Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2015 - Anul XX, nr. 119 (5931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sfârşit tragic

Un bărbat şi-a dat foc şi a intrat, în flăcări, în postul de poliţie şi în Primăria Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 37 de ani s-a stropit cu benzină şi şi-a dat foc, după care a intrat în sediul postului de poliţie şi în sediul Primăriei din Poiana Stampei, instituţii vecine, aflate în aceeaşi clădire. Momentele de coşmar s-au petrecut ieri dimineaţă, bărbatul, Ioan Popa, suferind arsuri grave. În încercarea de a-l ajuta, şeful de post din Poiana Stampei a suferit şi el arsuri, din fericire uşoare. Ioan Popa a fost preluat de un elicopter SMURD cu arsuri pe 99% din suprafaţa corpului, dar nu a mai putut fi salvat. 

 

Cum s-a ajuns la această grozăvie: voia să-şi recupereze verighetele

Ioan Popa figura cu domiciliul în Preuteşti, dar stătea în Poiana Stampei. Aici a fost căsătorit cu o localnică, de care a divorţat în urmă cu aproximativ trei ani de zile, femeia plecând în Italia. Ioan Popa a rămas la Poiana Stampei, în locuinţa conjugală, fiind vecin cu foştii săi socri. Aceştia din urmă l-au reclamat de mai multe ori la Postul de Poliţie Poiana Stampei, sesizând că fostul ginere face scandal şi îi ameninţă. Atunci când era agresiv, bărbatul voia să recupereze verighetele, pentru a le vinde. Pentru a-şi recupera verighetele din aur acesta a apelat inclusiv la primar şi la şeful de post, depunând plângeri. Aceştia i-au explicat însă că această problemă nu este de competenţa primăriei sau a poliţiei, însă Ioan Popa nu a acceptat această realitate.

 

A intrat în postul de poliţie, apoi în holul primăriei, unde s-a prăbuşit 

Din ancheta poliţiei rezultă că bărbatul a venit stropit cu benzină şi, la intrarea în postul de poliţie, a aprins o brichetă, în buzunarul pantalonului. În scurt timp a fost cuprins de flăcări. Primul care a intervenit a fost şeful de post, agent-şef principal Ovidiu Coman, care a încercat să stingă flăcările pornite din zona inghinală. Bărbatul a ieşit din holul poliţiei şi a fugit în holul sediului primăriei, care are intrare separată, unde s-a prăbuşit. Ajutat şi de alţi oameni care se aflau în zonă, şeful de post a reuşit la un moment dat să stingă flăcările care  cuprinseseră trupul bărbatului.

Primarul comunei Poiana Stampei, Viluţ Mezdrea, a declarat că la ora incidentului nu se afla în primărie, dar cunoştea foarte bine problema, pentru că Ioan Popa a fost de mai multe ori la el, în audienţă.

„Problema lui principală erau verighetele de la nuntă, pe care vroia să le recupereze, susţinând că el le-a cumpărat. Din păcate, nu am reuşit să ne înţelegem cu el, este posibil să aibă şi probleme psihice, însă nu era diagnosticat în acest sens”, a declarat primarul din Poiana Stampei. 

 

Bărbatul a ars ca o torţă, 99% din corp fiind afectat

Din păcate, leziunile suferite de bărbat au fost foarte grave.  Un echipaj SMURD de la Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei l-a transportat mai întâi la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde acesta a fost stabilizat. Ieri, în jurul orei 13.30, un elicopter SMURD, venit de la Târgu Mureş, l-a preluat pe bărbat de la Vatra Dornei pentru a-l transporta la Spitalul de Arşi din Capitală. Din păcate, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Directorul medical al Spitalului municipal din Vatra Dornei, Cristian Rusu,  care este şi şeful Secţiei de Chirurgie, a declarat că pacientul a fost preluat de elicopterul SMURD în stare critică, cu arsuri de gradul III şi IV pe 99% din suprafaţa corpului. Acesta avea arşi inclusiv globii oculari.

În privinţa şefului de post, Ovidiu Coman, acesta a fost diagnosticat cu arsuri de gradul I la nivelul mâinilor, primind îngrijiri medicale la Spitalul municipal din Vatra Dornei, fără a fi necesară internarea sa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat şi-a dat foc şi a intrat, în flăcări, în postul de poliţie şi în Primăria Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 3483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bărbat şi-a dat foc şi a intrat, în flăcări, în postul de poliţie şi în Primăria Poiana Stampei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap în solzii lui (rețeta unui fost ministru) Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte de razboi - in prima si a doua editie - are un titlu intrigant: "Dictatura gastronomica". Am la indemana ambele editii... Citeşte