Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2015 - Anul XX, nr. 63 (5875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La bani mărunţi

Departamentul de Luptă Antifraudă verifică toate contractele pe fonduri europene derulate de Forestbrod, firma fostului primar din Brodina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contractele din bani europeni derulate în ultimii ani de Forestbrod, firma controlată de Vasile Viorel Melen, primarul demisionar al comunei Brodina, sunt verificate la sânge de inspectorii Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF) de pe lângă Guvernul României. Reprezentanţii acestei structuri au ajuns ieri dimineaţă la Suceava şi au preluat de la Direcţia Naţională Anticorupţie dosarele care privesc activitatea firmei Forestbrod. Inspectorii DLAF nu au venit cu mâinile în buzunar, ci cu un portbagaj plin cu alte zeci de dosare preluate de la Centrul Regional Iaşi pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

În total, ar fi vorba de investiţii totale în valoare de circa 5 milioane de euro, derulate prin intermediul unor contracte pe măsurile 3.2.2 privind dezvoltarea satelor româneşti.

Vasile Viorel Melen a fost administrator al SC Forestbrod SRL până în iunie 2012, când a devenit primar al comunei Brodina, iar ulterior şi-a cesionat acţiunile către o altă persoană. În realitate, cel care controla activitatea firmei era tot Melen, care între timp îşi poate relua atribuţiile de administrator după ce luni a demisionat din funcţia de primar.

„Foarte bine că se derulează aceste verificări pentru că în felul acesta se vor convinge că totul este în regulă. Tot ceea ce s-a realizat se încadrează în prevederile legale şi pe parcursul derulării contractelor nu au existat penalităţi”, a declarat Vasile Melen.

 

Care sunt contractele vizate de inspectorii DLAF

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a anunţat în august 2014 că DLAF a descoperit mai multe nereguli în modul în care s-a derulat un proiect în Brodina prin măsura 3.2.2. Investiţia în valoare de peste 2 milioane de euro prevedea realizarea de reţele de apă, canal, betonarea unui drum de circa doi kilometri în interiorul localităţii şi construcţia unui centru after-school.

Un alt contract, în valoare de 7,8 milioane de lei, fără TVA, a fost implementat în Ulma prin intermediul firmei Forestbrod. Este vorba de un proiect de modernizare a drumului comunal Nisipitu – Lupcina, în lungime de 10,6 km, înfiinţarea şi dotarea unui centru after-school pe o suprafaţă desfăşurată de 342 mp cu regim de înălţime parter plus etaj şi modernizarea şi dotarea căminului cultural din Ulma.

În fine, un alt proiect din fonduri europene a fost derulat de firma Forestbrod în perioada în care Vasile Melen era deja primar în Brodina. Prin acest contract în valoare de 315.718 lei s-au executat lucrări de modernizare a drumurilor comunale şi un pod peste pârâul Ciumârnariu.

 

Vasile Melen, cercetat pentru trei infracţiuni într-un dosar al DNA Suceava

Dacă inspectorii DLAF vor descoperi nereguli serioase în derularea celor trei contracte amintite mai sus vor trimite constatările către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru continuarea cercetărilor şi tragerea la răspunde a celor vinovaţi.

Între timp, Vasile Viorel Melen este urmărit penal pentru comiterea a trei infracţiuni comise în perioada în care era primar în Brodina. Mai exact, Melen este acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi conflict de interese.

Este vorba de dosarul în care fostul primar din Brodina este cercetat alături de prefectul Florin Sinescu şi în care a şi fost reţinut de procurorii DNA Suceava pentru o perioadă de 24 de ore, fiind ulterior eliberat de judecătorii de la Tribunal, măsură menţinută şi la Curtea de Apel.

Zilele trecute, mai exact luni, 16 martie, Prefectura Suceava a luat act de demisia lui Vasile Viorel Melen din funcţia de primar al comunei Brodina.

„Este o decizie de moment pe care o voi motiva mai târziu”, a fost explicaţia oferită de Vasile Melen vizavi de renunţarea la funcţia de primar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Departamentul de Luptă Antifraudă verifică toate contractele pe fonduri europene derulate de Forestbrod, firma fostului primar din Brodina.
 Vizualizări articol: 3224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Departamentul de Luptă Antifraudă verifică toate contractele pe fonduri europene derulate de Forestbrod, firma fostului primar din Brodina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei