Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2015 - Anul XX, nr. 63 (5875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Într-un final

S-a încheiat contractul pentru distribuirea merelor în şcolile sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de ieri, peste 80.000 de elevi şi preşcolari suceveni beneficiază de merele pe care le primesc prin intermediul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete, proiect derulat cu bani europeni. Acest lucru este posibil după mai bine de trei luni de controverse, suspiciuni şi contestaţii, timp în care licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Suceava a fost anulată printr-o decizie a Comisiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor şi apoi reluată. Contractul a fost semnat luni, 16 martie, de PFA Amariei Petru, şi este valabil până la finele acestui an şcolar.

Petru Amariei a fost cel care a avut curajul să se contreze cu asocierea de firme condusă de Parisienne a la Vys Fântâna Mare. Liderul asocierii era un obişnuit al casei la licitaţiile pentru corn şi lapte din ultimii ani, iar de la implementarea programului privind distribuţia de mere a pus monopolul, aceasta în condiţiile în care nu era producător, ci achiziţiona fructele de la terţe persoane.

„Am avut încredere mereu că licitaţia se va finaliza corect şi în cele din urmă acest lucru chiar s-a întâmplat. Faptul că reprezentanţii firmei Parisienne a la Vys nu au depus nici o contestaţie mă face să cred că au conştientizat că nu aveau dreptate şi nu puteau câştiga în mod corect licitaţia”, a declarat Petru Amariei.

Prin contractul încheiat luni, PFA Amariei Petru va livra mere în şcoli şi grădiniţe, iar Consiliul Judeţean Suceava va plăti din bani proveniţi de la Comunitatea Europeană un preţ de 2,5 lei/kg, fără TVA.

 

Iniţial, câştig de cauză a avut asocierea de firme condusă de Parisienne a la Vys

Iniţial, câştigător a fost declarată asocierea de firme condusă de Parisienne a la Vys. Se întâmpla pe 18 decembrie 2014, la doar trei zile după ce între firma controlată de Vasile Savu, Parisienne a la Vys, şi Consiliul Judeţean Suceava a fost încheiat un contract de sponsorizare în valoare de 3.700 de lei pentru livrarea unor produse de panificaţie.

Potrivit caietului de sarcini, până pe data de 13 noiembrie 2014 trebuiau depuse printre alte documente şi garanţia de participare din partea ofertanţilor. Aceasta era în valoare de 34.540 de lei şi trebuia să fie la dosar în momentul deschiderii ofertelor, adică pe 13 noiembrie 2014

Din partea asocierii coordonate de Parisienne a la Vys, firmă controlată de Vasile Savu, poliţa de asigurare îşi începea valabilitatea din data de 14 noiembrie, cu alte cuvinte cu o zi mai devreme nu avea nici o valoare.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava au considerat însă că totul este în regulă, iar procedurile de atribuire a contractului au continuat.

Licitaţia şi-a continuat cursul, iar în mod surprinzător, pe data de 5 decembrie 2014 Consiliul Judeţean Suceava a dispus prelungirea perioadei de evaluare a ofertelor până pe 30 aprilie 2015, fără să motiveze în vreun fel această decizie. Cu toate acestea, la numai o săptămână, pe data de 12 decembrie 2014, Consiliul Judeţean Suceava a publicat pe SEAP anunţul privind organizarea etapei de licitaţie electronică în perioada 17 decembrie 2014, ora 14.00 – 18 decembrie 2014, ora 14.00.

Petru Amariei nu a fost înştiinţat în nici un moment că oferta sa a fost respinsă, el aflând acest aspect abia după încheierea licitaţiei electronice prin care contractul a fost atribuit asocierii cu liderul SC Parisienne a la Vys.

Amariei a contestat licitaţia la CNSC, iar aici a avut câştig de cauză, procedurile de atribuire a contractului fiind reluate încă din ianuarie 2015. Ulterior, Petru Amariei a câştigat şi licitaţia, contractul pentru atribuirea merelor în şcoli fiind semnat acum două zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a încheiat contractul pentru distribuirea merelor în şcolile sucevene.
 Vizualizări articol: 1688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-a încheiat contractul pentru distribuirea merelor în şcolile sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei