Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2015 - Anul XX, nr. 31 (5843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Sancţiuni de 3,3 milioane de lei, aplicate de ITRSV Suceava în 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mic volum de tăieri ilegale din ultimii cinci ani, o dublare a cantităţilor de material lemnos confiscat de la operatorii economici şi sancţiuni mult mai mari decât în anii anteriori. Aşa arată activitatea Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava, conform bilanţului de activitate pentru 2014.

 

Volumul tăierilor ilegale din păduri, diminuat puternic

„Anul trecut, ITRSV Suceava a efectuat în pădurile judeţului Suceava 629 inspecţii de fond sau parţiale şi 749 de controale de exploatare. Prin controalele efectuate de ITRSV Suceava s-a verificat suprafaţa de 73.200 de hectare, respectiv 17% din suprafaţa pădurilor judeţului Suceava, şi s-a constatat  tăierea ilegală a 2.273 m.c. masă lemnoasă”, a precizat inspectorul-şef al ITRSV Suceava, Daniel Coroamă.

Comparativ, în aceeaşi perioadă a anului 2013, s-a constatat prin inspecţii de fond tăierea a peste 7.100 mc masă lemnoasă. Altfel spus, la nivelul judeţului Suceava, volumul tăierilor ilegale a scăzut în anul 2014 la 35% din volumul constatat în anul 2013.

„Tendinţa de scădere a volumului de masă lemnoasă tăiată ilegal a continuat şi în anul 2014, confirmând eficienţa măsurilor de sancţionare din anii precedenţi, rezultatul fiind diminuarea tăierilor ilegale de arbori”, a explicat Daniel Coroamă. 

 

Sancţiuni mai multe şi volum dublu de confiscări de masă lemnoasă

În ceea ce priveşte acţiunea de control a circulaţiei materialelor lemnoase şi verificarea activităţii operatorilor economici, se constată aproape o dublare a volumului de material lemnos confiscat: 27.384 mc în 2014, faţă de 14.796 în 2013. Acest lucru se datorează verificărilor efectuate la marii procesatori din judeţul Suceava, cu încasarea la bugetul de stat a contravalorii prejudiciului.

Faptul că agenţii economici care exploatează şi procesează masă lemnoasă au fost „ţinuţi din scurt” este demonstrat şi de numărul mai mare de sancţiuni aplicate de inspectorii ITRSV Suceava, a căror valoare totală se apropie de un milion de dolari.

Astfel, în 2014 s-au aplicat 1.539 de amenzi, comparativ cu 1.296 în anul 2013. Valoarea amenzilor aplicate este de 3.275.250 de lei în 2014, faţă de 2.346.540 lei în 2013.

„În funcţie de constatările efectuate cu ocazia controalelor silvice, I.T.R.S.V.  Suceava actualizează periodic zonele din judeţul Suceava cu infracţionalitatea silvică cea mai ridicată, astfel încât programarea controalelor să reducă cât mai mult riscul apariţiei unor tăieri ilegale de arbori de amploare”, a subliniat inspectorul-şef al ITRSV Suceava.

Ţinând cont de aceste valori, programarea activităţii de control s-a orientat prioritar spre inspecţii în pădurile private fără servicii silvice şi impulsionarea proprietarilor de păduri pentru asigurarea pazei prin ocoale silvice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni de 3,3 milioane de lei, aplicate de ITRSV Suceava în 2014.
 Vizualizări articol: 1410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sancţiuni de 3,3 milioane de lei, aplicate de ITRSV Suceava în 20141.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Miel cu spanac Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Nici în post nu am intrat încă. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum ar trebui gospodinele să-și întocmească meniul... Citeşte