Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2015 - Anul XX, nr. 60 (5872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Utilitate

Traficul rutier din Suceava va fi deviat parţial pe tronsonul III al rutei ocolitoare, recent dat în folosinţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inaugurarea parţială a rutei ocolitoare a municipiului Suceava, mai precis, a tronsonului III, dintre Pătrăuţi şi Şcheia, dă posibilitate municipalităţii sucevene să înceapă lucrările de reabilitare a podului de peste râul Suceava şi a pasajului rutier de la Iţcani.

„Faptul că s-a dat în folosinţă un prim tronson al rutei ocolitoare ne ajută mult, pentru că anul acesta în oraş sunt foarte multe lucrări care vor bloca traficul, mai ales în zona Iţcani. Punerea în funcţiune a tronsonului dintre Pătrăuţi şi Şcheia ne va permite să deviem traficul pe acolo, ca să putem lucra în tihnă pe acest tronson din Iţcani – Traian Vuia, Cernăuţi, pod şi pasaj”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Lucrările, care fac parte dintr-un proiect mai mare, de opt milioane de euro, trebuie finalizate anul acesta.

 

Singurul regret – "Zidul Morţii"

Edilul sucevean a spus că singurul aspect care îl nemulţumeşte în privinţa acestui tronson este acel pilon imens din sensul giratoriu, care a căpătat numele de „Zidul morţii”, unde s-au petrecut mai multe accidente soldate cu pierderi de vieţi.

„Am şi un regret, pentru că acolo, în proiectul iniţial era prevăzut un pasaj suprateran, dar ca urmare a crizei financiare s-a modificat proiectul, apărând acel sens giratoriu – <Zidul Morţii>”, a adăugat Lungu.

 

Ruta ocolitoare nr. II, prioritatea Zonei Metropolitane Suceava

Problema necesităţii rutelor ocolitoare ale municipiului Suceava a fost abordată şi în şedinţa de ieri a comitetului executiv al Zonei Metropolitane Suceava.

„Un proiect care afectează jumătate din zona metropolitană este cel al rutei ocolitoare numărul doi, pe relaţia Cumpărătura – Bosanci – Ipoteşti – Salcea – Vereşti - spre Botoşani. Ne vom uni forţele toţi cei din zona metropolitană să promovăm acest proiect important pentru Suceava, dar şi pentru celelalte localităţi”, a spus Lungu, care este şi preşedinte al Asociaţiei de tip Zonă Metropolitană Suceava, care are în componenţă 15 localităţi şi peste 200.000 de locuitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul rutier din Suceava va fi deviat parţial pe tronsonul III al rutei ocolitoare, recent dat în folosinţă.
 Vizualizări articol: 6111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Traficul rutier din Suceava va fi deviat parţial pe tronsonul III al rutei ocolitoare, recent dat în folosinţă4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 19:08:50
De 25 de ani presa si societatea civila spun ca administratia locala si centrala colcaie de coruptie si sifoneaza banul public la greu.Se estimeaza un prejudiciu anual de 5 miliarde euro.S-a ajuns la o perfectiune diabolica in gestionarea banului public.Avem bugetul tarii.De aici se platesc salariile bugetarilor si pensiile(la un nivel de bascalie fata de restul tarilor din UE).Apoi urmeaza potopul.Se mai cheltuie niste bani pe cateva investitii minore si reparatii(ca sa tina situatia pe linia de plutire cat de cat).Iar restul banilor intra in conturile alesilor sortii.Si e vorba de o gramada de bani.De aceea tara noastra este in halul in care este.
1.1  RE: Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 19:20:08
De 25 de ani nu s-a schimbat NIMIC.
Ba ceva s-a schimbat totuși: „Securitatea” (aia cu petlițe albastre).
Ți-e și frică să te mai întorci în țară !
2.   Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 19:16:19
Dupa actiunile in forta ale DNA ne putem face o imagine clara referitoare la amploarea prejudiciului asupra bugetului tarii si asupra metodelor de sifonare a banului public.Vedem de fapt un mecanism,o matrice despre care stia toata lumea si care functioneaza la fel in toate cazurile.
*Sa incepem cu operatiunea COMISIONUL.Si binenteles incepem cu Elena Udrea.Servicii de consultanţă fictive, intermediari care făceau să dispară banii statului şi un comision obligatoriu pentru toate companiile care lucrau cu Ministerul Dezvoltării şi Turismului. Procurorii anticorupţie au stabilit că în perioada în care Elena Udrea a condus acest minister, o adevărată caracatiţă financiară a fost pusă în mişcare.toţi cei care voiau să facă afaceri cu Ministerul Dezvoltării şi primeau diverse sume pentru serviciile prestate, trebuiau să achite un comision de 10% din banii încasaţi. Aceasta era practic mita pe care o plăteau pentru a primi acele contracte prin încredinţare directă.

3.   Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 19:23:25
*Primarul Vanghelie .Asta a fost mai lacom.din 2007 si pana in prezent Marian Vanghelie l-ar fi ajutat pe Dumitru Marin sa obtina, pentru societatile pe care acesta controleaza, numeroase contracte de lucrari publice, in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei.In schimbul atribuirii acestor contracte si a platii contractelor de executie de lucrari publice Marian Vanghelie ar fi perceput un comision de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate.
*Ministrul finantelor Darius Valcov si fost primar Slatina luat o mită de 2 milioane de euro de la un om de afaceri pentru derularea unui contract de extindere a reței de canalizare în Slatina și în orașele învecinate. Actualul primar Slatina Minel Prina este acuzat de DNA că, în momentul în care afaceristul care îl plătea pe Darius Vâlcov cu comisioane din contractele publice pe care le câştigase prin influenţa acestuia nu a mai putut face plăţile pentru Vâlcov, Prina a fost cel care a devenit intermediar.
4.   Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 19:35:53
*Dan Sova .Procurorii îl acuză pe Şova că între 2007 şi 2009 firma lui de avocatură a încheiat mai multe contracte de asistenţă juridică cu două complexuri energetice: Rovinari şi Turceni. Din comisioane ar fi obţinut ilegal 3 milioane şi jumătate de lei, deşi procesele erau pierdute.Procurorii DNA mai susţin că în cursul anului 2010, Şova ar fi ordonat distrugerea hard-disk-urilor calculatoarelor casei de avocatură.
*Trecem la operatiunea LICITATIA.Aici s-ar putea scrie romane fluviu mai lungi decat "In cautarea timpului pierdut"(de fapt a banului pierdut:)).Avem licitatia in care o firma vine cu cel mai mic pret si cel mai scurt termen de executie.Binenteles dupa aceea se semneaza cateva acte aditionale prin care se mareste valoare lucrarii si timpul de executie.Un exemlu la indemana ar fi Soseaua de centura.19 decembrie 2007 Şoseaua de centură a Sucevei va fi realizată de SC „Construcţii Feroviare (SCCF) – Grup Colas” SA Iaşi.Costul lucrărilor va fi suportat din bugetul de stat şi valoarea ofertată de firma câştigătoare a fost de 131.153.401 RON, fără TVA. Perioada de execuţie a rutei ocolitoare a Sucevei, menită a devia traficul greu prin comunele Şcheia, Moara şi Pătrăuţi, este de 36 de luni.(3 ANI).
In final valoarea lucrarii a crescut la 370 milioane lei si termenul stiti voi !!!!!
5.   Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 19:39:34
Se discuta despre licitatii de 25 de ani.De licitatii trucate,licitatii aranjate,licitatii cu comisionare,licitatii cu dedicatie.Se discuta de 25 de ani de firme clientelare,de firme de casa.Dar doar se discuta.De ce?Deoarece e foarte greu de dovedit caracterul ilegal al unei licitatii.Putem doar sa banuim cum functioneaza sistemul.Vom exemplifica cu o licitatie recenta,licitatia de prindere a cainilor vagabonzi.Deci la licitatie au participat doua firme ,Diasil Sercice-firma de salubritate si Discif SRL, care figurează ca firmă de construcţii.Aceste firme nu au nimic de-a face cu prinderea cainilor.Mai mult firmele au acelasi administrator, Anton Curelariu.Mai mult ,ofertele firmelor erau foarte asemanatoare.Pare modelul de licitatie cu o mana moarta,adica mai aduc eu pe unul pentru atmosfera,ca sa ma exprim elegant.Consilierul Vasile Mocanu a venit cu o explicaţie ironică: „Din cauza crizei economice, ambele firme au aceeaşi secretară şi a dat copy-paste cu acelaşi nume la ambele oferte”.Tot Mocanu a ironizat „precizia milimetrică” cu care ofertele difereau între ele cu câteva zeci de bani pentru capturarea câinilor, încât şi punctajul obţinut a fost foarte apropiat – 99,7 puncte Diasil, 99 de puncte Discif.
6.   Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 19:41:08
Vom exemplifica acum cu date concrete metodele care ar putea fi folosite in derularea licitatiilor.Consiliul Judeţean Suceava a trebuit să returneze 2,58 de milioane de lei din proiectele finanţate cu fonduri europene. Este vorba de contracte încheiate în perioada 2008-2011. Contractele cu probleme sunt: Pelerin în Bucovina, Hora Bucovinei, Crăciun în Bucovina, Paşte în Bucovina, E-guvernare, Modernizare DJ 174 Vatra Dornei - Şaru Dornei - Panaci, DJ 208 Dolhasca - Probota, Modernizare DJ 177 Poiana Micului - Suceviţa, Modernizarea DJ 175B Pojorâta - Rarău şi Strategia de dezvoltare economică şi socială a judeţului Suceava 2010-2020
7.   Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 19:42:28
Modernizare DJ 174 Vatra Dornei - Şaru Dornei - Panaci, Asocierea SC Con Bucovina SA –SC Cominco SA –SC Eurostrade Corectia aplicata :418.375 ron. Motive acordare corectii:s-a apreciat ca lucrarile suplimentare ce au facut obiectul actului adtional nr.2 nu sunt cu caracter imprevizibil.
*DJ208 Dolhasca Probota ; Executant SC Argecom SA Pitesti ;corectii aplicate 212.406 ron ;motivare corectie:s-a apreciat ca nejustificata cresterea valorii contractuului de executie prin incheierea actului aditional nr.1
Aceeasi metoda a fost folosita la centura Sucevei unde valoarea contractului a crescut cu 62% fata de valoarea initiala.
Metoda este arhivunoscuta.Firma castigatoare are in oferta o valoare foarte mica de executie dupa care incep actele aditionale care maresc considerabil valoarea contractului.
8.   Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 19:43:30
*Pelerin in Bucovina SC best Advertising SRL Corectie 28.960 lei s-a apreciat ca ofertantul castigator nu a indeplinit conditiile de calificare,apreciere ca restrictiva a conditiei de calificare privind certificatul de audit al tirajului pentru publicatii.
*Hora Bucovinei SC Fretta SRL Corectie 10.730 lei aprecierea ca restrictiva a conditiei de calificare privind experienta similara din contract finantat din fonduri europene
*Strategia de dezvoltare economica si sociala a jud.Suceava 2010-2020 SC Integrate Investment Bucuresti Corectie 8655 lei aprecierea ca restrictiva a conditiei de calificare privind experienta similara elaborate strategii judetene
+Modernizare DJ177 Poiana Micului+Sucevita Con Bucovina SA Suceava Corectie 1.709.775 lei s+a apreciat restrictiva solicitarea privind amplasarea statiei mixuri asfaltice in Suceava.
Aici avem de+a face cu impunerea in caietul de sarcini a unor conditii restrictive care ar putea favoriza o anumita firma+principiul creearii de culoar favorabil.
9.   Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 19:51:42
*Trecem la operatiunea devizelor umflate.Poate va intrebati de unde are constructorul bani pentru a da comisionul de 10-20%.Cum de unde ca doar nu din profitul sau?Din umflarea devizelor de executie.In aceste exemple nu ma voi referi la comision deoarece nu cunosc nimic despre acest lucru si nici nu afirm nimic in acest sens.Ma refer doar la devizul de executie al lucrarilor.
*Cunoscutul ziarist Dinu Zara ne prezinta date din raportul Curtii de Conturi 2013
"În anul 2013, s-au decontat servicii de măturat carosabil manual, măturat carosabil mecanizat, stropit carosabil și antiderapant clasic sare și nisip efectuate pe străzi închise circulației rutiere, deoarece pe aceste străzi s-au executat lucrări de reabilitare și optimizare a sistemului de canalizare”, se arată în raportul Camerei de Conturi Suceava.Prejudiciul a fost calculat de inspectorii Camerei de Conturi la suma de 26.000 de lei."
„UATM Suceava a efectuat lucrări de plombări cu covor asfaltic și balastări la un număr de 9 străzi pe suprafețe mai mari decât suprafețele străzilor înscrise în inventar”, se arată în raportul Camerei de Conturi Suceava. Prejudiciul calculat de inspectorii Camerei de Conturi Suceava pentru cele nouă străzi se ridică la 36.000 de lei.
10.   Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 20:00:05
Avem o situatie foarte interesanta cu licitatia pentru modernizarea suprafeţei de mişcare şi balizaj la Aeroportul “Ştefan Cel Mare” de la Salcea.Firma SC Tehnic-Asist SRL din Botosani a câştigat licitaţia cu o oferta mult sub valoarea estimata a contractului(cu 28 milioane lei).Aceasta firma nu asfaltase niciodata o pista pentru avioane.Firma botoşăneana Tehnic Asist deşi nu are experienţă similară in modernizari piste aeroport , a putut participa la licitaţie pentru că avea terţ susţinător, firma italiană Gruppo Adige Bitumi Impresa Spa.Aici apare gaselnita din caietul de sarcini.Diferenţa între un terţ susţinător şi un asociat este aceea că asociaţii au lucrări separate pe care le detaliază în cadrul ofertei, în vreme ce terţul susţinător vine ca un garant care detine experienta pentru execuţia unor lucrări de anvergură, fără a le executa cu angajaţii săi.Negura totala monser musiu.
11.   Alfabetul coruptiei trimis de
(14 mar 2015, 20:06:38
Binenteles cel mai mare dezmat cu bani publici este cel in cadru operatiunii ACHIZITII PUBLICE.Si ne aducem aminte de celebrul fost director general al CN CFR, Mihai Necolaiciuc care semnat plati in valoare de 25,2 miliarde de lei vechi pentru marfuri inutile si cumparate la suprapret.
Voi da exemplu un raport al Curtii de Conturi din 2010.
In 2010, în plină criză economică, autorităţile locale au irosit zeci de milioane de euro pe achiziţii şi sporuri plătite ilegal.La capitolul ,,achiziţii", cei mai risipitori edili s-au dovedit a fi, potrivit Curţii de Conturi, cei din Suceava care au irosit 6,6 milioane de lei (1,5 milioane de euro).
12.   OFERTA trimis de
(14 mar 2015, 20:28:56
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirela2929@yahoo.it
12.1  RE: OFERTA trimis de
(14 mar 2015, 20:53:12
Măi ciumă!
Ofertele bune de lucru se epuizează foarte repede și nu prea au nevoie de publicitate.
Disperarea cu care împingeți înainte mizeria asta pe care voi o numiți ofertă, demonstrează că nu e vorba de altceva decât de o altă găselniță a unui căutător de proști.
Cum am spus și altădată, nu cumva să vă apucați să puneți de-o afacere pe bune, să produceți ceva, acolo e cu muncă, cu investiție, cu bătăi de cap.
E mai simplu așa: direct pe piața mondială, interplanetară și intergalactică.
Fără experiență, costuri zero, e suficient să fii destul de prost să pui botul la așa ceva.

Ordinarilor!
12.2  RE: OFERTA trimis de
(14 mar 2015, 21:37:18
Mir3loi, dar chiar că Stap are dreptate:
Ia mai du-te-n pülile mele, ciumăfaie asexuat-monoică, dimpreună cu mesajele tale Țeapă 150%.
Tu ți-ai cerut permisiunea să postezi PE SITE-ul unde Io* sunt Jupân?
Cotoroanțo!angry
12.3  RE: OFERTA trimis de
(14 mar 2015, 22:47:29
Cel mai des meseriile astea ale Miroloaigei le întâlnesc pe via (strada)Ardeatina sau vecchia Pontina.
Se lucrează full time sau part time în funcție de câți bani are clientul.Tot tacâmul,inclus curățenia finală.
Meserii vechi,bani mulți !
Frumoase româncuțele noastre !
12.4  RE: OFERTA trimis de
(15 mar 2015, 15:34:29
Fară a lua în calcul C. Colombo, sau Salaria. Dar dacă te simt că ești Român, ai pus-o de un *io non lavoro*. Românii le țin mult, le fac să piardă timp
P.S. - Majoritatea sunt ciori, chiar daca sunt vopsite să pară papagali...
13.   Comentariu trimis de
(15 mar 2015, 13:22:28
Radumamii , coruptii astia pe care-i blamezi tu acum , nu cumva fac parte din gasca celor ce-i promovai matale acu"' cativa ani si erai in stare sa te ,,bati,, cu oricine te contrazicea, cand ne povesteai ca PSD-ul e cel mai destept, cel mai frumos, cel mai vajnic si imaculat partid care exista pe Terra ?
Sau daca ai vazut ca ai pierdut, ca un oportunist ce esti, te-ai pozitionat de partea cealalta a baricadei? Era o simpla intrebare, nu ca m-ar interesa......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Drob de ghebe În dorul drobului de miel, pe care îl va face cu pioasă aplecare spre bucate și spre cele sfinte, totodată, gospodina-și poate cerca îndemânarea cu un... drob de ghebe. Mai ales dacă le are puse la păstrare, la sare sau... Citeşte