Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2015 - Anul XX, nr. 133 (5945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultat

Agresarea unui copil de la Școala Specială Burdujeni, infirmată de ancheta internă şi de tatăl băiatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta internă efectuată în legătură cu presupusa agresare, în cadrul şcolii, înainte de vacanța de Rusalii, a unui elev al Centrului Școlar de Educație Incluzivă (Școala Specială) Suceava, a fost finalizată. Raportul comisiei, remis atât Inspectoratului Școlar Județean, cât şi Direcției de Asistență Socială şi Protecția Copilului arată că acuzațiile de agresiune aduse de A.D.I., elev în clasa VIII-a, la adresa unui alt coleg de şcoală, nu se confirmă. Băiatul în vârstă de 15 ani a fost adus de tatăl său, în seara zilei de 29 mai a.c., la Spitalul de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, acuzând dureri abdominale puternice. Copilul le-a spus medicilor, în prezența tatălui, că a fost bătut în cursul zilei, de un coleg, la şcoală. Spitalul a anunțat poliția despre incident, care la rândul său a sesizat şcoala. 

Comisia de anchetă internă din şcoală l-a audiat pe presupusul agresor, elev în clasa a XI-a,  elev la aceeaşi şcoală, precum şi pe elevii care în ziua respectivă s-au aflat în preajma puştiului care a reclamat că a fost bătut.

”Membrii comisiei au analizat toate informaţiile primite şi în urma discuțiilor s-a constatat că elevul A.D.I. a participat la toate activitățile didactice din data de 29 mai, iar în pauze a stat împreună cu colegii de clasă, fiind supravegheați de pedagogul şcolar de serviciu. La ora 12.00 a servit masa de prânz împreună cu frații săi, în prezența pedagogilor şi a cadrului medical de serviciu. După servirea mesei, elevul şi-a petrecut timpul alături de frații lui, de colega C.I. şi de eleva C.A., până la plecarea acestora acasă. Din declarațiile scrise ale celor doi colegi de clasă reiese că, până la plecarea spre domiciliu, în jurul orei 14.00,  nu s-a petrecut nici un incident cu acest elev”, se arată în raportul comisiei de anchetă internă.

Tatăl copilului a declarat în scris că fiul său nu a fost victima unei agresiuni în şcoală

Acelaşi raport menționează că, în urma discuțiilor cu frații elevului care a acuzat că a fost bătut, a reieşit că, în data de 29 mai, au plecat împreună acasă, unde au efectuat munci agricole şi gospodăreşti până seara târziu, acelaşi lucru făcându-l şi în zilele de sâmbătă şi duminică. Tot ei au spus că duminică seara, în data de 31 mai, tatăl copiilor a chemat salvarea pentru a-l transporta pe A. la spital deoarece băiatul acuza dureri abdominale.

A.D.I. a fost externat ieri din spital, după efectuarea unei investigații de control la computerul tomograf (CT). Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Tiberius Brădățan, ne-a declarat, ieri, că CT-ul de control, efectuat în condiții de pregătire optimă a pacientului, nu relevă leziuni toraco-abdominale post-traumatice. Prima investigație CT, efectuată în seara internării, după care medicii urgentişti au suspectat leziuni interne, a fost interpretată în contextul declarației copilului, că a fost victima unei agresiuni şi ”sub rezerva artefactelor date de cantitatea mare de aer din intestine”, aspect menționat, de altfel, în toate documentele medicale ale copilului. Starea lui de sănătate ulterioară internării şi investigațiile de control la 10 zile nu au confirmat însă leziuni interne.

Mai mult, la o săptămână de la incident, în data de 5 iunie a.c. tatăl băiatului a mers la şcoală, unde a discutat cu dirigintele şi cu  conducerea şcolii şi a dat o declaraţie scrisă conform căreia copilul a venit acasă în seara de 29 mai fără a acuza probleme de sănătate şi că, de fapt, nu a fost victima unei agresiuni în incinta CSEI  Suceava.

Raportul comisiei mai menționează că elevul care a spus că a fost agresat a refuzat să discute cu membrii comisiei, care l-au vizitat la spital, despre incident. De asemenea, verificarea înregistrărilor video de pe camerele amplasate în şcoală şi în curte nu a relevat vreo agresiune asupra elevului în cauză. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agresarea unui copil de la Școala Specială Burdujeni, infirmată de ancheta internă şi de tatăl băiatului.
 Vizualizări articol: 1896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Agresarea unui copil de la Școala Specială Burdujeni, infirmată de ancheta internă şi de tatăl băiatului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sârbușcă sau dresală cu chișleag Despre moldoveni se spune că ar pune lapte și-n varză acră. Lapte, nu, dar smântână sau chișleag, da. Mai ales dacă varza aia acră este perpelită nițel în ulei, cu niscaiva condimente deasupra și cu ceapă roșie tăiată mărunțel. Dar... Citeşte