Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2015 - Anul XX, nr. 129 (5941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Fonduri europene

Un modern centru SPA şi de agrement a fost inaugurat la Pensiunea Popasul Domnesc din Voroneţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un modern centru SPA şi de agrement a fost inaugurat la finalul săptămânii trecute la Pensiunea Popasul Domnesc din Voroneţ, oraşul Gura Humorului. Noul centru de agrement a fost construit din fonduri europene de firma Bucovina Travel & Events, prin intermediul unui proiect finanţat  prin Programul Operational Regional 2007–2013, Axa prioritară 5, domeniul major de interventie 5.2. „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciiilor turistice”. Odată cu finalizarea acestei investiţii, turiştii care vor veni în Gura Humorului vor putea beneficia de un centru modern de agrement amplasat într-o zonă în care priveliştea asupra zonei Voroneţ este absolut încântătoare şi în care vor avea la dispoziţie o piscină, jacuzzi, spaţii de relaxare şi cu jocuri pentru copii, precum şi o sală de fitnes. La inaugurarea noului centru de agrement, alături de proprietarii Pensiunii Popasul Domnesc au fost prezenţi invitaţi din Gura Humorului şi din localităţile învecinate, cum ar fi primarul din Mănăstirea Humorului, Constantin Moldovan, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Suceava, Dănuţ Burgheaua, dar şi arhitecţii şi reprezentanţi ai constructorilor care au realizat noua investiţie.

Ioana Mititelu, proprietarul Pensiunii Popasul Domnesc, a ţinut să precizeze că valoarea totală a proiectului a fost de aproape 8,8 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă a fost de puţin peste 6,5 milioane de lei. „Printre rezultatele obţinute ca urmare a implementării acestui proiect putem aminti modernizarea serviciilor  turistice şi de agrement, prin construcţia unui centru de agrement în cartierul Voroneţ din oraşul Gura Humorului, cu piscină, spaţii jocuri, spaţii de relaxare şi masaj, precum şi modernizarea zonei exterioare centrului de agrement, asigurarea de reţele edilitare de apă, canalizare, energie electrică şi dotarea centrului de agrement cu echipament şi mobilier. De asemenea, proiectul a contribuit la creşterea locaţiilor de agrement şi va contribui la creşterea numărului de turişti, a numărului de înnoptări în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, dar şi a numărului de locuri de muncă în domeniul turismului”, a spus Ioana Mititelu. Ea a ţinut să le mulţumească tuturor celor care s-au implicat în ducerea la bun sfârşit a acestui proiect. „Dacă în urmă cu şapte ani inauguram pensiunea, tot pe fonduri europene, şi cu aceeaşi echipă de profesionişti, iată că acum deschidem acest centru spa şi de agrement, prin care oferta acestei zone va deveni mai bogată”, a spus Ioana Mititelu.

Ea a ţinut să precizeze că proiectantul general în cadrul proiectului a fost SC Ideal Proiect SRL, iar constructorii au fost SC Loial Impex SRL şi SC General Construct SRL.

Pe de altă parte, Ioana Mititelu a arătat că un alt rezultat al proiectului îl constituie şi crearea a şase noi locuri de muncă.

Potrivit celor care s-au ocupat de implementarea proiectului, beneficiarii direcţi ai acestuia au fost  SC Bucovina Travel & Events SRL, anagajaţii firmei, dintre care şase noi angajaţi prin proiect şi cinci  angajaţi anterior depunerii cererii de finanţare, dar şi un număr de  aproximativ 5.840 turişti anual, care vor beneficia de servicii turistice la un înalt nivel calitativ.

 

Implementarea proiectului a vizat creşterea numărului de turişti din Gura Humorului

Ioana Mititelu a ţinut să mai precizeze că beneficiarii indirecţi ai proiectului vor fi agenţiile de turism aflate în relaţii de colaborare cu SC Bucovina Travel & Events SRL, familiile angajaţilor care lucrează în centrul de agrement, comunitatea locală din Gura Humorului şi cartierul Voroneţ, prin dezvoltarea economică a acesteia, pensiunile şi structurile de primire turistică din judeţul Suceava, prin creşterea numărului de turişti, şi regiunea de Dezvoltare Nord-Est, prin creşterea economică înregistrată prin valorificarea potenţialului turistic. „În concluzie, acest proiect are un impact indubitabil asupra dezvoltării socio-economice a oraşului Gura Humorului, prin dezvoltarea serviciilor turistice şi de agrement, prin creşterea veniturilor la nivel local şi a nivelului de trai al noilor angajaţi, precum şi prin atragerea de noi categorii de turişti, prin oferta diversificată de servicii de agrement”, a mai spus Ioana Mititelu.

Deschiderea noului centru SPA şi de Agrement completează oferta Pensiunii Popasul Domnesc, acolo unde turiştii au la dispoziţie camere ce oferă condiţii de patru stele, un restaurant cu 50 de locuri, o cramă cu 30 de locuri, trei foişoare, două terase o saună, spaţii de joacă pentru copii şi o sală de conferinţe. Pensiunea Popasul Domnesc este situată lângă pădure, deasupra Mănăstirii Voroneţ, într-un loc liniştit de unde se poate admira întreaga zonă a Voroneţului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un modern centru SPA şi de agrement a fost inaugurat la Pensiunea Popasul Domnesc din Voroneţ.
 Vizualizări articol: 5523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Un modern centru SPA şi de agrement a fost inaugurat la Pensiunea Popasul Domnesc din Voroneţ4.356

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Înghețată de casă (ca în vremea lui Bacalbașa) Pe la anul 1930, "când era (stră)bunica fată", prin bucătăriile caselor cu ştaif din centru, ori prin gospodăriile mai răsărite de la mahala, îngheţata se pregătea... la ciubăr. Da, da, aţi auzit bine. Şi că este aşa, ne-a... Citeşte