Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2015 - Anul XX, nr. 129 (5941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări necesare

Risc de moarte pe drumul Vatra Dornei - Broşteni, din cauza lipsei parapetelor de protecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul naţional 17 B, care leagă Vatra Dornei de Broşteni şi continuă până în judeţul Neamţ, are mai multe puncte vulnerabile, în care este nevoie de parapete de protecţie, pentru înlăturarea riscului ca maşinile să plonjeze în râul Bistriţa. La această concluzie au ajuns poliţiştii rutieri de la Vatra Dornei, în urma unei analize în teren, dar şi a faptului că pe acest drum s-au petrecut mai multe accidente grave, cu maşini scăpate de sub control care au plonjat în râul Bistriţa.

O parte din zonele de risc sunt prevăzute cu parapete, însă acestea sunt în stare de degradare. Poliţia Rutieră solicită înlocuirea parapetelor care sunt deteriorate, dar şi suplimentarea acestora în zonele considerate de risc. Zonele de risc sunt în general în curbe periculoase, unde diferenţa de nivel între cursul apei şi şosea este mare. Pe multe porţiuni diferenţa de nivel dintre drum şi râu trece de zece metri.

Solicitarea a fost transmisă Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, care are în administrare acest drum naţional. Drumarilor li s-a transmis o analiză detaliată cu privire zonele în care ar trebui să se intervină cu parapete.

Ultimul accident cu consecinţe tragice petrecut pe acest drum a fost la finele lunii martie a acestui an. Un tânăr în vârstă de 30 de ani, profesor de sport la liceul din Broşteni, aflat la volanul unui autoturism, a scăpat maşina de sub control într-o curbă, răsturnându-se, de la o diferenţă de nivel de aproximativ zece metri, în râul Bistriţa. Accidentul s-a petrecut pe raza satului Lungeni, oraşul Broşteni, maşina lovind un parapet de protecţie şi doi copaci, iar apoi plonjând în apă.

Tânărul a fost găsit mort în autoturismul răsturnat în râul Bistriţa. Alte două maşini au plonjat în râul Bistriţa numai de la începutul acestui an. Şi anul trecut au fost accidente de acelaşi gen, pe DN 17B.

Evenimentele rutiere au avut drept principală cauză viteza excesivă, însă parapetele de protecţie pot duce în anumite cazuri la limitarea consecinţelor accidentelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Risc de moarte pe drumul Vatra Dornei - Broşteni, din cauza lipsei parapetelor de protecţie.
 Vizualizări articol: 2299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Risc de moarte pe drumul Vatra Dornei - Broşteni, din cauza lipsei parapetelor de protecţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Înghețată de casă (ca în vremea lui Bacalbașa) Pe la anul 1930, "când era (stră)bunica fată", prin bucătăriile caselor cu ştaif din centru, ori prin gospodăriile mai răsărite de la mahala, îngheţata se pregătea... la ciubăr. Da, da, aţi auzit bine. Şi că este aşa, ne-a... Citeşte