Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2015 - Anul XX, nr. 129 (5941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sindicaliştii vor eliminarea finanţării per elev şi revenirea la finanţarea din perioada 1995-1999

Luni, 8 Iunie 2015 (17:24:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a înaintat prefectului Constantin Harasim o adresă prin care îi solicită să intervină pentru eliminarea finanţării per elev din şcoli. Totodată, sindicaliştii cer asigurarea banilor pentru plata cadrele didactice şi revenirea la finanţarea educaţiei din perioada 1995-1999, prin modificarea sistemului de finanțare a cheltuielilor pentru plata salariilor oamenilor şcolii. „Costul standard astfel cum este stabilit, nu are în vedere faptul că există numeroase unități de învățământ care au un număr mare de elevi și la nivelul cărora sunt încadrate multe cadre didactice cu gradul didactic I, cu mulți ani de vechime în învățământ și unele dintre ele beneficiare ale gradației de merit, elemente care nu au fost avute în vedere la fundamentarea costului standard per preșcolar/elev, ceea ce a creat, an de an, dificultăți în plata salariilor personalului didactic, datorită insuficienței fondurilor alocate pentru plata salariilor, situația fiind dramatică la nivelul unităților de învățământ vocațional”, a subliniat Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava. Sindicaliştii mai solicită schimbarea modalităţii de finanțare a cheltuielilor pentru plata salariilor din învățământul preuniversitar, astfel încât sumele pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, dar și cele pentru plata drepturilor salariale stabilite prin hotărâri judecătorești să fie alocate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, așa cum a fost în perioada 1995-1999.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii vor eliminarea finanţării per elev şi revenirea la finanţarea din perioada 1995-1999.
 Vizualizări articol: 1567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii vor eliminarea finanţării per elev şi revenirea la finanţarea din perioada 1995-19990.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Înghețată de casă (ca în vremea lui Bacalbașa) Pe la anul 1930, "când era (stră)bunica fată", prin bucătăriile caselor cu ştaif din centru, ori prin gospodăriile mai răsărite de la mahala, îngheţata se pregătea... la ciubăr. Da, da, aţi auzit bine. Şi că este aşa, ne-a... Citeşte