Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2015 - Anul XX, nr. 109 (5921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie disperată

Secretariatul General al Guvernului României nu ar fi fost informat despre blocajul de la Primăria Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Rădăuţi rămâne în continuare fără nici un fel de conducere la primărie, iar cei aproximativ 200 de angajaţi ai acestei instituţii nu au speranţe să-şi primească salariile pe care trebuiau să le încaseze la începutul acestei săptămâni. În şedinţa săptămânală a Guvernului României care a avut loc ieri nu a fost luată nici o decizie prin care să se stabilească o soluţie la problemele Primăriei Rădăuţi, care în momentul de faţă nu are primar, viceprimar sau secretar. Municipiul nu are nici Consiliu Local, acesta fiind dizolvat printr-o hotărâre judecătorească. Practic, pentru încă o săptămână, Primăria Rădăuţi nu va avea un ordonator principal de credite care să poată semna pentru efectuarea de plăţi, acest lucru afectând atât plata salariilor către angajaţi, cât şi plata utilităţilor pentru primărie şi pentru întreg municipiul.

Situaţia este cu atât mai gravă pentru rădăuţeni, cu cât la Secretariatul General al Guvernului României nu ar fi ajuns încă nici un document prin care să fie semnalată problema de la Rădăuţi. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat că în cursul zilei de ieri a fost sunat de secretarul General al Guvernului, Ion Moraru, care i-a spus că la instituţia pe care o conduce nu a venit nici o adresă oficială cu privire la propunerile făcute de Prefectura Suceava pentru deblocarea activităţii Primăriei Rădăuţi.

 

Salariaţii primăriei vor lua astăzi o decizie cu privire la ce vor face în continuare

În aceste condiţii, Harasim a spus că în cursul zilei de astăzi va trimite o adresă oficială direct către premierul României, Victor Ponta, în care îi va prezenta acestuia toate problemele pe care le are Primăria Rădăuţi, precum şi propunerile pe care Prefectura Suceava le-a făcut pentru modificarea Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale.

„Domnul Ion Moraru mi-a spus că nu a ajuns nimic oficial la Secretariatul General al Guvernului, dar că de acum înainte se va implica pentru a rezolva această problemă. Iar eu i-am spus dumnealui că am făcut toate demersurile pe cale ierarhică, însă este posibil ca propunerile noastre să fi fost ţinute prin sertare. În aceste condiţii ne vom adresa direct premierului României şi îi vom prezenta situaţia exactă de la Primăria Rădăuţi, problemele din acest municipiu, dar şi faptul că aproximativ 200 de angajaţi ai primăriei nu şi-au primit încă salariile”, a precizat Constantin Harasim.

El a adăugat că îi va prezenta premierului propunerea Prefecturii, şi anume ca, prin ordonanţă de urgenţă, Guvernul să completeze art. 55 cu un nou alineat, potrivit căruia ”până la constituirea, potrivit legii, a noului consiliu local, în absenţa primarului şi a secretarului unităţii administrativ teritoriale, rezolvarea problemelor curente se asigură de doi delegaţi numiţi prin ordin al prefectului, cu atribuţii de primar şi viceprimar, precum şi de un secretar numit de prefect, în condiţiile legii, care vor reprezenta autorităţile locale”.

Pe de altă parte, liderul de sindicat din Primăria Rădăuţi, Dan Susnovici, ne-a declarat în cursul zilei de ieri că situaţia din cadrul acestei instituţii este din ce în ce mai gravă. El a precizat că în această dimineaţă va avea loc o şedinţă la care vor participa toţi salariaţii Primăriei Rădăuţi, în cadrul căreia se va stabili ce vor face aceştia în continuare.

„Dacă problema salarizării este de două zile, celelalte probleme din primărie, şi implicit din municipiu, se acutizează”, a spus liderul sindical. El a adăugat că probleme sunt şi în activitatea juridică a instituţiei, în domeniul urbanismului sau la achiziţii, ajungându-se în situaţia în care primăria nu poate achiziţiona nici măcar timbrele necesare pentru corespondenţa zilnică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretariatul General al Guvernului României nu ar fi fost informat despre blocajul de la Primăria Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Secretariatul General al Guvernului României nu ar fi fost informat despre blocajul de la Primăria Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O țară de BOI! trimis de
(14 mai 2015, 11:20:48
rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor

Luați-vă cu toții de mânuță și...
a) atârnați-vă voluntar și suicidar de o grindă a podului CFR de la Burdujeni;
b) legați-vă un bolohan de gât și ținându-vă entuziast, tot de mânuțe, faceți un bungee jumping, fără coardă elastică, de pe podul peste apa Sucevei (tot de la Burdujeni).

În ambele cazuri Patria vă va fi ETERN RECUNOSCĂTOARE!

rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor

Fütü-vă muma-n kur de BOULENi, NU V-AR MAI RĂPOSA MULȚI ÎNAINTE!
Cine cristosul mamei voastre de NEMERNICI ORDINARI v-a mai lepădat pe fața pomântuțului, așa nație de TÂMPIȚI?
Lumea arde, salariile nu se dau, penalitățile la credite se adună, certificate de deces nu se emit și nu se poate ridica ajutorul de înmormântare, certificate de urbanism și autorizații de construcție ioc iar ei IMBECILII, TÂMPIȚII, DOBITOCII Pülii se contrează dacă a fost trimisă sau ba informarea către SGG.
CE PARI ÎN CAP V-AȚI MERITA VOI, ȘOBOLANILOR! *
Ai hai!

------
* p.s. Signora Lola Cicci di Tormenta the 11th, șăzi ghinișor pe lăbuțele de dinapoi, potaie scelerată și egomaniacă. Aceasta de mai sus NU ESTE O AMENINȚARE, ci o exclamație retorică fără coponentă acțională și fără urmare imediată. (WACO!)
2.   Sfatul batranilor trimis de
(14 mai 2015, 12:08:28
Dragi cetateni din Radauti, avand in vedere abandonul de care aveti parte din cauza autoritatilor (care autoritati???!??) luati exemplul marginenilor de acum cativa ani (podul construit de oameni intr-o singura zi...) si convocati ad-hoc un sfat al inteleptilor (batranilor), declarati-va republica sau monarhie pentru ca degeaba platiti impozite si taxe la Romanica...
3.   Forța dreptului sau dreptul forței? trimis de
(14 mai 2015, 13:07:26
Buey, Io*thinking mă gândesc la o treabă ... șugubeață.
Deci cadru legal pentru situația din Rădăuți nu ieste. S-o depășit până și imaginarul excedentar al vreunui leguitor vizionar.
Deci lege ioc.
Apoi, din exemplul püleților de mai sus se deslușește că nici cadru administrativ-decizional nu mai ieste. Cu așa nație de BOULENI CU TALANGĂ, actul administrativ devine o utopie etalon.
Deci, Rădăuțiul este un Fel de Terra Nova, liber de orice impuneri legale sau constrângeri administrative.
Rădăuțiul, pe hartă, este asociat sintagmei lăkinești „Hic Sunt Leones” - ceva cam cum se marcau teritoriile necunoscute, populate cu tot felul de sălbatici pagani.

Apăi ....thinking în Rădăuți, Dreptul a intrat în disoluție, nemaiavând nici un fel de putere.
Deci aș putea să mă duc mâne la Rădăuți, să dau o lovitură de stat.
Adică mă duc și intru în Primărie, zâc la fimeia de serviciu să deschiză biroul primarului, aclo înfig într-o vază stindardul de luptă al Triburilor DeMoonilor Tazmanieni i și decretez, ÎN BAZA DREPTULUI FORȚEI, al dreptului celui mai tare și mai tupeist, că începând din momentul descălecării în biroul primarului, Io* devin Satrap cu acte în regulă și Despot pe termen nelimitat.
Apoi dau șfară pe la bagabonții de prin urbe că m-am înscăunat Despot, după care chem șefii de servicii să le semnez, cu absolută legalitate, toate hârțoagele necesare reluării bunului mers la cetății.
Iar sub semnătură o să specific ceva cam așa:
„NOI - Io* - God Jupiter's DeMoon, uns Satrap prin mila Măritului și înțeleptului Zeu Odin, și Despot prin Dreptul Forței ce substituie inevitabil Forța Dreptului falimentară prin disoluție administrativă, PORUNCESC ADZI 15 Florar veleat 7523 de Facerea Lumii ca toată poulimea boierească și răzășască din urbea Rădăuczilor să deie ascultare și umilă supusenie Noo...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură Greta Garbo, varianta ardeleană Ai nevoie de: Pentru foi: 400 g de făină, 200 g de unt (de prefarat untură), 40 g de drojdie proaspătă, 4 linguri de lapte, 4 gălbenuşuri, o lingură rasă de zahăr; Pentru cremă: 250 g de nuci măcinate, 250 g de zahăr, 4 albuşuri, un pliculeţ de... Citeşte