Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2015 - Anul XX, nr. 38 (5850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale încrucişate

Sute de suceveni au încasat ilegal ajutoare financiare de 90.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveni care au încasat ilegal ajutoare financiare oferite de statul român au de returnat aproape 90.000 de lei, suma reprezentând drepturi încasate în baza unor declaraţii pe propria răspundere care nu au fost conforme cu realitatea. Este vorba de beneficiari de venit minim garantat, de alocaţii de susţinere pentru familiile sărace şi de beneficiari de alocaţii de stat care nu au declarat toate veniturile realizate. Situaţiile particulare sunt în cazul alocaţiei de stat (cea de care beneficiază toţi copiii) încasate ilegal de părinţi pentru copii decedaţi ori exmatriculaţi din şcolile în care învăţau. 

 

Peste 400 de suceveni au de dat bani înapoi

Mirela Florea, directorul interimar al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţii Sociale (AJPIS) Suceava, a explicat că este vorba de sume încasate în 2013, pentru care, spre finele anului trecut, Curtea de Conturi a transmis, în urma verificărilor efectuate, posibile fraude.

„Suma posibil încasată ilegal, conform Curţii de Conturi, era iniţial mult mai mare, însă, în urma verificării fiecărui caz în parte, s-a ajuns la cele în care a fost vorba în mod clar de drepturi încasate ilegale”, a explicat Mirela Florea. Ea a arătat că este vorba de 75 de beneficiari de venit minim garantat, care au de returnat 34.898 de lei, de 321 de beneficiari de alocaţii de susţinere a familiei, care au de dat înapoi 35.785 de lei, şi de 13 cazuri de încasări ilegale de alocaţii de stat, în cuantum de 18.540 de lei. Aşadar, în total, peste 400 de suceveni care au de dat bani înapoi.

 

Alocaţie încasată timp de trei ani pentru un copil decedat

„În cazul venitului minim garantat şi al alocaţiilor de susţinere pentru familiile sărace s-a constatat că declaraţiile pe proprie răspundere nu au conţinut toate veniturile realizate. În cazul alocaţiilor de stat, în nouă situaţii părinţii au încasat sume pentru copii decedaţi, iar în două pentru copii exmatriculaţi”, a explicat Mirela Florea. Ea a arătat că cel mai mare debit este în cazul unei familii care a încasat timp de trei ani alocaţia pentru un copil decedat.

Cei peste patru sute de suceveni au primit decizii de returnare a sumelor. Directorul interimar al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţii Sociale (AJPIS) Suceava a estimat că se va recupera cel puţin 80-85% din debit. Asta şi în condiţiile în care mulţi beneficiari sunt în continuare în plată şi li se poate reţine o treime din ajutorul pe care îl încasează. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni au încasat ilegal ajutoare financiare de 90.000 de lei.
 Vizualizări articol: 6352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Sute de suceveni au încasat ilegal ajutoare financiare de 90.000 de lei4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ,,Lasa ca merge si asa”! trimis de
(17 feb 2015, 13:54:19


Pasivitatea si automultumirea conducatorilor,,lasa ca merge si asa” dupa cum se vede, nu duce la nimic.
A venit in sfirsit momentul în care am putea spera la o oarecare eradicare a coruptiei.
Sa credem că jaful, ticăloşia, miciuna şi corupţia, emblema ultimilor 24 de ani, vor deveni în sfârşit falimentare!?
2.   Domnul Ponta s-a lamurit in sfarsit trimis de
(17 feb 2015, 17:27:10
Domnul Ponta s-a lamurit in sfarsit de unde are atatia bani.Premierul Victor Ponta deţine trei apartamente în Bucureşti şi un imobil în judeţul Gorj, conform declaraţiei de avere .Ponta mai deţine şi un teren intravilan de 1371 de metri în comuna Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi.Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu deţine, potrivit declaraţiei de avere depusă la BEC un apartament în Bucureşti şi două case de vacanţă în Prahova, dintre care un achiziţionată mai recent, în 2010, de 200 mp.Deci daca facem totalul familia Ponta are 7 case."Abia acuma m-am lamurit de unde aveam atatia bani pentru apartamente si toate alea.Furau cumnatul si sora mea.Dar sunt foarte suparat ca a acest cumnat s-a axat doar pe fraude cu fonduri europene si nu s-a orientat si spre fonduri de la bugetul de stat.N-am sa-l iert niciodata."

3.   Tirziu trimis de
(17 feb 2015, 17:30:15
cred ca ar fi frumos ca in zilele in care se dau aceste ajutoare sa se vreifice cum la toate oficiile postale vezi doar cozi infernale de tigani care isi etaleaza masinile si caii ca in poveste ,.,bineinteles dupa ajutoare,.,.,.,.ar fi bine sa se numeasca AJUTOARE PENTRU VOTURI,.,.,.
dar numai 1% vezi romani necajiti ,.,.,.si nu gasim vinovati pe nimeni decit pe primari,.,.,.,.daca sar face o verificare in acest sens nu stiu daca ramin 10% sa primeasca ajutoare,./,.,.dar nu se doreste,./,.,.,./O TARA DE ASISTATI SOCIALI.,/cred ca trebuie sa-i trimitem la munca,.,.,./,./,./
TAIATI TOATE AJUTOARELE SOCIALE,.,.,.NU PROMOVATI PUTORILE,.,.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Curcan fript Prieten cu Anton Pann și cu mulți cărturari români de la jumătatea veacului al XIX-lea, J.C. Hințescu era de fapt sas - pe numele său real: Hintz -, librar în Șcheii Brașovului. Era însă împătimit după tot ceea ce venea din... Citeşte