Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2015 - Anul XX, nr. 47 (5859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Delegaţie

Deputatul Surugiu şi primarul din Siret participă la înfiinţarea Adunării Parlamentare Carpatica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Parlament, Radu Surugiu, şi primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, vor fi prezenţi la finalul acestei săptămâni la înfiinţarea Adunării Parlamentare Carpatica. Evenimentul este organizat la iniţiativa Parlamentului polonez şi va avea loc în perioada 27 – 28 februarie a.c., în localitatea Przemysl din Polonia. Euroregiunea Carpatica a fost înfiinţată în 1993, în urma unui acord semnat de miniştrii de externe ai Poloniei, Slovaciei, Ungariei, României şi Ucrainei, fiind o iniţiativă care îşi propune să stimuleze dezvoltarea ţărilor din zonele carpatice. În momentul de faţă Polonia este liderul acestei structuri transnaţionale, activităţile fiind desfăşurate în principal prin Parlamentul polonez, Asociaţia Euroregiunea Carpatica Polonia şi Asociaţiile Euroregiunea Carpatica din Slovacia.

“Organizaţia non-guvernamentlă Euroregiunea Carpatica este un instrument interregional care funcţionează în cinci ţări carpatice, Polonia, Ucraina, Slovacia, Ungaria şi România, Polonia fiind iniţiatoarea acestui proiect curajos”, a precizat primarul din Siret, Adrian Popoiu.

El a precizat că Euroregiunea are mai multe direcţii de activitate, şi anume reţeaua de oraşe “Carpatica”, reţeaua de Organizaţii Nonguvernamentale şi reţeaua turistică, iar unul dintre scopurile sale este crearea unei strategii ce va dezvolta zona de interes turistic “Carpatica”.

 

Radu Surugiu va fi fondator al Adunării Parlamentare Carpatica

Adrian Popoiu a precizat că la conferinţa organizaţiei Euroregiunea Carpatica care are loc în Polonia, în perioada 27 – 28 februarie, unul dintre obiectivele importante îl constituie înfiinţarea Adunării Parlamentare Carpatica. Astfel, unul dintre membrii fondatori şi invitat la acest eveniment va fi deputatul PNL de Suceava Radu Sururgiu.

Adrian Popoiu a arătat că în Siret funcţionează deja Asociaţia Euroregiunea Carpatica, organizaţie ce îşi propune integrarea regiunii din România în structurile europene transnaţionale ale Euroregiunii Carpatica.

“Trebuie spus că această organizaţie internaţională a fost recunoscută de Uniunea Europeană şi are rol de <Unitate Implementare Proiecte> pentru diverse fonduri de preaderare şi fonduri structurale ale Uniunii. În acelaşi timp, Asociaţia Euroregiunea Carpatica este promotoarea unei noi structuri de cooperare transnaţională între Polonia, Ucraina şi Belarus, propunându-se dezvoltarea de programe de cooperare transfrontalieră. Acest tip de programe este extrem de necesar şi binevenit în contextul internaţional actual”, a explicat primarul din Siret, care a mai adăugat că “Euroregiunea Carpatica a luat fiinţă în Polonia, conştientizându-se importanţa dezvoltării unitare la nivel regional european, trecând dincolo de limitările graniţelor naţionale. Acest deziderat a fost recunoscut şi îmbrăţişat de Uniunea Europeană, având în prezent birouri atât în Polonia, cât şi la Bruxelles”.

Adrian Popoiu a mai spus că prin aderarea României la acest organism, mai exact a regiunilor ce se învecinează cu Ucraina, se urmăreşte atât dezvoltarea economico-socială a acestor zone, destul de dezavantajate, dar şi creşterea rolului ţării noastre în promovarea şi implementarea proiectelor transfrontaliere şi transnaţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Surugiu şi primarul din Siret participă la înfiinţarea Adunării Parlamentare Carpatica.
 Vizualizări articol: 1776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Surugiu şi primarul din Siret participă la înfiinţarea Adunării Parlamentare Carpatica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mălainic sau turtă de mălai E astăzi Joia Iepelor, când alte interdicții din Săptămâna Mare a Postului Paștilor trebuie respectate.. Nu se folosesc obiecte ascuțite, fiind pericol de înțepături atât pentru animale, cât și pentru oameni. Acum se... Citeşte