Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2015 - Anul XX, nr. 130 (5942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Moment festiv

Şcoala din Capu Codrului a sărbătorit 125 de ani de la înfiinţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala gimnazială din comuna Capu Codrului a sărbătorit, la finele săptămânii trecute, 125 de ani de la înfiinţare, evenimentul fiind marcat prin momente artistice organizate de elevi, lansarea unei reviste şcolare şi dezvelirea unei plachete comemorative.

Evenimentul s-a concentrat pe momentele artistice organizate de foşti şi actuali elevi ai şcolii. Astfel, Cristiana Romanescu, Bianca Ungureanu, Cătălina Rotaru (foste eleve ale şcolii), Adrian Vaman şi Ştefan Ungureanu (actuali elevi ai şcolii) au susţinut momente muzicale, în timp ce elevii coordonaţi de profesorul Adina Orhean au pus în scenă, printre alte momente, şi „Procesul literar al lui Nică” (adaptare după „Amintiri din Copilărie” de Ion Creangă) şi „Luceafărul”, de Mihai Eminescu, chemat din sferele înalte ale  inspiraţiei, printr-o recitare integrală. 

Copiii de clasa I ai şcolii, îndrumaţi de profesorul învăţător primar Anca Vultur, alături de cei pregătiţi de Roxana Enache, au dus bucuria pe ritmuri de dans, un alt moment fiind pregătit de corul şcolii, coordonat de profesorul Adrian Olari.

Directorul şcolii, Mircea Constantin Mihăilă (fost elev al şcolii), a prezentat  o statistică a elevilor, de-a lungul unei istorii începute în 1890. 

Printre altele, la şcoala din localitate au făcut primii paşi în viaţă doi miniştri, 17 directori de întreprinderi, 10 ofiţeri cu funcţii de conducere în armată şi poliţie, doi preşedinţi de consilii judeţene, patru primari, doi diplomaţi, patru pictori, doi solişti de operă, un poet şi un actor.

În cadrul evenimentului a fost lansat şi un număr omagial al revistei şcolii, „Freamăt de codru”, şi a fost dezvelită şi sfinţită o plachetă comemorativă care a marcat cei 125 de ani de istorie a unităţii de învăţământ.

La manifestările organizate duminică, 7 iunie, au participat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, profesor Gheorghe Lazăr, adjunctul său, prof. Cristina Teodorovici, inspectorul şcolar prof. Eleonora Bulboacă şi inspectorul şcolar prof. dr. Constantin Tiron, ultimul fost elev al şcolii.

Colectivul Şcolii Gimnaziale Capu Codrului a ţinut să transmită mulţumiri celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, sponsori şi părinţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala din Capu Codrului a sărbătorit 125 de ani de la înfiinţare.
 Vizualizări articol: 2806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şcoala din Capu Codrului a sărbătorit 125 de ani de la înfiinţare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcinta dobrogeană a Chiraței Intreb un localnic, apoi un bucatar, apoi un turist cu ce aliment ar asocia vacanta estivala. "Cu braga" - imi raspunde cel dintai. "Cu o salata de fructe de mare", zice si-al doilea, gata sa-mi faca o demonstratie de arta... Citeşte