Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2015 - Anul XX, nr. 47 (5859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efort inutil

Înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare a Sucevei a fost respinsă de Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Demersurile de înfiinţare a unei noi societăţi de termoficare a Sucevei, care să preia activitatea prestată în prezent de Termica, au fost zădărnicite ieri de votul Consiliului Local.

După discuţii îndelungate, în care chestiunile politice s-au amestecat de multe ori cu cele de orgolii personale, proiectul a picat, obţinând doar opt voturi "pentru" şi 13 voturi de abţinere, care se contabilizează ca voturi negative.

Prin urmare, noua societate de termoficare, care trebuia să se numească Transagent, să aibă 157 de salariaţi, preluaţi de la Termica, şi un capital social de 90.000 de lei, a murit din faşă.

În aceste condiţii, singura opţiune a municipalităţii sucevene rămâne scoaterea la licitaţie a serviciului de termoficare a oraşului, prin reluarea procedurilor aprobate anul trecut. Licitaţia organizată în 2014 a fost în cele din urmă anulată, după luni întregi de negocieri cu Thermonet.

Continuarea procedurilor de scoatere la licitaţie a termoficării Sucevei a fost aprobată ieri cu 17 voturi "pentru" şi 5 abţineri, dar licitaţia efectivă va avea loc abia în 3-4 luni, încât abia în a doua parte a anului s-ar putea să fie desemnat un câştigător.

Cert este că Primăria Suceava nu va putea participa la licitaţie, aşa cum dorea, cu  noua societate de termoficare, Transagent, iar varianta înfiinţării unui serviciu propriu al municipalităţii, care să preia angajaţii de la Termica, nu a fost aprobată de Guvern.

Mai mult, în data de 4 martie se va judeca unul dintre procesele în care creditorii de la Termica cer falimentul societăţii, iar dacă acesta va fi aprobat de instanţe, Suceava s-ar putea trezi într-o situaţie absurdă, în care căldura necesară populaţiei este în continuare produsă, dar nu are cine să o mai distribuie către consumatorii finali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare a Sucevei a fost respinsă de Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 1845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare a Sucevei a fost respinsă de Consiliul Local5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema de sistem trimis de
(27 feb 2015, 14:03:13
Sistemul de termoficare din Suceava se compune din instalatii foarte scumpe realizate pe parcursul a zecilor de ani, cum sunt: (1) – centrale de producere ( la Termica si Bioenergy ), (2) – instalatii de transport cu conducte, pompe de presiune si debit mare ( la Termica ), (3) – retele de transport si distributie cu punctele termice aferente ( la Primarie, concesionate la Termica ), (4) – instalatiile consumatorilor ( locatari si societati comerciale ). Pentru ca intreg sistemul sa nu fie compromis, trbuia/trebie facut in asa fel incat sa nu fie probleme tehnico-economice la nici unul din cele 4 puncte enumerate.
2.   RUSINE! trimis de
(27 feb 2015, 17:22:19
Pe voi numai malaiul va intereseaza,NESIMTITILOR!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mălainic sau turtă de mălai E astăzi Joia Iepelor, când alte interdicții din Săptămâna Mare a Postului Paștilor trebuie respectate.. Nu se folosesc obiecte ascuțite, fiind pericol de înțepături atât pentru animale, cât și pentru oameni. Acum se... Citeşte