Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2015 - Anul XX, nr. 63 (5875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă în derulare

Procurorii DNA au ridicat dosare întregi de documente de la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost „în vizită” la Primăria Suceava, de unde au ridicat documente care vor fi analizate în perioada următoare şi care, cel mai probabil, vor constitui baza unei anchete.

Mai exact, au fost ridicat 16 bibliorafturi cu documente pentru atribuirea contractului de salubrizare pentru următorii 7 ani, încheiat în octombrie 2014 de municipalitatea suceveană cu firma Diasil.

Ridicarea acestor documente s-a realizat în baza unei plângeri depusă de Horaţiu Prigoană, fiul omului de afaceri Silviu Prigoană, cel care a pus bazele firmei Rosal. Trebuie spus că Rosal a fost principalul perdant al licitaţiei de salubrizare a municipiului Suceava, contractul fiind atribuit către Diasil după lungi dispute, inclusiv în instanţă.

Rosal a efectuat salubrizarea municipiului Suceava pentru o perioadă de aproximativ 10 ani, în timp ce noul contract încheiat cu Diasil este valabil pentru 7 ani.

Comparativ cu anteriorul contract de salubrizare stradală, obligaţiile acesteia sunt extinse, atât prin includerea unui număr mai mare de străzi – 324, cu aproximativ 30 mai multe decât erau în atribuţiile Rosal, fiind vorba de străzi nou apărute, cât şi prin includerea unor spaţii suplimentare, precum locurile de joacă pentru copii şi aleile dintre blocuri, care, de asemenea, nu erau prevăzute în contractul din 2004.

În total, o suprafaţă de 343.775 de mp trebuie să fie salubrizată prin măturat mecanizat, în vreme ce prin măturatul manual au de curăţat o suprafaţă de 360.505 mp. Întreţinerea locurilor de joacă, o problemă care îi nemulţumea pe o mulţime de suceveni, reprezintă alţi 32.480 de mp care trebuie îngrijiţi de cei la Diasil.

Valoarea anuală a contractului este de 3.463.560 lei fără TVA, iar pentru întreaga perioadă contractuală, de şapte ani, valoarea este de 24.244.920 lei fără TVA, aproximativ 5,5 milioane de euro.

Acesta nu este singurul dosar aflat în lucru la DNA în ceea ce priveşte Primăria Suceava. O altă cauză priveşte afacerea Termica, în această situaţie fiind începută urmărirea penală in rem, adică faţă de fapte nu şi faţă de anumite persoane.

Plângerea priveşte modul în care firma Bioenergy, care acum furnizează căldura şi apa caldă pentru populaţia municipiului Suceava, a ajuns în posesia unei suprafeţe de circa 6 hectare de teren, deşi acestea nu au făcut obiectul licitaţiei iniţiale pentru acordarea serviciului de termoficare. Licitaţia iniţială a fost câştigată de Adrem Invest Bucureşti, o firmă care şi-a constituit o filială la Suceava, denumită Bioenergy. Ulterior, Bioenergy nu a mai avut capital 100% al Adrem Invest, aşa cum stipula contractul. Câştigătorul licitaţiei a ajuns să deţină sub 50% din acţiunile Bioenergy, restul fiind preluate de RZ Rumanien Beteiligungs GMBH din Austria, cu 25,51% din acţiuni, şi Bio Electrica Transilvania, tot cu 25,51%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii DNA au ridicat dosare întregi de documente de la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 8252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Procurorii DNA au ridicat dosare întregi de documente de la Primăria Suceava4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DNA la Primarie trimis de
(18 mar 2015, 11:14:57
primul pas al domnului primar spre Brutarie...speram ca vor fi luate si dosarele cu licitatiile pentru canalizari,drumuri,iluminat,am scolilor din municipiu,al gradinitelor,dosarele personalului angajat cu spagi grase de cand e primar prelipcanu si alte dosare...speram sa scapam de sacul de untura cu galuste in gura...la revedere,"draji sceveni"...
2.   AFACEREA TERMICA trimis de
(18 mar 2015, 11:35:24
Termica este in colaps iar noua centrala pe lemne carate din 4 judete - "bijuteria" edilului, unde au fost incurcati sa investeasca cei de la Adrem, datorita sistemului de termoficare distrus prin deciziile primariei si a celor care au condus la Termica in ultimii zece ani, ramane fara piata de desfacere pentru energia termica, doar ca producator de energie electrica prin tocarea padurilor si distrugerea drumurilor nationale. Asa cum s-a procedat si in alte orase, primaria ar trebui sa suporte contravaloarea unei centrale termice pentru fiecare apartament racordat la sistemul de termoficare centralizat cu plata utilitatilor la zi si impreuna cu cei care au condus si mai conduc la Termica si la Bioenergy, sa-si ceara scuze pentru faptul ca i-au incurcat pe consumatori, au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice. Pacat ca s-au platit cu bani grei studii cu privire la sistemul de termoficare din Suceava. Greselile si lipsa de viziune pe termen lung si-au spus cuvantul, mai nou, sistemul este vandalizat iar factorii si organele abilitate ale statului nu stim ce asteapta ca nu iau masuri urgente.
3.   Cronica unei descinderi anuntate trimis de
(18 mar 2015, 11:57:52
Toata lumea vorbeste de descinderea DNA la Primaria Suceava.Era un fapt asteptat
Pentru ca in toata tara o parte din sefii administratiilor locale au actionat in acelasi mod in sifonarea banului public.
Operatiunea COMISIONUL
.Elena Udrea lua 10 % comision din toate platile pe care le facea Ministerul dezvoltarii in contul firmelor constructoare.Primarul Vanghelie lua 20% In schimbul atribuirii de contracte si a platii contractelor de executie de lucrari publice .
Ministrul finantelor Darius Valcov si fost primar Slatina luat o mită de 2 milioane de euro de la un om de afaceri pentru derularea unui contract de extindere a reței de canalizare în Slatina și în orașele învecinate.
Operatiunea LICITATIA
Avem licitatia in care o firma vine cu cel mai mic pret si cel mai scurt termen de executie.Binenteles dupa aceea se semneaza cateva acte aditionale prin care se mareste valoare lucrarii si timpul de executie.Un exemlu la indemana ar fi Soseaua de centura.valoarea ofertată de firma câştigătoare a fost de 131.153.401 RON, fără TVA.In final valoarea lucrarii a crescut la 370 milioane lei .Termenul de executie era de 3 ani(incepand din 2007).
4.   Cronica unei descinderi anuntate trimis de
(18 mar 2015, 12:07:06
*Un alt exemplu este DN17.Povestea incepe in 2004.Atunci Miron Mitrea era ministrul transportului .La licitatia organizata firma greceasca MOCHLOS a iesit pe locul 7.Cu avansul de 300 milioane de euro firma greceasca care avea sediul intr-un apartament in Bucuresti a cumparat utilaje second hand si a demarat lucrarile.De asemenea firma MOCHLOS a primit 2 milioane euro pentru refacerea vegetatiei.
*Metoda cu dedicatie: impunerea in caietul de sarcini a unor conditii restrictive care ar putea favoriza o anumita firma+principiul creearii de culoar favorabil.
*Devize de executie nereale:In raportul Camerei de Conturi Suceava pe 2013 se precizeaza s-au decontat servicii de măturat carosabil manual, măturat carosabil mecanizat, stropit carosabil și antiderapant clasic sare și nisip efectuate pe străzi închise circulației rutiere, deoarece pe aceste străzi s-au executat lucrări de reabilitare și optimizare a sistemului de canalizare.S-au efectuat lucrări de plombări cu covor asfaltic și balastări la un număr de 9 străzi pe suprafețe mai mari decât suprafețele străzilor înscrise în inventar.
5.   Cronica unei descinderi anuntate trimis de
(18 mar 2015, 12:10:50
Operatiunea ACHIZITII PUBLICE
raport al Curtii de Conturi din 2010.
In 2010, în plină criză economică, autorităţile locale au irosit zeci de milioane de euro pe achiziţii şi sporuri plătite ilegal.La capitolul ,,achiziţii", cei mai risipitori edili s-au dovedit a fi, potrivit Curţii de Conturi, cei din Suceava care au irosit 6,6 milioane de lei (1,5 milioane de euro).
6.   Cronica unei descinderi anuntate trimis de
(18 mar 2015, 12:19:50
Referitor la Termica.Exista un proces între Primăria Suceava şi administratorii judiciari de la Termica care priveşte colosala sumă de 93,3 milioane de lei (aprox 20 milioane euro)reprezentand subventii neachitate.Mie mi se pare o suma enorma.Tot timpul s-a spus ca Primaria este la zi cu plata subventiilor,chiar a platit si in avans.Vom vedea ce va decide instanta.De asemenea un alt proces în care este chemată Primăria Suceava de către administratorii judiciari ai SC Termica SA priveşte returnarea către societatea de termoficare a suprafeţei de 155,46 hectare de teren. Este vorba de un teren pe care Primăria Suceava s-a intabulat în cursul anului 2007 şi care ulterior trebuia trecut înapoi la Termica pentru a compensa neachitarea subvenţiilor în sumă de 70 de milioane de lei.
7.   Ce spunea parlamentarul Ovidiu Dontu trimis de
(18 mar 2015, 12:22:08
Suntem in 2008 ,au loc alegerile locale.La primaria Sucevei candideaza Lungu si Ovidiu Dontu.Ovidiu Donţu, candidatul social-democraţilor la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, vine cu o nouă dezvăluire la adresa primarului în exerciţiu, Ion Lungu, candidat PD-L pentru un nou mandat. Donţu a susţinut într-o conferinţă de presă că fratele primarului Lungu, Constantin Lungu, a făcut prin firma sa lucrări în subantrepriză la şcoli din municipiul Suceava. „Dacă erau la şcolile din Rădăuţi nu mi se părea nimic nepotrivit pentru că şi firma fratelui domnului primar trebuie să trăiască. Îl întreb pe domnul Lungu cum poate să controleze calitatea lucrărilor la acele şcoli când în subantrepriză fratele domniei sale realizează acele lucrări”, a spus social democratul. Donţu a prezentat „patrulaterul portocaliu” al afacerilor din şcoli patrulater în care pe lângă fraţii Lungu se mai regăsesc directoarea economică a primăriei şi soţul acesteia. „Filiera pe care s-au realizat aceste lucrări este următoarea: Ion Lungu, primarul controla aceste lucrări, economicul Primăriei, doamna Văideanu le aviza, soţul doamnei Văideanu fiind şeful investiţiilor de la Inspectoratul Şcolar le ajuta, iar fratele domnului primar, Costică Lungu le realiza. Iată că patrulaterul este portocaliu domnule primar. Prezint opiniei publice patrulaterul portocaliu privind lucrările în şcoli şi las pe cetăţenii municipiului Suceava să spună dacă e în regulă sau nu. Iată domnule primar nici nu fabulez, nici nu exagerez nici nu mint. Ca sucevean am o datorie de onoare să arăt cetăţenilor realitatea”, a declarat Ovidiu Donţu
7.1  RE: Ce spunea parlamentarul Ovidiu Dontu trimis de
(18 mar 2015, 14:51:57
Din pacate dl Ovidiu Dontu uitat imediat ceea ce a afirmat atunci si mai mult decit atat si-a dat mana cu " patrulaterul portocalo-rosiatico-galbejit", iar rezultatul il vedem cu totii!
8.   Asa draji suceveni! trimis de
(18 mar 2015, 14:07:29
Chair trebuie sa vina judetele colaterale si sa va spuna ca prostii pe care i-ati ales nu au valuare? Aici trebuie sa intre consiliile cloacale, in rem. PENTRU 100 DE OAMENI NU PUTETI STRICA VIITORUL ACESTUI JUDET. Lui Lungu, nu-i doresc puscarie. Confiscare extinsa a averii, el si urmasii, sa o ia de la zero si sa profite de locurile de munca pe care le-a creat. Degeaba mi-am batut gura 5 ani, ramaneti un oras plin cu ciobani, singura meserie a voastra e sa topaiti si sa numarati oile. Ati avut tupeul sa radeti toata industria suceveana, sunteti mai rai decat rusii dupa rasbel.
9.   Constatare trimis de
(18 mar 2015, 14:09:37
Ceea ce am putu remarca eu, ca cetatean a acestui oras de citeva decenii, este faptul ca Suceava nu a fost niciodata un oras mai murdar ca acum.Aceasta firma de salubritate nu si face datoria, m am ingrozit intr o zi de mizeria din parcarea Kaufland, era o mare de hartii, pet uri, am balaje!Pe vremuri , cind plecam din Burdujeni, vedeam angajatele Rosal, carind tomberoanele mobile si facind curat, acum nu mai vad asta ...de mult timp..Principala grija a Diasilului este sa stringa cainii, de a valma si sa i duca intr un adapost si asa supraaglomerat...dar mai sunt si alte probleme..Suceava trebuie curatata, e plina de praf, gunoaie , mucuri...etc...Ce fel de popor suntem oare!?Ne place sa traim asa?!
10.   DELAȚIUNE trimis de
(18 mar 2015, 14:42:47
Dacă tot e vorbire despre sifonăreală față de matrapazlâcurile mayorului Gușă Lungă, hai să dăm pe taragot o șolticărie aflată (din e-mail) acum vreo s'tămână:

Michaela (maia liubimaia padrugalove struck ) ian de te apleacă asupra contractului prin care s-au efectuat lucrări de prestări servicii la Școala Generală „Miron Costin” nr. 11, din cartierul Burdujeni.
Ian de vezi care este firma care a executat lucrările de prestări servicii, care au fost devizele și facturile, și mai ales vezi cum PISZDA mă-sii, directorului Sârghi Constantin i-a răsărit în curte DITAMAI VILOANȚA, executată cu materialele și angajații firmei prestatoare de servicii.
Și mai ales cercetează bizarul situației cum, în nici câteva luni, acea viloantă a crescut de la elevația -70 a fundației până-n vârful cornișei, într-un ritm atât de amețitor încât i-ar fi produs până și lui Făt-Frumos, o criză de nedisimulată invidie. Arhicunoscut fiind faptul că Făt-Frumos creștea într-un an ca alți prichindei în patru.i dont know

DELAȚINEA e a MEA, probele cată-le tu! (poopici, tu!kiss )
AM ZIS!
love struck
10.1  RE: DELAȚIUNE trimis de
(18 mar 2015, 14:55:21
Ca sa nu mai spunem ca la aceeasi scoala se schimba tabla de pe acoperis o data la 3 ani!laughing)
10.2  RE: DELAȚIUNE trimis de
(18 mar 2015, 15:08:12
Șî stai așa, că dintr-alt e-mail știu de o firmă de prestări servicii din Suceava, având ca obiect de activitate „servicii de deratizare și dezinsecție”, care a efectuat o grămadă de lucrări de construcție la grădinițe, școli, parcuri, etc. toate din Suceava.
Și toate la niște prețuri astronomice de zici că au placat clădirile cu praf de adamante.
Cum draaqu de-o fi reușit așa „performanță, numa' draaqu și Gușă Lungă poate să spună.i dont know

Dar denumirea ăstei firme n-o sifonez, că voiesc să mai am ceava în straiță când oi merge la Micahela să beu cafeaua ceia aditivată cu oleacă de Henri IV Dudognon Heritage.tongue
10.3  RE: DELAȚIUNE trimis de
(18 mar 2015, 15:11:59
Michaela di unde are obarsia? Se mai mira cineva ca ne trec toti la coada? La sefia IJP pe cine vezi? Aici trebe sa vina un procuror militar, vorba aia, sa nu ne grabim, ca nu navalesc rusii.
10.4  RE: DELAȚIUNE trimis de
(18 mar 2015, 15:36:40
Apâi Io* am fost singurul care i-o cântat Marșul de întâmpinare nr. 1 din Army-e, simultan cu marșul de primire la nuntă (cată prin 1 și 3 aprilie anul trecut).
Amu' chit că mai fack Io* oleacă de glumă de ciica din Botșeni, pe iea am primit-o acătării, am omenit-o cu pâne și sare și i-am dat primele sfaturi de PiaR despre cum trebe să se comporte în cetatea de Scaun a bunicului Ștefan.
La șobolanii cu fofează, de steteau cu botu-nfipt în țâța bugetară, i-am avertizat că începe să se audă un zăngănit nichelat de clnțe, manufacturate din oțăl Krupp.
Da', dintre gușații aiștea feseniști transpartinici, nu m-o bagat niminea în samă, ba mai mult, fiecare o stuchit cu dezgust și obidă pe podele, încrezându-se în înșelătorul argument „N-are cum să mi se întâmple tocmai MIE!”

Așa că Io* mă bucur c-avem în guberniebatting eyelashes prosecutoare tânără și 6y, aidoma Nataliei Vladimirovna Poklonskaya din Krîm, care să-ț' zâmbească dulșe și să te cadorizească c-o privire Roentgen ca a serpantului Kaa, răstimp în care-ț' pune clanțele pe mânuri și te anunță solemn că pentru următoarele 2-3 cincinale o să mergi în gulag, la spart bolohani cu capul. *applause
-----
* la ce dovleac de tzăran are Mayorul Gușă Lungă, sigur o să devină personaj romanesc - al doilea Stahanov la spart bolohani, depășind planul cincinal realizat în numa' patru ani!

10.5  RE: DELAȚIUNE trimis de
(18 mar 2015, 15:46:08
Hai sa o mai spun odata deoarece Scormonitorul a stres primul comentariu. Sa vedeti ce frumos s-a transformat Scoala Gen. 5 corpul B din scoala de stat in scoala privata. Ghici ce firma a facut lucrarile de renovare acolo? Oare a mai ramas ceva neatins de dl primar in Suşava? Omul a inteles perfect cum sta treaba cu economia de piata si s-a dezvoltat rapid, de la crasme la pavele, asfaltari, scoli, termoficare, vulcanizari si spalatorii auto, imobiliare. Si te mai plangeai coane Lungule acu ceva timp ca salariul de primar e mic si munca e prea multa! Curat murdar!:))))
11.   Haosul, democratie original, produce catrastrofe. trimis de
(18 mar 2015, 15:42:49
Atat timp cat astia, justitia, nu merg in pas alergator, cu rezultate pe termen scurt, exista pericolul ca peste putin timp sa nu mai fie ordine. Paguba n-o sa fie la mine, sufera natiunea. Eu nu apar borfasii, cu atat mai mult sa-i comand pe altii pentru ceva care nu mai exista. Rusii ne joaca pe degete, profita de slabiciunile noastre, a tarii, Europii si restul. Nato e o miscare mai slaba decat ONU si asta imi da de gandit.
12.   Incet si sigur..deja imi frec mainile :D trimis de
(18 mar 2015, 16:16:23
Eu zic sa incepem pariurile pentru ziua cea mare si sa vindem bilete pentru locurile din fata!laughing
Cel mai mult imi doresc sa le ia toata averea ..
13.   OFERTA trimis de
(18 mar 2015, 17:26:27
Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirela2929@yahoo.it
13.1  RE: OFERTA trimis de
(18 mar 2015, 17:38:20
Esti cel mai tare, daca pune botu` lungu si cj. Ai sex, s-au gura?
13.2  RE: OFERTA trimis de
(18 mar 2015, 17:44:29
FB profile: Dimitriu Mirela

(pentru exactitate mirela.dimitriu.5)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei