Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2015 - Anul XX, nr. 63 (5875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Rectorul USV: „Am cerut an de an o nouă clasificare a universităţilor din România”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În contextul în care Ministrul Educaţiei reînvie clasificarea lui Daniel Funeriu şi  interzice universităţilor din categoria A accesul la fondurile europene destinate dezvoltării, rectorul Universităţii din Suceava, Valentin Popa, a menţionat că este necesară o nouă ierarhizare a universităţilor din România.

Potrivit acestuia, clasificarea ar trebui făcută după criterii transparente, şi nu potrivit unei metodologii publicate abia după întocmirea ierarhiei, aşa cum s-a întâmplat în mandatul fostului ministru al Educaţiei Daniel Funeriu.

„Deocamdată nu se lucrează la o nouă ierarhizare, deşi noi am cerut an de an o nouă clasificare a universităţilor din România”, a precizat prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Acesta a menţionat că ierarhia elaborată în mandatul lui Funeriu a creat în primul rând un prejudiciu de imagine Universităţii din Suceava.

Din punct de vedere financiar, după clasificare, bugetul instituţiei a scăzut cu 20%, fapt corectat ulterior de alţi oficiali din Ministerul Educaţiei.

„Nu putem estima suma pe care Universitatea a pierdut-o în urma acestei clasificări. De menţionat că tot atunci s-a diminuat drastic numărul de locuri la masterat şi doctorat, care aduc finanţare pe termen lung, de 2 sau 3 ani, deci efectele au fost simţite şi mult după. Abia anul trecut am reuşit să echilibrăm cheltuielile cu veniturile”, a spus Valentin Popa.

Ordinul de clasificare a universităţilor a fost anulat în primă instanţă de Curtea de Apel Suceava, dar apoi a fost admis recursul Ministerului Educaţiei de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fără ca motivarea sentinţei să fie emisă până astăzi.

Clasificarea lui Funeriu, conform căreia USV este în ultima urnă valorică, fiind centrată pe educaţie, a fost intens contestată de comunitatea academică românească şi chiar de oficialii care l-au succedat pe Funeriu la cârma ministerului.

Efectul ordinului emis de Daniel Funeriu încetează de drept pe 9 septembrie 2015, moment când se împlinesc patru ani de la publicarea lui în Monitorul Oficial. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rectorul USV: „Am cerut an de an o nouă clasificare a universităţilor din România”.
 Vizualizări articol: 1335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rectorul USV: „Am cerut an de an o nouă clasificare a universităţilor din România”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei