Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2015 - Anul XX, nr. 47 (5859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenomen

Opt suspecţi de tâlhării pe străzile Sucevei, prinşi într-o lună de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judiciariştii de la Poliţia municipiului Suceava au pus sub acuzare încă doi suspecţi de fapte de tâlhărie comise pe străzile oraşului, unul dintre ei fiind arestat preventiv, iar complicele, încă minor, fiind lăsat în libertate. Ceea ce şochează în cazul faptelor de tâlhărie comise pe străzile Sucevei este că s-au adunat deja opt suspecţi de fapte de acest gen prinşi în interval de o lună de zile, ceea ce arată clar că se poate vorbi deja de o problemă foarte serioasă.

 

Copii atacaţi pe stradă şi lăsaţi fără telefoane

Ultimii doi pe lista celor puşi sub acuzare sunt Ioan Drăguşan, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Iaşi, şi Mihai H., de 17 ani, din municipiul Suceava. Dacă ceilalţi autori au vizat aproape exclusiv femei, cărora, pe străzi mai puţin circulate, le-au smuls poşetele, în cazul celor doi victimele au fost copii, fiind vizate telefoanele acestora.

O primă faptă de care sunt acuzaţi cei doi a fost comisă pe 16 februarie. La acea dată Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată că o minoră în vârstă de 13 ani a fost tâlhărită în timp ce se deplasa spre domiciliu, pe o alee neamenajată din apropierea străzii Curtea Domnească din centrul oraşului. Din ancheta poliţiei a rezultat că minora vorbea la telefon, iar în momentul în care a încheiat convorbirea a fost îmbrâncită cu putere de un necunoscut.  Tânăra a scăpat telefonul pe jos, autorul luându-l şi fugind din zonă. În acest caz s-a stabilit un prejudiciu de 800 de lei. 

O săptămână mai târziu, luni, 23 februarie, poliţia a fost sesizată de faptul că doi copii cu vârste de 15 ani au fost acostaţi de doi necunoscuţi pe strada Aleea Nucului.

„Au fost ajunşi din spate de doi tineri, care, folosind ameninţări, l-au deposedat pe unul dintre copii de portofel şi telefonul mobil”, se arată într-un comunicat al Poliţiei. Prejudiciul a fost estimat la 500 de lei. Al doilea copil a fost şi el ameninţat, însă nu a avut nici un bun de valoare asupra sa.

 

Unul în arest, unul liber şi expertizat psihiatric

A doua zi, pe 24 februarie, judiciariştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava i-au identificat pe tânărul de 26 de ani şi adolescentul de 17 ani ca autori ai faptelor. Pe numele primului, Ioan Drăguşan, s-a întocmit dosar penal pentru două infracţiuni de tâlhărie calificată, în timp ce adolescentul de 17 ani este acuzat de o faptă de tâlhărie calificată şi una de complicitate la tâlhărie calificată.

Ioan Drăguşan a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat Judecătoriei Suceava, care a emis pe numele său mandat de arestare pentru 30 de zile. În privinţa celui de-al doilea suspect, acesta urmează a fi expertizat pentru a se stabili dacă are discernământ.

 

Autori de tâlhării, prinşi unul după altul. Doar jumătate au ajuns în arest 

Săptămâna trecută, poliţiştii au mai prins un tânăr în vârstă de 18 ani, acuzat că a lovit în ceafă o femeie şi că i-a sustras telefonul mobil, fapta fiind una mai veche, din 27 decembrie 2014.

Tot săptămâna trecută alţi doi minori, ambii de 17 ani, au fost identificaţi ca autori ai unei tâlhării comise asupra unei bătrâne de 66 de ani. 

La finele lunii ianuarie, doi tineri, ambii de 17 ani, din Udeşti, au fost arestaţi preventiv pentru patru fapte de tâlhărie comise asupra unor femei din Suceava, în perioada decembrie 2014 - ianuarie 2015.

Un alt autor al unei tâlhării în stradă, un tânăr în vârstă de 32 de ani, a fost arestat preventiv pe 11 februarie, pentru o faptă comisă pe 1 februarie.

Important de precizat este că din cei opt suspecţi identificaţi de poliţie doar patru au fost arestaţi preventiv deocamdată. Restul de patru, trei de 17 ani şi unul de 18 ani, au scăpat de cătuşe. Cei patru au dosare penale pentru tâlhărie, însă, din varii motive, sunt cercetaţi, cel puţin deocamdată, în stare de libertate.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt suspecţi de tâlhării pe străzile Sucevei, prinşi într-o lună de zile.
 Vizualizări articol: 2051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Opt suspecţi de tâlhării pe străzile Sucevei, prinşi într-o lună de zile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mălainic sau turtă de mălai E astăzi Joia Iepelor, când alte interdicții din Săptămâna Mare a Postului Paștilor trebuie respectate.. Nu se folosesc obiecte ascuțite, fiind pericol de înțepături atât pentru animale, cât și pentru oameni. Acum se... Citeşte