Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2015 - Anul XX, nr. 119 (5931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Ziua Copilului Dispărut

Fetele care fug de acasă reprezintă majoritatea cazurilor de dispariţie în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava arată că în judeţul Suceava, pe parcursul anului 2014, s-au înregistrat 115 cazuri de dispariţii de minori, marea majoritate a acestora, 92,5%, fiind plecări voluntare, copii care au fugit de la domiciliile lor sau din centrele de ocrotire în care se aflau. Statistica poliţiei mai arată că în 71% dintre cazuri a fost vorba de sesizarea dispariţiei unor fete, în timp ce în doar 29% din cazuri a fost vorba de băieţi. Fetele care pleacă voluntar de acasă sau din centrele de plasament fug de regulă pentru a începe o relaţie cu un băiat.

Un alt aspect important este că în jur de 36% dintre minorii daţi dispăruţi anul trecut erau cunoscuţi în evidenţe pentru dispariţii anterioare. Datele au fost prezentate în contextul în care ziua de 25 mai este marcată la nivel mondial ca Ziua Internaţională a Copilului Dispărut. 

Cu acest prilej, poliţiştiiCompartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava au desfăşurat, în perioada 18-24 mai, activităţi de informare, responsabilizare şi conştientizare, acţiunile preventive fiind canalizate către toate categoriile de tineri cu grad de risc victimal. Au fost organizate întâlniri cu elevi din unităţi de învăţământ din Suceava şi Gura Humorului, dar şi din localităţi rurale.

„Tinerii au primit materiale preventive puse la dispoziţie de FOCUS – Centrul pentru Copii Dispăruţi şi exploataţi sexual. De asemenea, a fost promovat numărul telefonic de sesizare a dispariţiilor de minori – 116 000”, a declarat subcomisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava.

El a subliniat că un accent deosebit s-a pus pe realizarea unor activităţi de promovare a recomandărilor preventive şi de conştientizare a riscurilor de către tinerii instituţionalizaţi în centrele de plasament.

Totodată, poliţiştii judiciarişti au verificat 42 de stâne din toate zonele judeţului, fiind depistate 104 persoane care desfăşurau activităţi lucrative. 82 de persoane au fost verificate în bazele de date, fiind depistaţi doi minori care lucrau la stâne. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetele care fug de acasă reprezintă majoritatea cazurilor de dispariţie în judeţ.
 Vizualizări articol: 1703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fetele care fug de acasă reprezintă majoritatea cazurilor de dispariţie în judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap în solzii lui (rețeta unui fost ministru) Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte de razboi - in prima si a doua editie - are un titlu intrigant: "Dictatura gastronomica". Am la indemana ambele editii... Citeşte