Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2015 - Anul XX, nr. 63 (5875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reclamaţii sindicat

Programul la posturile comunale de poliţie ar putea fi limitat pentru a nu se mai plătit sporuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Teritorial Suceava al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) reclamă că Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava încearcă să impună un program de lucru limitat la posturile comunale, în scopul de a reduce cheltuielile, fapt care însă va duce la scăderea timpilor de intervenţie şi a eficienţei.

Vasile Grumăzescu, preşedintele SNAP Suceava, a explicat că nu este de acord cu propunerea grupului de lucru al IPJ Suceava, prin care, la posturile comunale de poliţie, programul de lucru ar urma să se desfăşoare în două schimburi, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00 şi/sau 16.00-24.00. În afara acestui interval, intervenţiile la evenimentele semnalate prin numărul de urgenţe 112 ar urma să se facă de către poliţişti pe baza planificărilor întocmite de şefii ierarhici.

„Prin acest program serviciul polițienesc îi afectează direct pe cetățeni în sensul că timpul de intervenție la evenimente este mai mare, având în vedere că polițiștii vin de la domiciliu și operativitatea muncii de poliție are de suferit, în final aceste aspecte producând prejudicii de imagine instituției Poliției”, este de părere liderul de sindicat.

El a explicat şi de ce prin această măsură se urmăreşte tăierea sporurilor.

„Practic, poliţiştii vor fi liberi în weekend doar pe hârtie, pentru că trebuie să asigure permanenţa după planificările făcute de şefi. Diferenţa este că dacă nu vor avea ieşiri la intervenţie poliţiştii nu vor fi plătiţi, cum ar fi normal, cu sporul de 75% pentru programul de lucru în zilele libere. Practic, oamenii vor fi obligaţi să stea în localitate, pentru a interveni în caz de nevoie, însă nu vor fi plătiţi pentru asta”, a arătat Vasile Grumăzescu care este principala nemulţumire a agenţilor.

Liderul SNAP Suceava a spus că vor fi continuate demersurile pentru ca  programul normal de lucru al polițiștilor să se desfășoare zilnic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, dar și la sărbătorile legale, pentru asigurarea continuității serviciului polițienesc.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul la posturile comunale de poliţie ar putea fi limitat pentru a nu se mai plătit sporuri.
 Vizualizări articol: 2399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Programul la posturile comunale de poliţie ar putea fi limitat pentru a nu se mai plătit sporuri5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei