Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2015 - Anul XX, nr. 38 (5850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţia copilului

Consiliere psihologică pentru adolescenta de 16 ani al cărei tată vitreg a încercat să o violeze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adolescenta în vârstă de 16 ani din localitatea Sf. Ilie, comuna Şcheia, al cărei tată vitreg a încercat să o violeze, a intrat într-un program gratuit de consiliere psihologică susţinut de o organizaţie neguvernamentală cu filială în Suceava, la solicitarea directă a organelor de cercetare, încă din luna ianuarie.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava au solicitat vineri, 13 februarie, o întâlnire cu minora şi mama acesteia, întâlnire care a avut loc luni, 16 februarie, la sediul instituţiei de ocrotire socială. Directorul executiv al DGASPC Suceava, Dan Ionuț Adomniței, ne-a spus că „specialiştii noştri au stat de vorbă cu mama victimei, cu adolescenta, dar şi cu cei trei fraţi mai mici, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, şi s-a constatat că nu se află în situaţie de risc în familia naturală, urmând ca Primăria Şcheia și DGASPC Suceava să monitorizeze atent cazul”.

Dan Ionuț Adomniței a completat că „în urma discuțiilor purtate cu mama și cu minora, dat fiind faptul că minora beneficiază deja de servicii de consiliere psihologică în cadrul unei organizații neguvernamentale la solicitarea directă a organelor de cercetare, din luna ianuarie a acestui an, acestea au refuzat includerea într-un  program de consiliere psihologică în cadrul instituției noastre”.

Tatăl vitreg al minorei, Gheorghe Cerlincă, a fost acuzat de procurori de tentativă de viol în formă agravantă şi agresiuni sexuale. Potrivit anchetatorilor, faptele s-au petrecut în cursul anului trecut, o dată în luna august, a doua oară în octombrie. Surse judiciare mărturisesc că tatăl vitreg şi-ar fi ameninţat fiica cu moartea, cerându-i să nu spună nimic mamei sale, iar adolescenta a ajuns să îşi dorească moartea. Anchetatorii au precizat că „pe fondul constrângerii psihice exercitate de inculpat asupra sa, persoana vătămată minoră a avut o tentativă de suicid în perioada ulterioară, prin ingerarea mai multor substanţe medicamentoase”.

Magistraţii au decis că sunt indicii suficiente care să confirme acuzaţiile procurorilor, inculpatul fiind trimis pentru cel puţin 30 de zile într-o celulă de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliere psihologică pentru adolescenta de 16 ani al cărei tată vitreg a încercat să o violeze.
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliere psihologică pentru adolescenta de 16 ani al cărei tată vitreg a încercat să o violeze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Curcan fript Prieten cu Anton Pann și cu mulți cărturari români de la jumătatea veacului al XIX-lea, J.C. Hințescu era de fapt sas - pe numele său real: Hintz -, librar în Șcheii Brașovului. Era însă împătimit după tot ceea ce venea din... Citeşte