Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2015 - Anul XX, nr. 61 (5873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiuni

Trei zile de controale, pentru prevenirea tăierilor ilegale şi a afacerilor ilicite cu lemn din pădurile judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O armată întreagă de poliţişti, jandarmi, lucrători silvici a fost angrenată la sfârşitul săptămânii trecute într-o amplă acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava care desfăşoară activităţi de exploatare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos şi care se sustrag de la plata taxelor şi impozitelor, precum şi pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, acţiunea s-a desfăşurat în perioada 11-13 martie, fiind formate echipe mixte de control constituite din poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, Ordine Publică, specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava şi Direcţia Silvică Suceava, la care au fost agrenate şi forţe de jandarmi.

Reprezentanţii poliţiei judeţene au anunţat că au fost verificate 34 de instalaţii de debitat material lemnos, fiind efectuate 51 de controale în fondul forestier şi fiind verificate 251 de vehicule folosite la transportul materialului lemnos.

Rezultatele: 14 infracţiuni constatate şi 325 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 104.183 lei.

„De asemenea, au fost confiscaţi 128,56 metri cubi material lemnos în valoare de  peste 27.000 de lei”, a anunţat ieri purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

 

Acţiune de amploare, exemple modeste

Exemplele prezentate însă de reprezentanţii IPJ Suceava în comunicatul remis mass-media, drept rezultate ale acţiunii, sunt unele modeste.

Astfel, în pădurea unei femei din comuna Şaru Dornei, de pe raza Cantonului Silva Băuca, s-au găsit 31 de cioate specia molid, provenite din tăieri ilegale de arbori, cu un volum total de aproximativ 17 metri cubi şi o valoare de circa 3650 de lei.

Al doilea exemplu dat în comunicat este cu un şofer din Ostra prins în timp ce transporta cu o autoutilitară aproape 3,5 metri cubi de cherestea răşinoase, fără documente de provenienţă.

 

„Efectele infracţiunilor silvice se pot resimţi şi peste 100 de ani”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, a anunţat ieri că prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni şi că, periodic, au fost şi vor fi organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare, dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport al materialului lemnos.

„Fondul forestier ocupă aproximativ 50% din suprafaţa judeţului, reprezentând cca. 7% din întregul potenţial silvic al României. Judeţul Suceava ocupă din acest punct de vedere locul I pe ţară. În ansamblul infracţiunilor contra patrimoniului un loc aparte îl ocupă infracţiunile la regimul silvic care, datorită specificului lor, sunt prevăzute în legi speciale şi în Codul Silvic. Efectele infracţiunilor silvice se pot resimţi şi peste 100 de ani. Aceste infracţiuni pot fi considerate atentate la viaţa unor colectivităţi, mai ales că tăierile ilegale din păduri, defrişările pot provoca schimbări climatice sau catastrofe naturale”, explică subcomisarul Epureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei zile de controale, pentru prevenirea tăierilor ilegale şi a afacerilor ilicite cu lemn din pădurile judeţului.
 Vizualizări articol: 2738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Trei zile de controale, pentru prevenirea tăierilor ilegale şi a afacerilor ilicite cu lemn din pădurile judeţului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei