Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2015 - Anul XX, nr. 38 (5850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Parteneriat european

Elevi şi profesori ai Liceului „Ion Luca” Vatra Dornei, în schimb de experienţă în Grecia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi şi profesori ai Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei au fost, în perioada 2-6 februarie, oaspeţi ai unităţii de învăţământ Gimnaziul Nr. 5 din Egaleo, Atena – Grecia, vizita sucevenilor fiind prilejuită de proiectul Comenius „L’Europe se jette à l’eau!” („Europa se aruncă în apă!”).

Proiectul se desfășoară în perioada 2013-2015 şi este finanţat de Comisia Europeană. Instituţiile școlare implicate în proiect sunt Liceul Teoretic „Ion Luca” (coordonatorul proiectului), Liceul Tehnologic Vimeu din Franţa, Liceul „ Acajou 1” din Martinica (Franţa), Gimnaziul Nr. 5 din Egaleo, Grecia, Liceul „Iosefina de la Torre” din Gran Canaria (Spania) și Colegiul MTE din Polonia.

Reuniunea de proiect din Grecia a debutat cu primirea oficială, de la primăria din Egaleo, şi cu promovarea proiectului ce vizează „apa”, în cadrul comunităţii locale.

Activităţile au continuat la Gimnaziul Nr. 5 din Egaleo cu exerciţii de cunoaştere şi socializare, după care profesorii au asistat la ore de limbi moderne, iar elevii au lucrat pe ateliere, fiind împărţiţi pe trei domenii: ştiinţific, artistic şi sportiv. Îmbunătăţirea competenţelor lingvistice şi cunoaşterea sistemului de învăţământ grecesc s-au regăsit printre obiectivele reuniunii de proiect din Grecia.

Prof. Gabriela Heidel, membru în echipa de proiect, a precizat:„Prezentarea fiecărei ţări s-a făcut într-o manieră originală, printr-un moment artistic autentic, după care s-a prezentat potenţialul hidrografic al ţărilor şi curiozităţi legate de apă. Vizita la Centrul de Educaţie pentru Mediu, situat în partea industrială a portului Pireu, le-a oferit elevilor o lecţie adevărată de ecologie, prin promovarea principiilor dezvoltării durabile şi dezvoltării pentru mediu. Elevii şi profesorii au înţeles foarte bine problemele economice legate de activitatea portului, precum şi eforturile Centrului de a reabilita clădirile vechi şi părăsite, construite în perioada industrializării excesive, pentru a le oferi o utilitate turistică”.

Cunoaşterea patrimoniului cultural grecesc, a miturilor legate de apă, excursiile şi drumeţiile au făcut obiectul următoarelor zile, delegaţia suceveană vizitând Muzeul Acropole, centrul oraşului Atena, istmul şi canalul Corint şi staţiunea Loutraki.

Această reuniune de proiect a fost a patra întâlnire a partenerilor, după cele din România, Polonia şi Gran Canaria, ultima reuniune fiind programată în Franţa, în cursul lunii aprilie, aici urmând să participe doi profesori şi patru elevi de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori ai Liceului „Ion Luca” Vatra Dornei, în schimb de experienţă în Grecia.
 Vizualizări articol: 2743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elevi şi profesori ai Liceului „Ion Luca” Vatra Dornei, în schimb de experienţă în Grecia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Curcan fript Prieten cu Anton Pann și cu mulți cărturari români de la jumătatea veacului al XIX-lea, J.C. Hințescu era de fapt sas - pe numele său real: Hintz -, librar în Șcheii Brașovului. Era însă împătimit după tot ceea ce venea din... Citeşte