Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2015 - Anul XX, nr. 35 (5847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Impas

Criză de timbre fiscale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timbrele fiscale au devenit o ”marfă” foarte greu de găsit, astfel că cei care au nevoie în aceste zile de cazier judiciar, cărţi noi de identitate, certificate de atestare fiscală sau alte documente care necesită timbrarea trebuie să ia la rând oficiile poştale din oraş sau din împrejurimi, în speranţa că vor găsi preţioasele timbre. Motivul crizei timbrelor fiscale este acela că Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) încă nu a onorat comanda transmisă în luna decembrie a anului trecut de Compania Naţională Poşta Română.

Şeful Oficiului Judeţean de Poştă Suceava, Nicolae Costriş, ne-a declarat că ieri în oficiile poştale din judeţul Suceava mai erau în stoc 3.450 de timbre fiscale, cele mai multe cu valoarea de 50 de bani (1.400 de bucăţi). După ce, în ziua precedentă, la Oficiul Poştal Nr. 1, din centrul municipiului Suceava, nu mai era nici urmă de timbre fiscale, ieri, şeful Oficiului Judeţean a făcut o redistribuire de la subunităţile din teritoriu, unde cererea este mai mică. De asemenea, de la alte oficii din ţară a obţinut 3.000 de timbre cu valoare de 3 lei.

În cursul zilei de ieri, toate oficiile poştale din municipiul Suceava, unde este cea mai mare cerere, aveau la vânzare timbre fiscale. Potrivit directorului Costriş, în această perioadă foarte multe solicitări sunt de la primăriile din judeţ. Miercuri, de exemplu, toate cele 75 de timbre pe care le avea Oficiul Poştal Adâncata au fost cumpărate de primăria din comună.

 

Timbrele fiscale de 10 bani, de foarte multe ori inutilizabile

Pe lângă aprovizionarea în salturi, o altă problemă cu care se confruntă cei care au nevoie de timbre fiscale este că uneori găsesc fie timbre cu valoare prea mare faţă de ceea ce au nevoie (de 3 lei), fie prea mică (de 10 bani). Dacă la cele cu valoare prea mare disconfortul este doar financiar, în cazul timbrelor de 10 bani acestea sunt complet inutilizabile dacă documentul care trebuie timbrat este format A5. La un cazier judiciar, care necesită timbrare cu valoare de 2 lei, timbrele de 10 bani ar acoperi practic tot documentul.

În mod obişnuit, media lunară de vânzare în judeţ este de 22.000 de timbre. Cele mai vândute sunt timbrele fiscale de 1 leu - circa 11.000 lunar, apoi cele de 50 de bani - 7.000 şi de 2 lei - aproximativ 4.200. Mai puţin solicitate sunt timbrele de 3 lei - într-o lună normală se vând în judeţ aproximativ 120.

Directorul Nicolae Costriş a mai declarat că ANAF a informat compania Poşta Română că ”depune toate diligenţele pentru onorarea contractului în cel mai scurt timp”.

De la Departamentul de comunicare al ANAF, Oana Ghincea ne-a declarat, ieri, că în următoarele zile ne va transmite data la care instituţia pe care o reprezintă va încheia tipărirea timbrelor fiscale şi le va trimite la Poşta Română pentru vânzare. Până când criza timbrelor se va încheia, în anumite cazuri (de exemplu la eliberarea cărţilor de identitate) se poate plăti la primărie contravaloarea timbrului fiscal, chitanţa fiind suficientă pentru eliberarea documentelor de care aveţi nevoie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criză de timbre fiscale.
 Vizualizări articol: 3026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Criză de timbre fiscale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   2015 trimis de
(14 feb 2015, 03:52:39
Inca se mai folosesc timbrele alea obosite din anii '50 ?? Oameni buni - suntem in 2015, ce naiba?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole verde gătită mocănește A venit vremea să dăm din nou iama prin cămări și să gătim mâncăruri aflate din vechile cărți de bucate. Pe la 1888, când românul se învățase deja să aibă-n bucătărioară, pe raft, cărți de soiul acesta, publicate în... Citeşte