Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2015 - Anul XX, nr. 130 (5942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Sindicaliştii suceveni îi cer prefectului să intervină pentru eliminarea finanţării per elev

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ, cel mai mare sindicat al angajaţilor din învăţământul preuniversitar sucevean, a înaintat prefectului Constantin Harasim o adresă prin care îi solicită să intervină pentru eliminarea finanţării per elev din şcoli. Totodată, sindicaliştii cer asigurarea banilor pentru plata cadrelor didactice şi revenirea la finanţarea educaţiei din perioada 1995-1999, prin modificarea sistemului de finanţare a cheltuielilor pentru plata salariilor oamenilor şcolii.

„Costul standard, astfel cum este stabilit, nu are în vedere faptul că există numeroase unităţi de învăţământ care au un număr mare de elevi şi la nivelul cărora sunt încadrate multe cadre didactice cu gradul didactic I, cu mulţi ani de vechime în învăţământ şi unele dintre ele beneficiare ale gradaţiei de merit. Aceste elemente nu au fost avute în vedere la fundamentarea costului standard per preşcolar/elev, ceea ce a creat, an de an, dificultăţi în plata salariilor personalului didactic, din cauza insuficienţei fondurilor alocate pentru plata salariilor, situaţia fiind dramatică la nivelul unităţilor de învăţământ vocaţional”, a subliniat Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava.

 Acesta a mai specificat că determinarea costului standard trebuia să se facă de către Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Preuniversitar, însă nici până în prezent acest consiliu nu s-a întrunit.

Sindicaliştii transmit că unele neajunsuri din învăţământ puteau fi înlăturate prin adoptarea unor măsuri legislative prin care să se elimine costul standard per preşcolar/elev.

Aceştia mai solicită schimbarea modalităţii de finanţare a cheltuielilor pentru plata salariilor din învăţământul preuniversitar, astfel încât sumele pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, dar şi cele pentru plata drepturilor salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti să fie alocate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, aşa cum a fost în perioada 1995-1999.

 „Solicitarea noastră are în vedere dificultăţile întâmpinate în ultimii ani în plata salariilor, mai ales, în acordarea drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din învăţământul preuniversitar, prin hotărâri judecătoreşti. Aceste dificultăţi au fost generate, în principal, de ordonatorii principali de credite (primarii) care au dispus, după bunul plac, modul de repartizare a sumelor alocate prin legea bugetului de stat pentru plata salariilor şi a tranşelor cuvenite conform hotărârilor judecătoreşti”, a punctat Leonte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii suceveni îi cer prefectului să intervină pentru eliminarea finanţării per elev.
 Vizualizări articol: 1829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii suceveni îi cer prefectului să intervină pentru eliminarea finanţării per elev0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cand nu cunosti legea, vorbesti vorbe... trimis de
( 9 iun 2015, 14:43:52
Dl. Leonte ar terbui sa cunoasca ca stabilirea costului standard s-a facut printr-o prevedere legislativa. Numai printr-o alta prevedere legislativa se poate schimba! Ce sa faca dom Prefect ? Sa modifice o lege ? Pardon!
Dl. Leonte care ,,conduce,, ( oare el ???)cel mai mare, cel mai tare sindicat si provine din cel mai mare, cel mai tare partid ar trebui sa initieze pe langa grupul parlamentar PSD ( din care grup PSD provine, el si sleahta lui) o modificare legislativa in acest sens si dupa adoptarea ei in Parlament sa vina sa ne povesteasca cum si ce a realizat . Pana atunci ne mai imbata inca o data cu vorbe...
2.   Cand nu cunosti legea, te bagi in seama! trimis de
(10 iun 2015, 10:53:14
Intr-adevăr, costul standard s-a stabilit printr-un act normativ. Însă, valoarea acestuia ar trebui să se stabilească în Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Preuniversitar (Art. 104 din Legea 1/2011), dar acest Consiliu nu s-a întrunit NICIODATĂ! Asa că, dacă nu cunoști legea, nu te baga în seamă... Și nu mai faceți politică mascată!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcinta dobrogeană a Chiraței Intreb un localnic, apoi un bucatar, apoi un turist cu ce aliment ar asocia vacanta estivala. "Cu braga" - imi raspunde cel dintai. "Cu o salata de fructe de mare", zice si-al doilea, gata sa-mi faca o demonstratie de arta... Citeşte