Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2015 - Anul XX, nr. 129 (5941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De astăzi

Peste 6.000 de elevi suceveni încep probele examenului de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima sesiune a examenul de bacalaureat 2015 debutează astăzi, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), testare la care sunt aşteptaţi peste 6.000 de elevi din judeţ.

La această probă elevii vor extrage un bilet pe care vor găsi un text la prima vedere pe care vor trebui să-l citească cu voce tare, pentru ca mai apoi să răspundă unor întrebări legate de text. Subiectele probei orale de la limba română pot conţine texte literare şi nonliterare, cerinţele având un grad de complexitate care să permită tratarea lor în maximum 10-15 minute. Candidatul este examinat de doi profesori de specialitate, în prezenţa a cel puţin trei candidaţi.

De menţionat că după susţinerea acestei probe (ca şi în cazul celorlalte probe orale), toţi candidaţii vor fi admişi, indiferent de cum se descurcă în faţa comisiei. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la această probă nu se exprimă prin note, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător: utilizator mediu, avansat şi experimentat. Un candidat care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.
Potrivit insp. Mariana Drumea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, probele bacalaureatului 2015 încep în data de 8 iunie 2015 cu evaluarea competenţelor de comunicare în limba română şi continuă până pe 26 iunie cu evaluarea competenţelor digitale şi de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. Pentru aceste probe sunt constituite 40 de centre în liceele din judeţul Suceava. Probele scrise se vor desfăşura în perioada 29 iunie - 3 iulie, iar pentru organizarea lor Inspectoratul Şcolar Suceava a trimis spre aprobare Ministerului Educaţiei un număr de 20 de centre de examen.

Afişarea rezultatelor se va face pe 6 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.000 de elevi suceveni încep probele examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 6.000 de elevi suceveni încep probele examenului de bacalaureat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Înghețată de casă (ca în vremea lui Bacalbașa) Pe la anul 1930, "când era (stră)bunica fată", prin bucătăriile caselor cu ştaif din centru, ori prin gospodăriile mai răsărite de la mahala, îngheţata se pregătea... la ciubăr. Da, da, aţi auzit bine. Şi că este aşa, ne-a... Citeşte