Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2015 - Anul XX, nr. 35 (5847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de lege

Cluburile sportive şcolare din judeţ şi-ar putea pierde personalitatea juridică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cluburile Sportive Şcolare care funcţionează cu mai puţin de 400 de elevi şi-ar putea pierde personalitatea juridică.

Ministerul Educaţiei a publicat un proiect de lege care prevede că acele cluburi sportive care nu îndeplinesc condiţia menţionată devin structuri în cadrul unui club sportiv școlar cu personalitate juridică din județ sau în cadrul Palatelor Copiilor.

La nivelul judeţului Suceava există trei cluburi sportive şcolare cu personalitate juridică – CSŞ Rădăuţi, CSŞ Gura Humorului şi CSŞ Vatra Dornei, toate riscând să devină structuri arondate, dat fiind faptul că numărul copiilor înscrişi în cadrul acestora este sub 300.

„Observ că se încearcă tăierea bugetelor cluburilor, restrângerea lor, însă, de cealaltă parte, se doresc performanţe sportive. De această iniţiativă am auzit cu mai mult timp în urmă”, a menţionat prof. Adrian Boicu, inspector şcolar pentru educaţie fizică şi sport.

Acesta a mai precizat că bugetul pentru cluburile şcolare sucevene, pentru 2015, este mult diminuat faţă de cel de anul trecut. „Nu avem bani să ducem copiii la competiţii. De exemplu, la Clubul Sportiv <Nicu Gane>, club arondat colegiului cu acelaşi nume, s-a primit jumătate din bugetul de anul trecut”, a mai explicat Adrian Boicu.

 

Opinii ale directorilor de club

Prof. Traian Pădureţ, liderul Sindicatului „Pro Educaţia” Suceava, a arătat că intenţia ministerului este la stadiu de proiect, acesta urmând să fie dezbătut împreună cu federaţiile sindicale.

„Ne-am obişnuit ca aceste proiecte să fie aprobate în prima lor formă. Prin urmare, intenţia ministerului se poate materializa. Se doreşte reducerea cheltuielilor, însă nimeni nu se gândește și la calitate”, a spus Pădureţ.

Directorii cluburilor din judeţ contestă decizia ministerului, opinând că multe cluburi din ţară nu se vor încadra în limitele stabilite de minister.

„Cifra impusă de minister e enormă. Noi avem 253 de copii înscrişi, în total 22 de grupe, şi zece cadre didactice”, a spus Adrian Potîngă, directorul CSŞ Vatra Dornei.

De partea cealaltă, directorul CSŞ Gura Humorului, Ionel Cojoc, a menţionat că este sceptic în ceea ce priveşte aplicarea proiectului ministerial. „Am fi prea mulţi care am cădea jos. Nu cred că se va realiza. Eu personal nu cred. La Gura Humorului avem circa 270 de copii înscrişi, însă în realitate vin mai mulţi, aproape de 400. Avem şapte antrenori, dar ne-ar trebui cam 15”, a declarat directorul clubului de la Gura Humorului.

În judeţ mai funcţionează şi CSŞ al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava, structură arondată şcolii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cluburile sportive şcolare din judeţ şi-ar putea pierde personalitatea juridică.
 Vizualizări articol: 2094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cluburile sportive şcolare din judeţ şi-ar putea pierde personalitatea juridică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole verde gătită mocănește A venit vremea să dăm din nou iama prin cămări și să gătim mâncăruri aflate din vechile cărți de bucate. Pe la 1888, când românul se învățase deja să aibă-n bucătărioară, pe raft, cărți de soiul acesta, publicate în... Citeşte