede examinarea, sesiuni de pregătire la disciplinele de examen.

Pe 22 iunie, elevii vor susţine proba de limba română, iar pe 24 iunie, cea de matematică. În sălile de examen vor exista camere video, iar supravegherea va fi realizată de câte doi profesori de altă specialitate decât cea de examen. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă pe 23 iunie.

Rezultatele se vor afişa pe 26 iunie, până la ora 16.00, în intervalul 16.00-20.00 fiind aşteptate contestaţiile elevilor nemulţumiţi. Afişarea rezultatelor finale se va face pe 30 iunie.

 

Elevii au trecut anul acesta prin probele simulării evaluării naţionale

În perioada 23-25 februarie, elevii clasei a VIII-a au susţinut simularea acestui examen, organizată cu scopul de a monitoriza stadiul de pregătire al elevilor.

Doar 40,78% dintre elevii suceveni au luat notă peste 5 la proba de matematică a testării, mai mult de jumătate de elevi nereuşind să obţină notă de trecere la această disciplină. La proba de limba română, 72,52% dintre elevi au obţinut note de trecere. Prezenţa cumulată la cele două probe a fost de 93,95%, aproape 8.000 de elevi participând la examen.

 

Admiterea la liceu

Elevii vor intra la liceu în aceleași condiții din 2014, în funcție de mediile generale cu care absolvă ciclul gimnazial și de notele pe care le obțin la cele două lucrări din cadrul evaluării naționale, repartizarea urmând să fie făcută de calculator, în funcție de opțiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Media generală a notelor obţinute la evaluare va reprezenta 75% din media finală a admiterii. Celelalte 25 de procente le reprezintă media anilor de gimnaziu.

Evaluarea naţională se desfăşoară într-o singură sesiune. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 8.000 de elevi de clasa a VIII-a se pregătesc de evaluarea naţională.
 Vizualizări articol: 1736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Circa 8.000 de elevi de clasa a VIII-a se pregătesc de evaluarea naţională5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sârbușcă sau dresală cu chișleag Despre moldoveni se spune că ar pune lapte și-n varză acră. Lapte, nu, dar smântână sau chișleag, da. Mai ales dacă varza aia acră este perpelită nițel în ulei, cu niscaiva condimente deasupra și cu ceapă roșie tăiată mărunțel. Dar... Citeşte