Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2015 - Anul XX, nr. 31 (5843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De astăzi

Aproape 2.000 de elevi, aşteptaţi să solicite abonamentele cu preţ redus pentru transport în comun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu reluarea cursurilor pentru învăţământul pre-universitar, aproape 2.000 de elevi sunt aşteptaţi la ghişeele TPL, să solicite abonamente la preţ redus pentru transportul în comun.

Conform estimărilor bazate pe numărul de abonamente TPL eliberate în lunile anterioare, aproximativ 2.800 de elevi vor beneficia de abonamente de transport în comun pentru care plătesc doar 15 lei, în loc de 66 de lei, cât este costul întreg al unui abonament lunar valabil pe toate liniile.

„În perioada vacanţei au fost solicitate doar 900 de abonamente speciale pentru elevi, încât de luni, când aceştia revin la şcoală, ne aşteptăm să primim numeroase solicitări”, a spus administratorul unic al TPL, Darie Romaniuc.

Abonamentele cu preţ redus, pentru mai multe categorii de beneficiari, au putut fi eliberate de TPL începând cu 2 februarie, după aprobarea bugetului local al municipiului Suceava. În acest buget sunt prevăzute sumele care se alocă din încasarea de taxe şi impozite pentru acordarea de facilităţi la transportul în comun mai multor categorii sociale.

De exemplu, pentru pensionari, indiferent de venituri, se acordă o reducere de 50% la abonamentele lunare de transport în comun cu autobuzele şi microbuzele TPL.

În prima săptămână în care aceste abonamente speciale au fost disponibile, 850 de pensionari au solicitat abonamente la 33 de lei, valabile pe toate liniile, o lună de zile.

Conform solicitărilor din lunile anterioare, ceva mai puţin de 1.800 de pensionari au solicitat să beneficieze de această facilitate.

Pentru studenţi există de asemeni abonamente lunare la preţ redus, în valoare de 30 de lei (50% din ce plătesc pe ele pot recupera de la Ministerul Educaţiei), dar săptămâna trecută au fost eliberate doar 100 de asemenea abonamente. Numărul potenţialilor beneficiari este estimat la 400, conform solicitărilor de anul trecut.

În municipiul Suceava sunt patru casierii TPL de unde pot fi eliberate aceste abonamente – două în Centru, una în Obcini şi alta la sediul TPL, dar abonamente mai pot fi eliberate şi la dispeceratele de la capetele de linie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2.000 de elevi, aşteptaţi să solicite abonamentele cu preţ redus pentru transport în comun.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Aproape 2.000 de elevi, aşteptaţi să solicite abonamentele cu preţ redus pentru transport în comun3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Miel cu spanac Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Nici în post nu am intrat încă. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum ar trebui gospodinele să-și întocmească meniul... Citeşte