Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2015 - Anul XX, nr. 60 (5872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie necesară

Unităţile şcolare din Suceava au intrat în legalitate cu terenurile şi clădirile pe care le utilizează

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni, întruniţi ieri într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, au reparat greşeala făcută la finele lunii februarie, când au „picat” proiectul de dare în administrare a terenurilor şi clădirilor municipalităţii către unităţile şcolare care îşi desfăşoară activitatea acolo.

Neînţelegerile dintre consilieri, pornite de la ideea punerii la dispoziţia tuturor celor interesaţi a terenurilor de sport de la şcoli, au dus la o situaţie de blocaj administrativ, pentru care Primăria Suceava risca să fie aspru trasă la răspundere de Curtea de Conturi.

„Am făcut proiectul în aşa fel încât discordanţele pe care le aveam cu unii consilieri să fie eliminate. Conform noului proiect, darea în administrare a terenurilor şi clădirilor se face până la finele anului, cu posibilitatea modificării perioadei, pe încă patru ani de zile. Până la finele anului, când se poate face prelungirea, vom face o analiză a situaţiei terenurilor de sport care pot fi puse la dispoziţia comunităţii”, a anunţat primarul Ion Lungu, înainte de discutarea acestui prim punct de pe ordinea de zi.

Astfel, principala modificare este cea de reducere a perioadei de dare în administrare, de la cinci ani la mai puţin de un an, timp în care se va decide ce se va face cu fiecare unitate şcolară în parte.

De data aceasta, proiectul a fost votat favorabil în unanimitate, de toţi cei 19 consilieri locali prezenţi la şedinţă, la fel ca şi al doilea proiect, dependent de primul, prin care se aprobă asocierea municipalităţii cu compania Dedeman, în vederea amenajării gratuite a unui teren modern de tenis în incinta Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

„Am să le transmit celor de la Dedeman că se pot apuca de amenajarea terenului de tenis şi sper ca la inaugurare să fie prezentă şi Simona Halep, aşa cum prevede acest proiect al companiei de bricolaj”, a spus Ion Lungu.

O remarcă interesantă a venit din partea preşedintelui de şedinţă, Adrian Arămescu, care a spus că, din câte companii mari au deschis mall-uri şi magazine la Suceava, acesta este primul proiect în care o astfel de firmă oferă ceva gratuit comunităţii locale, din profitul realizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unităţile şcolare din Suceava au intrat în legalitate cu terenurile şi clădirile pe care le utilizează.
 Vizualizări articol: 1764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unităţile şcolare din Suceava au intrat în legalitate cu terenurile şi clădirile pe care le utilizează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Drob de ghebe În dorul drobului de miel, pe care îl va face cu pioasă aplecare spre bucate și spre cele sfinte, totodată, gospodina-și poate cerca îndemânarea cu un... drob de ghebe. Mai ales dacă le are puse la păstrare, la sare sau... Citeşte