Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2015 - Anul XX, nr. 61 (5873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Public

Deputatul Ioan Marocico solicită demisia preşedintelui Uniunii Ucrainenilor din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul Ioan Marocico solicită public demisia preşedintelui Uniunii Ucrainenilor din România, Ştefan Buciuta. Această cerere vine în contextul în care Ştefan Buciuta, fost deputat din partea minorităţii ucrainene în Parlamentul României, a fost condamnat definitiv, la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

„Eu nu-l mai recunosc drept preşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România. De asemenea, îi atrag atenţia că toate documentele pe care le-a semnat în această calitate după data de 9 martie, când instanţa s-a pronunţat definitiv în ceea ce-l priveşte, sunt nule de drept. În acest moment, Ştefan Buciuta aduce o atingere gravă imaginii întregii comunităţi ucrainene din România”, a declarat Ioan Marocico.

Actualul deputat din partea minorităţii ucrainene cere respectarea statutului Uniunii Ucrainenilor din România, care la articolul 24 prevede că în cazul unei condamnări definitive prerogativele preşedintelui trebuie preluate de către unul dintre prim-vicepreşedinţii organizaţiei până la convocarea unui Congres extraordinar.

„În acest context, plecând de la necesitatea clară de delimitare a faptelor săvârşite de Ştefan Buciuta în raport cu activitatea şi imaginea întregii comunităţi de ucraineni, solicit demisia domniei sale din funcţia de preşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România. Consider că la nivelul decizional al Uniunii Ucrainenilor din România se impune, în circumstanţele actuale, proiectarea unui plan coerent de acţiuni prin care să se promoveze, în continuare, buna imagine a comunităţii noastre”, a menţionat Ioan Marocico. 

Preşedintele UUR  Ştefan Buciuta a fost condamnat de instanţa supremă după ce inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au constatat că a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă al fiicei sale, prin care aceasta a fost angajată, în perioada 15 decembrie 2008 - 14 septembrie 2012, în funcţia de expert în cadrul biroului său parlamentar, în Circumscripţia electorală nr. 27 Maramureş - Colegiul uninominal nr. 7.

Prin angajarea la biroul parlamentar, fiica lui Ştefan Buciuta a încasat venituri salariale de 59.499 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Marocico solicită demisia preşedintelui Uniunii Ucrainenilor din România.
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Marocico solicită demisia preşedintelui Uniunii Ucrainenilor din România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei