Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2015 - Anul XX, nr. 35 (5847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici

Peste o mie de inculpați, trimiși în judecată în 2014 de procurorii din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Lucian Stănescu, a făcut publice în cursul zilei de ieri date din bilanțul activității procurorilor din judeţ în cursul anului 2014.

Stănescu a anunțat printr-un comunicat de presă că procurorii din directa sa subordine, dar şi procurorii de la cele șase parchete de pe lângă judecătoriile din județ au avut de soluționat nu mai puțin de 36.162 de dosare, cu peste 2.300 de dosare mai mult decât în anul 2013. La sfârșitul anului 2014, au rămas nesoluționate 14.672 de dosare.

Trebuie precizat că, din punct de vedere al resurselor umane, schemele de procurori au început să se completeze în cursul anilor 2013, 2014, însă nu suficient, pe hârtie fiind 48 de posturi, iar în realitate doar 43 de procurori.

La grefieri, chiar dacă sunt încadrate toate posturile, numărul acestora este în continuare insuficient la volumul foarte mare de muncă existent.

„În cursul anului trecut, au fost soluționate prin rechizitoriu 805 cauze, iar prin acord de recunoaștere a vinovăției 69 dosare, fiind trimiși în judecată 1.008 inculpați, din care 118 inculpați în stare de arest preventiv şi 71 inculpați prin acord de recunoaștere”, se arată în comunicatul remis de prim-procurorul Lucian Stănescu.

În privinţa dosarelor în care s-au cercetat infracţiuni de contrabandă, din 709 dosare au fost soluţionate 226 (52 prin rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei), cu un număr de 74 de inculpaţi (17 arestaţi preventiv).

Pe linia infracţiunilor de corupţie (cele din competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava) au fost soluţionate 68 de dosare (din 104), fiind întocmite trei rechizitorii cu atât atâţia inculpaţi.

În comunicatul remis ieri de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se vorbeşte şi despre 12 dosare având ca obiect infracţiuni de spălarea banilor, din care trei au fost soluţionate, fiind declinate altor unităţi de parchet.

 

Parchetul de la Rădăuţi, cele mai multe dosare soluţionate şi inculpaţi daţi pe mâna judecătorilor

Raportat la media dosarelor care i-au revenit unui procuror în 2014, magistraţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au avut de soluţionat în jur de 1.653 de dosare.

Şi la capitolul eficienţă procurorii rădăuţeni stau cel mai bine, fiecare procuror soluţionând în medie 760 de dosare, per total fiind trimişi în judecată, în cursul anului trecut, nu mai puţin de 289 de inculpaţi prin rechizitoriu, din care 36 arestaţi şi 8 inculpaţi prin acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de inculpați, trimiși în judecată în 2014 de procurorii din județ.
 Vizualizări articol: 2759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste o mie de inculpați, trimiși în judecată în 2014 de procurorii din județ5.051

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole verde gătită mocănește A venit vremea să dăm din nou iama prin cămări și să gătim mâncăruri aflate din vechile cărți de bucate. Pe la 1888, când românul se învățase deja să aibă-n bucătărioară, pe raft, cărți de soiul acesta, publicate în... Citeşte