Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2015 - Anul XX, nr. 109 (5921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După o lungă aşteptare

Trei cinematografe moderne vor fi deschise în Suceava din această toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la nici unul, la trei deodată. După ce ani la rând sucevenii au tot aşteptat să fie deschis un cinematograf modern, din această toamnă vor avea la dispoziţie trei, în locaţii diferite.

Nu se ştie deocamdată care va fi primul inaugurat, pentru că dotările pentru cinematograful 3D şi 4K de la Centrul Cultural Bucovina (fostul Cinema Modern) abia au fost licitate marţi, încât, până la finalizarea licitaţiei şi a lucrărilor ar putea trece încă două-trei luni.

Recent, conducerea Iulius Mall Suceava a transmis municipalităţii sucevene o nouă asigurare că în acest an, în toamnă, va inaugura un cinematograf multiplex, cu cinci săli.

Cel mai nou competitor înscris în cursa pentru inaugurarea unui cinematograf modern în Suceava este centrul comercial Shopping City Suceava.

„Săptămâna trecută Shopping City Suceava a scos certificat de urbanism pentru amenajarea unui cinematograf multiplex pe 1.200 de metri pătraţi, cu cinci săli, pe care vrea să-l inaugureze în această toamnă. Se pare că în sfârşit vom avea cinematografe suficiente, încât să nu mai fie nevoie să mergem în alte oraşe”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, enumerând cele trei cinematografe la care sucevenii ar putea merge din toamnă.

Cinematograful de la Shopping City Suceava va fi inaugurat în luna octombrie, de operatorul de cinematografe Cinegrand, pe ale cărui ecrane văd filme noi sucevenii care merg la mall la Botoşani.

„Suceava va avea în sfârşit un cinematograf, unul cu cinci săli. Cu siguranţă, până în toamnă, la Shopping City Suceava va fi funcţional acest obiectiv. Va fi tehnologie de ultimă generaţie, săli mari, cea mai mare va avea 127 de locuri. După ce scoatem toate autorizaţiile necesare, imediat începem relocările şi remodelarea spaţiului interior. Sucevenii bănuiesc că s-au obişnuit că noi, când spunem că facem ceva, chiar facem”, a declarat maganerul general al Shopping City Suceava, Mircea Petrariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei cinematografe moderne vor fi deschise în Suceava din această toamnă.
 Vizualizări articol: 6174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Trei cinematografe moderne vor fi deschise în Suceava din această toamnă3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ploua cu cinematografe peste noi trimis de
(14 mai 2015, 16:16:03
Fereasca Dumnezeu,dupa ce ani de zile Suceava a fost singurul oras resedinta de judet de pe planeta fara cinematograf,acum suntem amenintati ca vom avea TREI cinematografe.Pogoara fericirea peste noi.Vom umbla nauci toata ziua de la unul la altul si vom vedea filme non stop.Sa le luam pe rand.La Cinema Modern se lucreaza in forta.Constructia dureaza de ceva ani,cred ca in timpul asta se putea face o piramida mai mica.La sala mare se lucreaza de zor .Sunt sanse sa fie finalizata intr-o luna doua.Licitatia pentru echipament 3D a demarat,asa ca teoretic s-ar putea ca in doua luni sa putem inaugura cinematograful.Singura problema raman banii.Muncitorii de la Civica se plangeau ca nu au mai luat salar de cateva luni.
Iullius Mall a promis in 2008 ca vom avea cinematograf.Domnul Dinu Zara ne prezinta o adresa de la grupul companii Iulius catre Primarie.Se spune ca dorinta bucovinenilor de a avea un cinematograf reprezinta o prioritate.In continuare se spune ca se lucreaza la proiectarea cinematografului.avand termen finalizare 2015.Aici m-au bagat in ceata.Cine are termen finalizare 2015??Proiectarea sau executia cinematografului?????
2.   Daca vrei ceva in orasul asta... trimis de
(15 mai 2015, 01:24:44
Mi-am dat seama ca daca vrei ceva in orasul acesta, trebuie sa te bagi cu capul inainte si sa te scufunzi pana la talpe sa il primesti.
Deci, in acest oras eu am observat ca lumea nu are nici o incredere in opinia lor si nici nu folosesc internetul si acesta librarie de informatii nelimitata asa cum trebuie. Nu zic ca eu stiu cel mai bine, dar am inteles un pic ce poti face cu o opinie sau o idee. Si acel lucru este: sa investesti in ea sau sa convingi pe altul sa investeasca in ea.
Eu, de anul trecut am trimis mesaje la francizele de cinema si le-am spus adevarul: ca in Suceava, oras de peste 100.000 de suflete, nu exista un singur cinema functional, si ca vrem cu disperare unul sa fim macar in normalitate. Toti au fost politicosi si mi-am raspuns. Nu zic ca eu i-am chemat dar cred ca cineva si-a adus aminte poate de acel mesaj si a zis: "da, sunt oameni acolo care ne vor".
Din asta am invatat ca daca popa nu trece pe la tine, te duci si il chemi pe popa.
Daca vreti vieti mai bune, atunci implicati-va printr-un mesaj: vreti Pizza Hut, trimite-ti mesaje ca sa stie cat de mult am vrea sa fie in Suceava, vreti Starbucks trimiteti-le o scrisoare electornica, vreti joburi, trimite-ti mai multi studenti la Microsoft in Iasi sa stie ca si Suceava are un puls si o nevoie. Etc.
Nu mai stati si asteptati sa fiti seriviti, duceti-va voi si chematii la masa.
Trebuie sa inteleaga lumea ce inseamna sa fii mandru in acest oras ca vad ca ne-am obisnuit cu atata rusine ca nu ne mai pasa sa fim curati.
2.1  RE: Daca vrei ceva in orasul asta... trimis de
(15 mai 2015, 09:54:20
Bravo Julian ! Chiar daca intampini dificultati si ai impresia ca te lupti cu morile de vant,asta trebuie facut.Atitudine corecta !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură Greta Garbo, varianta ardeleană Ai nevoie de: Pentru foi: 400 g de făină, 200 g de unt (de prefarat untură), 40 g de drojdie proaspătă, 4 linguri de lapte, 4 gălbenuşuri, o lingură rasă de zahăr; Pentru cremă: 250 g de nuci măcinate, 250 g de zahăr, 4 albuşuri, un pliculeţ de... Citeşte