Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2015 - Anul XX, nr. 119 (5931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Alternative de trafic pentru închiderea străzii Universităţii, de sâmbătă dimineaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de turnare a stratului final de asfalt pe strada Universităţii, programate pentru sâmbătă, vor duce la blocarea totală a traficului rutier de pe această importantă arteră de circulaţie a Sucevei.

Conform normelor tehnice, după turnarea stratului de uzură, timp de câteva ore nu este permisă circulaţia autovehiculelor pe suprafaţa respectivă.

De aceea, conducerea municipalităţii sucevene caută soluţii alternative pentru a asigura accesul către o parte din obiectivele importante din zonă, precum Kaufland şi Centrul Comercial Zimbru.

„Sâmbătă strada Universităţii va fi închisă circulaţiei rutiere pentru cea mai mare parte a zilei. De aceea încercăm să găsim şi alte variante de circulaţie pentru cei care vor să ajungă la Centrul Comercial Zimbru şi la Kaufland. O variantă ar fi Aleea Saturn, din George Enescu, dar mai sunt necesare unele intervenţii acolo, mai ales că este implicat şi un teren privat”, a explicat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că aşteptă raportările constructorilor, la comandamentul de astăzi, să vadă ce lucrări s-au mai finalizat în proiectul de apă-canalizare, pentru a putea începe lucrările de asfaltare.

„Săptămâna trecută s-au finalizat lucrările pe strada Eudoxiu Hurmuzachi şi urmează să începem lucrările pe strada George Coşbuc, la care, după consultarea specialiştilor, am decis să o facem în totalitate cu beton, până la intersecţia cu strada Apeductului. Este o stradă care nu a fost asfaltată niciodată, trebuie modernizată, dar o betonăm pentru că are o pantă foarte mare, aceasta fiind soluţia tehnică indicată de specialişti”, a adăugat primarul Sucevei.

În paralel se continuă cu ridicarea capacelor de canal pe străzile Gheorghe Doja şi 22 Decembrie.

Curând vor începe lucrările de refacere cu plombe asfaltice a străzii Jean Bart, la care vor fi refăcute şi trotuarele.

Tot în zona Gării Burdujeni urmează să se mai toarne asfalt pe o porţiune a străzii Nicolae Iorga, recent modernizată, unde nu s-a intervenit deoarece acolo vor fi executate în această vară intervenţii la reţelele de termoficare.

„Aşteptăm să fie finalizate lucrările, care vor fi licitate în data de 2 iunie şi apoi vom turna covor asfaltic până la Autogara veche”, a mai spus şeful municipalităţii sucevene.

O altă stradă care ar putea intra curând în programul de refacere cu covoare asfaltice este strada Mărăşeşti, care urmează să fie predată de firma Pfeiffer, care a executat acolo mai multe lucrări în cadrul proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alternative de trafic pentru închiderea străzii Universităţii, de sâmbătă dimineaţă.
 Vizualizări articol: 1802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Alternative de trafic pentru închiderea străzii Universităţii, de sâmbătă dimineaţă2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Filozofie.... trimis de
(26 mai 2015, 11:38:41
Bai, voi santeti tampiti? Ce mare inginerie sa inchizi o strada care are doua strazi paralele? Chiar nu pot comerciantii sa stea cateva ore fara activitate?, dar ce?, acestia sunt buricul pamantului ? Un oras intreg si o investitie mare, au ajuns sa depinda de buticari ?
Caragiale e mic copil, la ce se intampla acum..........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap în solzii lui (rețeta unui fost ministru) Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte de razboi - in prima si a doua editie - are un titlu intrigant: "Dictatura gastronomica". Am la indemana ambele editii... Citeşte