Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2015 - Anul XX, nr. 31 (5843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie judecători

Arest la domiciliu pentru fostul şef al Gărzii Financiare Suceava, dar şi pentru administratorul firmei Valea Obcinilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ionuţ Vartic şi omul de afaceri Corneliu Ciuchea au primit arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată în noaptea de vineri spre sâmbătă de judecătorii de la Tribunalul Suceava, care le-au interzis celor doi să ia legătura între ei direct sau prin intermediari.

Fostul şef al Gărzii Financiare Suceava, actual şef al Serviciului Nr. 7 din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava, precum şi administratorul firmei Valea Obcinilor au fost duşi la audieri joi după-amiază în urma unor percheziţii domiciliare care au durat mai multe ore. Audierile care s-au derulat la sediul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-au prelungit până târziu în noapte, iar ordonanţele de reţinere au fost emise vineri dimineaţă, în jurul orei 3.00. În aceeaşi zi, la ora 19.00, Ionuţ Vartic şi Corneliu Ciuchea au fost duşi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. După ce au analizat probele din dosar, dar şi argumentele parchetului şi ale suspecţilor, magistraţii bucureşteni au considerat că este suficient arestul la domiciliu. Trebuie spus că măsura de vineri noapte nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti atât de procurorii DNA, cât şi de fostul şef al Gărzii Financiare Suceava, respectiv administratorul firmei Valea Obcinilor.

Referitor la acest dosar, Cătălina Vartic, soţia lui Ionuţ Vartic, a precizat că deciziile luate vor fi respectate, cu rezerva că tot adevărul se va dovedi în instanţă.

 

„Divulgarea de date a avut drept scop asigurarea protecției unei societăți comerciale”

Potrivit procurorilor DNA, pe 15 mai 2014, „inculpatul Vartic Ionuț-Daniel a devoalat, către inculpatul Ciuchea Corneliu, date confidențiale privind organizarea unui control inopinat la un complex comercial situat în zona industrială a municipiului Suceava, de către inspectorii DRAF Suceava. Divulgarea a avut drept scop asigurarea protecției unei societăți comerciale cu care Ciuchea Corneliu derula activități comerciale și care avea două puncte de lucru în complexul respectiv”.

O lună mai târziu, pe 17 iunie 2014, şeful Serviciului Nr. 7 din DRAF Suceava i-a transmis administratorului firmei Valea Obcinilor informații confidențiale prin intermediul cărora a dezvăluit date despre acțiunile de control în teren pe care echipele de inspectori antifraudă urmau să le desfășoare pe raza municipiului Fălticeni.

Procurorii DNA susţin că după ce a primit aceste date, Corneliu Ciuchea l-a contactat pe administratorul unei firme din Fălticeni și l-a avertizat despre sosirea echipelor de inspectori. Informaţia a ajuns imediat şi la urechile celorlalţi agenți economici, parteneri de afaceri.

„În contextul în care una dintre echipe a demarat inspecția la un punct de lucru al firmei persoanei inițial avertizate, identificând plusuri în gestiune față de înregistrările casei de marcat, și intenționa să aplice o contravenție de 8.000 lei, persoana respectivă l-a contactat pe Ciuchea Corneliu, căruia i-a solicitat sprijinul. Principalele temeri ale acesteia erau legate de eventualitatea unui control la un depozit angro situat în Fălticeni și de posibilitatea închiderii temporare a activității firmei. Din actele de la dosar a rezultat că inspectorii Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava s-au limitat la aplicarea contravenției de 8.000 lei, fără să închidă activitatea și fără să extindă controlul la celelalte puncte de lucru ale firmei”, se arată în comunicatul DNA.

 

„Vartic Ionuț Daniel i-a comunicat informația lui Ciuchea Corneliu, care la rândul său a transmis-o altor persoane”

Cea de-a treia faptă care i se impută lui Ionuţ Vartic s-a petrecut pe data de 5 decembrie 2014. În acea zi, în baza unui ordin al președintelui Direcției Generale Antifraudă Fiscală și sub coordonarea unei echipe din cadrul acestei instituții, inspectori din cadrul DRAF Suceava au efectuat controale la diverse societăți comerciale aflate în județul Suceava.

„Înainte de deplasarea echipelor de inspectori pe teren, Vartic Ionuț Daniel, în virtutea funcției deținute, a fost informat cu privire la efectuarea controalelor, aflând la scurt timp și firmele care erau vizate de verificări. În vederea anunțării reprezentanților unor societăți comerciale protejate cu privire la iminenta desfășurare a controalelor, Vartic Ionuț Daniel i-a comunicat informația lui Ciuchea Corneliu, care la rândul său a transmis-o altor persoane. Datorită relațiilor apropiate cu Ciuchea Corneliu, Vartic Ionuț Daniel l-a prevenit pe primul menționat cu privire la efectuarea controalelor încă dinainte de a lua cunoștință de tematica și societățile comerciale vizate, în așa fel încât acesta să își poată lua măsurile necesare evitării constatării unor eventuale nereguli de către organele de control”, se mai specifică în comunicatul DNA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arest la domiciliu pentru fostul şef al Gărzii Financiare Suceava, dar şi pentru administratorul firmei Valea Obcinilor.
 Vizualizări articol: 2167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Arest la domiciliu pentru fostul şef al Gărzii Financiare Suceava, dar şi pentru administratorul firmei Valea Obcinilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Handi varti trimis de
( 9 feb 2015, 15:22:26
Cred ca este o mare greseala din partea DNA sa il aresteze pe handicapatul asta.Era musai si obligatoriu sa verifice si sa descopera filiera prin care retardatul asta a ajuns sef de serviciu la anticoruptie, stiind ca de fapt el n-a reusit la examenul pentru incadrarea pe postul de comisar simplu.De fapt el a plecat de la Suceava la examen bou si sa intors vaca, iar dupa ce nevasta-sa a tras sforile pe la UNPRP- BANDA OPREA, a plecat la Bucuresti vaca si sa intors bou. Doua lucruri ar trebui verificate:1)daca omul este sanatos la cap;2)daca sefa UNPR Suceava , adica nevastasa, adica directoarea de la REG COMERTULUI SUCEAVA,nu este implicata in aranjarea promovarii acestuia direct in functia de sef de serviciu.
2.   Like trimis de
( 9 feb 2015, 16:50:20
Adevar grait-ai LUCEAF!Stie toata lumea cum a ''luat'' examenul!Ca e finul lui Lungu,iar celalalt,afaceristul e cuscrul lui Lungu,increngaturi si imbarligaturi in toata regula!!Sa speram ca s=o face lumina sau o sa ramana asa....speciic romanesc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Miel cu spanac Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Nici în post nu am intrat încă. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum ar trebui gospodinele să-și întocmească meniul... Citeşte