Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2015 - Anul XX, nr. 38 (5850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Scop nobil

Un sucevean va alerga de la Rădăuţi la Iaşi pentru ajutorarea copiilor abandonaţi şi a mamelor tinere abandonate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean va alerga fără oprire de la Rădăuţi la Iaşi cu scopul de a aduna bani pentru copiii abandonaţi, mamele tinere abandonate, copiii săraci fără casă care în prezent locuiesc în complexul Valea Plopului, din judeţul Prahova. Ioan Alexandru Strugariu, de 29 de ani, va alerga 181 de km, şi este la prima experienţă pe o distanţă atât de mare, după cum singur a recunoscut.

Ultramaratonul este organizat de Asociaţia „Pro Vita“ şi firma „Apa cu Duh“, iar plecarea din Rădăuţi este programată pentru ziua de 12 martie 2015, ora 12.00, iar sosirea la Iaşi este preconizată pentru ziua de 13 martie 2015.

„Sunt un om normal care, de aproximativ trei ani, a descoperit cum poate să aducă o schimbare în bine, prin intermediul dorinţei sale de a se autodepăşi. Din acel moment am început să alerg distanţe din ce în ce mai lungi pentru cauze cu adevărat importante. După câteva semimaratoane, maratoane şi ultramaratoane am ajuns aici, la distanţa de 181 km, însă eu sunt cel mai puţin important în acest joc al distanţelor. Eu alerg cu gândul că trebuie să ajung la capăt, indiferent unde va fi acesta, în schimb, cauza este mai importantă. La Valea Plopului şi la Valea Screzii, din durerea unora şi din iubirea altora s-a născut o lume mai puternică decât celelalte“, a precizat Ioan Alexandru Strugariu pentru Ziarul de Iaşi.

Suceveanul va alerga pentru cei peste 350 de copii din familii cu mari probleme sociale, copii abandonaţi în spitale cu deficienţe, în curs de recuperare prin plasare în mediul familial, copii ai străzii, tineri alungaţi din orfelinate după împlinirea vârstei de 18 ani. Cu toţii au găsit o familie şi o rază de speranţă la Valea Plopului, acolo unde reprezentanţii Asociaţiei Pro Vita au pus bazele unui adevărat sat.

Organizatorii propun celor care doresc să ajute să participe printr-un reprezentant la acest maraton şi să doneze câte 10 lei pentru fiecare kilometru parcurs de Ioan Alexandru Strugariu. Fondurile strânse vor fi folosite pentru  finalizarea construcţiei centrului social de la Vălenii de Munte, în judeţul Prahova, care va oferi copiilor din tabără cazare şi masă în oraş, facilitându-le accesul la continuarea studiilor la liceu.

„Eu alerg cu gândul că trebuie să ajung la capăt, indiferent unde va fi acesta, în schimb, CAUZA şi VOI cei care citiţi aceste rânduri, sunteți cei mai importanți! Voi sunteţi în spatele meu, voi sunteţi cei de la care îmi iau energia, concentrarea şi voinţa, voi sunteţi cei care puteţi face bine, ajutând copiii de la Valea Plopului”, este mesajul transmis de Ioan Alexandru Strugariu.

Organizatorii acestui ultramaraton spun că suceveanul poate fi susţinut pe parcursul cursei de oricine doreşte să o facă şi pe orice distanţă. În acest sens, se vor crea „puncte de alăturare în localităţile Rădăuţi, Suceava, Fălticeni, Paşcani, Târgu Frumos şi Podu Iloaiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean va alerga de la Rădăuţi la Iaşi pentru ajutorarea copiilor abandonaţi şi a mamelor tinere abandonate.
 Vizualizări articol: 3412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 14 voturi
Un sucevean va alerga de la Rădăuţi la Iaşi pentru ajutorarea copiilor abandonaţi şi a mamelor tinere abandonate5.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Curcan fript Prieten cu Anton Pann și cu mulți cărturari români de la jumătatea veacului al XIX-lea, J.C. Hințescu era de fapt sas - pe numele său real: Hintz -, librar în Șcheii Brașovului. Era însă împătimit după tot ceea ce venea din... Citeşte