Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2015 - Anul XX, nr. 35 (5847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Parlament

Legea iniţiată de Bereanu şi Donţu în sprijinul micilor procesatori de lemne a fost aprobată de Senat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatul României a aprobat în şedinţa de ieri proiectul de lege iniţiat de senatorii PSD de Suceava Neculai Bereanu şi Ovidiu Donţu cu privire la accesul la resursa de lemn pentru firmele mici şi mijlocii. Senatorul Neculai Bereanu ne-a declarat că după aprobarea în Senat, noua lege va ajunge în Camera Deputaţilor, acolo unde o va susţine împreună cu senatorul Ovidiu Donţu. Neculai Bereanu a explicat că noul act normativ prevede ca 20% din volumul de masă lemnoasă care se poate recolta din pădurile proprietate publică a statului să fie vândută, prin licitaţie şi negociere în condiţiile legii, exclusiv către firmele care au un volum anual atestat spre exploatare de până la 10.000 de metri cubi de masă lemnoasă. În proiect se mai precizează că Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură va elabora, prin ordin al ministrului, modalităţile de punere în practică a prevederilor noii legi.

„Legea nr. 523/2014 privind accesul la resursa de lemn pentru firmele mici şi mijlocii a fost iniţiată în urma discuţiilor cu micii procesatori de lemne din judeţul Suceava, care au sesizat faptul că sunt nevoiţi să facă faţă concurenţei cu marile concerne şi societăţi comerciale, ceea ce poate să-i aducă în pragul falimentului”, a arătat senatorul PSD de Suceava. Neculai Bereanu a explicat că numai în judeţul Suceava sunt aproximativ 200 de firme mici care activează în domeniul exploatării lemnului, care au în total circa 3.000 de angajaţi. Bereanu a arătat că legea adoptată ieri în Senat vine în sprijinul unor astfel de firme din întreaga ţară, având în vedere că îşi vor putea menţine activitatea, dar şi locurile de muncă, iar administraţiile locale vor avea de câştigat în condiţiile în care vor exista venituri la bugetele locale. „În primul rând, această lege vine în sprijinul firmelor din localităţi precum Broşteni sau Moldoviţa, acolo unde s-au închis minele, iar singura şansă de a supravieţui a oamenilor era exploatarea lemnului”, a mai precizat senatorul sucevean. Neculai Bereanu a ţinut să precizeze că aprobarea proiectului iniţiat împreună cu senatorul Ovidiu Donţu este un prim pas important în sprijinirea micilor procesatori de lemne, urmând să susţină legea şi la votul în Camera Deputaţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea iniţiată de Bereanu şi Donţu în sprijinul micilor procesatori de lemne a fost aprobată de Senat.
 Vizualizări articol: 1073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legea iniţiată de Bereanu şi Donţu în sprijinul micilor procesatori de lemne a fost aprobată de Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole verde gătită mocănește A venit vremea să dăm din nou iama prin cămări și să gătim mâncăruri aflate din vechile cărți de bucate. Pe la 1888, când românul se învățase deja să aibă-n bucătărioară, pe raft, cărți de soiul acesta, publicate în... Citeşte