Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2015 - Anul XX, nr. 119 (5931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În Republica Moldova

Statuia lui Ştefan cel Mare donată de CJ Suceava oraşului Cricova a fost dezvelită pe „Aleea domnitorilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la inaugurarea „Aleii domnitorilor” din faţa Primăriei oraşului Cricova, din Republica Moldova. Potrivit spuselor lui Ilie Niţă, Consiliul Judeţean Suceava a contribuit financiar pentru realizarea unui bust al domnitorului Ştefan cel Mare, cea mai impozantă statuie dezvelită vineri, 22 mai, pe noua „Alee a domnitorilor” din oraşul Cricova. Niţă a precizat că administraţia judeţeană suceveană a participat la realizarea acestui proiect în Cricova împreună cu toate celelalte Consilii Judeţene din regiunea Moldova din România. Inaugurarea „Aleii domnitorilor” a avut loc în cadrul unui eveniment la care au fost prezenţi numeroşi locuitori ai oraşului, dar şi din localităţile învecinate, manifestarea având loc în ziua în care se sărbătoreşte hramul oraşului Cricova.

Vicepreşedintele CJ Suceava ne-a declarat că pe „Aleea domnitorilor” din Cricova au fost dezvelite 11 busturi ale domnitorilor din ţările române, cel mai impozant dintre toate fiind cel al lui Ştefan cel Mare, cu o înălţime de 1,20 de metri. Alături de bustul lui Ştefan cel Mare au mai fost dezvelite statui ale domnitorilor Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun, Petru Rareş, Alexandru Lăpuşneanu, Alexandru Ioan Cuza, Mihai Viteazul, Dimitrie Cantemir sau Vasile Lupu. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a explicat că bustul lui Ştefan cel Mare a fost realizat de un sculptor din Republica Moldova, pentru aceasta administraţia judeţeană virând primăriei din Cricova echivalentul în euro a sumei de 80.000 de lei.

Ilie Niţă a amintit că pentru a putea fi realizat acest proiect Primăria Cricova şi Consiliul Judeţean Suceava au încheiat un acord de parteneriat la finalul anului 2014.

„Evenimentul de inaugurare a <Aleii domnitorilor> a fost unul unic şi emoţionant, pentru că o astfel de alee nu a mai fost realizată de nimeni pentru a aduce un omagiu înaintaşilor noştri. Asta fără a mai aduce în discuţie că la acest eveniment important au participat personalităţi care fac cinste ortodoxiei, dar şi garda militară, care a dat onorul în cinstea înaintaşilor noştri”, a declarat Ilie Niţă, care a adăugat că „am remarcat că patriotismul este mai dezvoltat în Republica Moldova şi că naţionalismul este mai ridicat, iar cei de acolo apreciază faptul că au aceleaşi rădăcini cu fraţii lor de peste Prut”.

Ilie Niţă a arătat că la evenimentul care a avut loc în oraşul Cricova a fost prezent şi mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Înalt Preasfinţitul Vladimir, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, precum şi miniştrii Apărării şi Mediului din Republica Moldova. Cele 11 busturi din bronz au fost sfinţite de un sobor de preoţi în frunte cu Mitropolitul Vladimir.

Ilie Niţă a ţinut să precizeze faptul că proiectul pentru amenajarea „Aleii domnitorilor” i-a aparţinut primarului din Cricova, Valentin Guţan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statuia lui Ştefan cel Mare donată de CJ Suceava oraşului Cricova a fost dezvelită pe „Aleea domnitorilor”.
 Vizualizări articol: 1804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statuia lui Ştefan cel Mare donată de CJ Suceava oraşului Cricova a fost dezvelită pe „Aleea domnitorilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap în solzii lui (rețeta unui fost ministru) Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte de razboi - in prima si a doua editie - are un titlu intrigant: "Dictatura gastronomica". Am la indemana ambele editii... Citeşte