Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2015 - Anul XX, nr. 31 (5843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Poliţiştii atrag atenţia asupra ,,împrumuturilor prieteneşti”

Luni, 9 Februarie 2015 (14:09:31)
În ultima perioadă, în mai multe locuri de pe raza municipiului Suceava, pe stâlpi de înaltă tensiune, staţii de transport în comun, pereţi ai clădirilor, au fost afişate anunţuri prin care se promovează disponibilitatea unor persoane de a oferi sume mari de bani cu titlu de împrumut, în condiţii avantajoase. „Atragem atenţia cetăţenilor să manifeste responsabilitate înainte de a iniţia astfel de demersuri şi să apeleze la instituţii financiare acreditate”, avertizează poliţiştii suceveni. Nu doar „păcăleala” prin sms sau metoda ,,accidentul” fac parte din mecanismele de săvârşire ale infracţiunilor de ,,înşelăciune”, dar şi schimbul valutei la „negru”, achiziţionarea unor locuinţe prin diverşi intermediari, vânzarea de maşini de cusut pentru sume exorbitante, achiziţionarea de produse prin intermediul internetului, încasarea unor sume de bani prin afişarea unor calităţi oficiale sau lucrative (infractorii se prezintă ca reprezentanţi ai unor instituţii, încasatori ai unor companii de energie sau utilităţi, ingineri metrologi etc.), comercializarea unor aşa-zise ,,chilipiruri”, acordarea unor ,,împrumuturi prieteneşti” sunt tot atâtea cazuri ce pot lăsa cetăţenii cu buzunarele goale. Aceste comportamente infracţionale şi situaţii victimale în legătură cu acordarea de împrumuturi băneşti şi returnarea ulterioară a sumelor de bani sunt generate şi întreţinute şi de câţiva factori favorizatori:- Dorinţa aşa-zişilor ,,beneficiari” de a eluda anumite proceduri care li se par greoaie;- Credulitatea cetăţenilor şi superficialitatea în încheierea unor acte juridice fără verificarea atentă a clauzelor contractuale.- Garantarea unor sume mici împrumutate cu bunuri de o valoare mult mai mare, în general bunuri imobile.- Nedenunţarea de îndată către organele de poliţie a unor situaţii de risc, ce pot degenera (presiuni, ameninţări, şantaj). - Neglijenţa sau uşurinţa manifestată de victime la verificarea documentelor (false) prezentate de făptuitori;- Diminuarea atenţiei funcţionarilor băncilor, secţiilor financiare, notariatelor, oficiilor vamale etc., prin solicitarea efectuării unor operaţiuni de serviciu în orele de aglomeraţie, datorită grabei şi volumului sporit de muncă;- Neglijenţa unor cetăţeni sau funcţionari în păstrarea documentelor (cărţi de credit, cecuri, acte de studii şi identitate, acte de proprietate, ştampile etc.), ceea ce înlesneşte folosirea lor în scopuri frauduloase;- Interesul unor cetăţeni de a-şi procura unele bunuri şi a-şi rezolva anumite interese şi pe alte căi decât cele legale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii atrag atenţia asupra ,,împrumuturilor prieteneşti”.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 11 voturi
Poliţiştii atrag atenţia asupra ,,împrumuturilor prieteneşti”4.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Miel cu spanac Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Nici în post nu am intrat încă. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum ar trebui gospodinele să-și întocmească meniul... Citeşte